Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

δράση πολίτες, όχι πελάτες

Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Βασική Εθνική Σύνταξη (ΒΕΣ) 700 ευρώ το μήνα για όλους στα 67, κατευθείαν από τον κρατικό προυπολογισμό, χωρίς ένσημα και ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα θέσπιση φορολογικών κινήτρων για συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση σε όσους επιθυμούν.
Δεν θίγονται οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων, ούτε και οι ώριμοι εργαζόμενοι πού έχουν ήδη θεμελιώσει με τις εισφορές τους συντάξεις πάνω από αυτό το ποσό. Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων ανεβαίνουν άμεσα στα 700 ευρώ, αρκεί να είναι 67 ετών. Οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων σταματούν αμέσως.

Η ΒΕΣ είναι κοινωνικά δίκαιη, αφού βάζει τέλος στις υπέρογκες συντάξεις στα «ρετιρέ» του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των τραπεζών, των ΜΜΕ και άλλων. Είναι επίσης λειτουργικά απλούστατη, χωρίς ένσημα, ταλαιπωρίες και αργοπορίες. Τέλος, αφού καταργεί όλες τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει το εισόδημα των εργαζομένων επειδή καταργούνται οι κρατήσεις και μειώνει δραστικά το κόστος των εργοδοτών στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας.
Πόσο κοστίζει η ΒΕΣ; Περίπου 15 δις ευρώ το χρόνο (8.400 ευρώ το χρόνο σύνταξη για 1.800.000 που πέρασαν τα 67). Δηλαδή σχεδόν 3 δις ευρώ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από όσα πληρώνει τώρα το κράτος για συντάξεις του δημοσίου τομέα και επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα