Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τα αποτελέσματα των εκλογών


ImageΟι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν
Τις απόψεις τους σχετικά με το αποτέλεσμα της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης κατέθεσαν στο «Θάρρος» οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ. Η κα Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε για διπλό χρέος, αυτό της αυτοκριτικής και της μη ακύρωσης της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη. Ο Κ. Ανδρεάκος σχολίασε πως θα χαρεί αν οι ημέρες παραδείσου που εξαγγέλθηκαν γίνουν πράξη. Η Ευτυχία Γκραίκη ανέφερε πως ήταν έκπληξη η είσοδος της «Χρυσής Αυγής», αλλά και η μεγάλη αποχή. Ο Ευστρ. Καλογερέας παρατήρησε πως θα πρέπει να προβληματιστούν όλα τα κόμματα για το τι μεσολάβησε και προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ ο Λεων. Φιλιππόπουλος χαρακτήρισε ως το πιο ηχηρό μήνυμα τη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου πως πρέπει να ξαναγνωριστούμε.

Νάντια Γιαννακοπούλου
Η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία προηγείται μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Ο λαός μίλησε και η απόφασή του είναι σεβαστή. Το χρέος όλων μας σήμερα είναι διπλό. Αφενός μεν να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αφετέρου δε, να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην ακυρωθεί η μεγάλη κατάκτηση της συμμετοχής μας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη.
Όλα τα κόμματα που πιστεύουν στο στόχο αυτό οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, παραμερίζοντας τους όποιους μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Η Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους φίλους, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μου έδωσαν την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του κόμματός μας και έτσι τη δυνατότητα να συμμετάσχω στην επόμενη βουλή.
Θα συνεχίσω αταλάντευτα τον αγώνα μου, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τιμήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους και θα εργαστώ ακούραστα για την ανασύνταξη της προοδευτικής παράταξης, τη ριζική ανανέωση και αλλαγή της πολιτικής μας ζωής και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Μεσσηνίας και των συμπατριωτών μου».

Κων. Ανδρεάκος
Πρώτη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές ήταν αυτή για τον Κ. Ανδρεάκο: «Υπήρχε ελάχιστο χρονικό διάστημα, στρατεύθηκα την τελευταία στιγμή διότι δεν υπήρχε προσφορά και από ανθρώπους που έχουν ωφεληθεί από το Κίνημα. Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο και ειλικρινή και με καθοδηγούσε η επιδίωξή μου, να επανέλθει η πολιτική στον ερασιτεχνισμό της προσφοράς.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών, η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή. Το αποτέλεσμα ήταν σκληρό και για το ΠΑΣΟΚ ήταν μια επώδυνη ημέρα. Δεν πίστευα ότι θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, επειδή οι θυσίες που έχει κάνει ο λαός είναι επώδυνες. Θέλω να υπογραμμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός, γλίτωσαν την Ελλάδα από τα χειρότερα.
Το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι τώρα τελείωσαν οι προεκλογικές φλυαρίες και σήμερα ήρθαμε στο “δια ταύτα”. Προσωπικά, θα χαρώ αν οι πολιτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούσαν βαρύγδουπες φράσεις και εξήγγειλαν ημέρες παραδείσου για τους Έλληνες, γίνουν πράξη. Αν αυτό συμβεί, θα είμαι από τους πρώτους που θα το επικροτήσω.
Θα πρέπει, όμως, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σύνεση και όχι με πολιτικές υπεκφυγές, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση. Είναι πολύ εύκολο στο πολιτικό παιχνίδι να κάνουν τις λεγόμενες τρίπλες, προκειμένου να αποφύγουν τη συγκρότηση αναγκαίας και απαραίτητης κυβέρνησης της Ελλάδας. Για εμένα, οι νέες εκλογές είναι η έσχατη λύση».

Ευτυχία Γκραίκη
Η νεώτερη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία και πρώτη φορά υποψήφια, Ευτυχία Γκραίκη, παρατήρησε πως «το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ ήταν αναμενόμενο, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Έκπληξη ήταν η “Χρυσή Αυγή”, αλλά και η αποχή». Δήλωσε πως είναι ικανοποιημένη σε προσωπικό επίπεδο, «δεδομένου του μικρού χρόνου που μεσολάβησε και του ότι δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τηλεοπτικές εμφανίσεις και με το να έρχομαι σε επαφή με τόσο κόσμο. Είχα πολλή αγωνία και άγχος, αλλά πιστεύω ότι το ξεπέρασα. Κέρδισα μια φοβερή εμπειρία με τον κόσμο που γνώρισα, εκτιμώ ότι δεν αδικώ τη γενιά μου, που απαξιώνει το πολιτικό σύστημα. Συνειδητοποίησα ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ με αγκάλιασαν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι κι ένιωσα πολύ αγαπητή. Διαπίστωσα, επίσης, ότι ο κόσμος δεν ψήφισε με βάση τη λογική του, αλλά με βάση το θυμό του. Δε σκέφθηκε το καλό της χώρας και εκτιμώ ότι θα έχουμε εκ νέου εκλογές». Τέλος, σχολίασε πως θα συμμετέχει ξανά αν υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία και πως θα επιδιώξει να έλθει σε επαφή με περισσότερους Μεσσηνίους.

Ευστρ. Καλογερέας
Για δεύτερη φορά υποψήφιος ο Ευστρ. Καλογερέας, σχολίασε: «Το αποτέλεσμα, αν και περίμενα το ΠΑΣΟΚ να λάβει επιπλέον ποσοστά από αυτά που συγκέντρωσε, δε με παραξενεύει και δε με ανησυχεί. Μπορεί να υπάρχουν δυσάρεστες πτυχές, αλλά ταυτόχρονα και θετικές, με την έννοια ότι θα υποχρεώσει και τη βάση, αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να προβληματιστούν και να εξάγουν κάποια συμπεράσματα. Θεωρώ ότι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας για το τι μεσολάβησε και φθάσαμε σε αυτό το σημείο.
Παρά τις τεχνικές δυσκολίες που προκαλεί το αποτέλεσμα, έχει και εδώ θετικές πλευρές, καθώς ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Έχω την αίσθηση δε ότι όλοι θα καθίσουν να αναλογιστούν τι μεσολάβησε, ενώ δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι δυνάμεις της κεντροδεξιάς έμειναν εκτός Βουλής. Αν αθροίσουμε τα ποσοστά που συγκέντρωσαν, περίπου το 6% του λαού λάμπει δια της απουσίας του».

Λεων. Φιλιππόπουλος
Από την πλευρά του ο Λεων. Φιλιππόπουλος ανέφερε: «Οι εκλογές διεξήχθηκαν σε ήρεμο και δημοκρατικό κλίμα. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Ο λαός αποφάσισε να υπάρξει μια άλλη πολιτική, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ζήτησε να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι στην οικονομική κρίση. Θέλω να πιστεύω ότι οι Μεσσήνιοι συμφώνησαν μαζί μου στην πιο σημαντική εξαγγελία που έκανα, ότι, από εδώ και πέρα, πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας συνεργασία και δουλειά, διότι τα πάντα πρέπει να ξαναγίνουν από τη λαϊκή βάση. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο ηχηρό μήνυμα αυτών των εκλογών.
Όμως, ό,τι και να γίνει, οι Μεσσήνιοι να είναι βέβαιοι ότι θα είμαι εδώ, κοντά τους, στο πλάι τους, να εργαστούμε μαζί για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας που όλοι αγαπάμε.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τα στελέχη, τα μέλη του κόμματος και τους φίλους που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους».

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα