Σελίδες

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η λειψή «επιστράτευση» και η πορεία από τον Ανδρέα

Σχολιασμός της επικαιρότητας
ImageΗ λειψή «επιστράτευση» και η πορεία από τον Ανδρέα
Όχι, δεν είναι αλήθεια.... Δεν «επιστράτευσε» το τοπικό ΠΑΣΟΚ και το Δημήτρη Κουλουριάνο, τον καθηγητή Οικονομικών, τον παλιό υπουργό Οικονομίας, το στενό φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου και τον υποψήφιο νομάρχη στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Δεν ήταν λοιπόν και ο Δημήτρης Κουλουριάνος στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες ο Σταύρος Μπένος, ο Πέτρος Κατσιλιέρης, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Κανελλόπουλος, για την υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ από τους παλιούς του ψηφοφόρους.

Το Δημήτρη Κουλουριάνο οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ είτε τον ξέχασαν είτε πιστεύουν ότι δεν κάνει, δε μπορεί να βοηθήσει το κόμμα στην πάρα πολύ δύσκολη εκλογική μάχη που ετοιμάζεται να δώσει (μόνο ο Σταύρος Μπένος μάθαμε ότι τον θυμήθηκε και τον επικαλέστηκε).
Μετά σου λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει, ότι είναι το μόνο κόμμα που έχει υπεύθυνη στάση και λύση για την έξοδο από την κρίση. Μα αν κάποιος είχε μιλήσει εδώ και δεκαετίες για την ανεύθυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ αυτός δεν ήταν άλλος από το Δημήτρη Κουλουριάνο. Είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις υπουργών που παραιτήθηκαν ακριβώς επειδή έβλεπε την κυβέρνησή του να δανείζεται και να σπαταλάει τα δανεικά αντί να κάνει παραγωγικές επενδύσεις. Την εποχή που άλλοι μοίραζαν επιχορηγήσεις σε Συλλόγους και διόριζαν αβέρτα κόσμο στο Δημόσιο, ο Κορωναίος καθηγητής έγραφε «προφητικά» άρθρα γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα και επιβεβαιώθηκε όχι 100 αλλά 1.000%!
Εγώ αν ήμουν το ΠΑΣΟΚ αυτόν τον άνθρωπο θα καλούσα να δώσει συνέντευξη για να με στηρίξει και ας είναι βέβαιο ότι δεν θα ανταποκρινόταν. Καλοί και χρυσοί και ο Μπένος και ο Κατσιλιέρης και ο Γιαννακόπουλος. Δεν είναι αυτοί το κακό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν θυμόμαστε να διαφοροποιήθηκαν ποτέ στα σοβαρά, με τη ψήφο τους δηλαδή, από την πολιτική που εφαρμόστηκε στα χρόνια τους και έχει οδηγήσει στην καταστροφή πάρα πολύ κόσμο.
Φαίνεται λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παίζει με τις εντυπώσεις, επιδιώκει να μιλήσει στο συναίσθημα των παλιών του ψηφοφόρων και εξακολουθεί να αρνείται να δει πως κατάντησε μια πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας από τις οριζόντιες περικοπές, την κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας, την καταρρέουσα δημόσια υγεία και παιδεία.
Διαπιστώνουμε όμως ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να πολιτευτεί με παρόμοιο τρόπο περίπου. Διαβάσαμε ότι κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, ο επικεφαλής του, Θανάσης Πετράκος, είχε δίπλα του τον Ηλία Σακελαριάδη. Είναι ένας πολίτης που είχε βγει στα προεκλογικά μπαλκόνια στηρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά έκανε αγώνα υποστήριξης του Αντώνη Σαμαρά. Τώρα λέει ότι η μόνη ελπίδα για τον τόπο και το λαό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε τα αγνά κίνητρα και την εντιμότητα του Ηλία Σακελαριάδη, κάθε άλλο.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που φαίνεται ότι επιλέγει μια πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας για να του αναθέσει να στείλει σπίτι τους πολιτικούς της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να βάζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα ανθρώπους που προχθές στήριζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και χθες τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί δηλαδή είναι από το ΣΥΡΙΖΑ χειρότερη η Νέα Δημοκρατία που πήρε στελέχη τα οποία περιφέρονταν είτε στο ΛΑΟΣ είτε στη Δημοκρατική Συμμαχία;
Πάντως, όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, αυτή την εβδομάδα την παραδεχτήκαμε. Δεν δίστασε να ταπεινωθεί λίγο ακόμη και να διορθώσει το λάθος και το ψηφοδέλτιό της, αντικαθιστώντας το Γιάννη Αδαμόπουλο με την Ελένη Αλειφέρη. Η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά ήταν η καλύτερη γυναικεία επιλογή για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ωστόσο αντί να την «κατεβάσει» στις εκλογές της 6ης Μαΐου προτίμησε να το συμπληρώσει με τους λεγόμενους «κηπουρούς» της ηγεσίας, οι οποίοι και απέτυχαν. Έστω και τώρα όμως η Νέα Δημοκρατία πήγε ταπεινωμένη στην Ελένη Αλειφέρη και εκείνη, σεβόμενη την παράταξή της, δέχτηκε να μπει στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου. Λέγεται βέβαια ότι έχει συμφωνηθεί να στηρίξει με χρίσμα η ΝΔ την Ελένη Αλειφέρη στις εκλογές του Δήμου Οιχαλίας, ως ανταπόδοση για τη θετική της στάση, ωστόσο η πρώην δήμαρχος έχει απαντήσει πως δεν ταιριάζουν στην πολιτική της ηθική τέτοιου είδους πολιτικές συναλλαγές. Πράγματι κατά τη μακρόχρονη δράση της στα κοινά δεν έχει δώσει δικαίωμα για τέτοια σενάρια. Από την άλλη, μια τέτοια συμφωνία γιατί θα μπορούσε να είναι καταδικαστέα;
Πάντως για τους νεοδημοκράτες ήταν έκπληξη η αποχώρηση του Γιάννη Αδαμόπουλου. Παρ’ ότι ήρθε τελευταίος σε συγκομιδή ψήφων ενώ προεκλογικά είχε σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη, τα κομματικά στελέχη περίμεναν ότι εάν θα έφευγε κάποιος από το ψηφοδέλτιο αυτός θα ήταν ο Άγγελος Κωτσιόπουλος, που επίσης περίμενε ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα. Αυτοί οι δύο όμως φαγώθηκαν μεταξύ τους, στερώντας ο ένας «σαμαρικούς» ψήφους από τον άλλο.
Πάντως ο Άγγελος Κωτσιόπουλος βλέπουμε ότι τελικά μένει στη μάχη και δίνει τον αγώνα για να πετύχει κάτι καλύτερο η Νέα Δημοκρατία. Ο Γιάννης Αδαμόπουλος άραγε τι θα κάνει;
Καραμαχίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα