Σελίδες

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το παρασκήνιο της παραίτησης Νικολόπουλου

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο που "κρύβεται" πίσω από την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Νικόλοπουλου. Οργή Σαμαρά από την επιστολή του
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χτες η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου ενώ πλούσιο είναι το παρασκήνιο αυτής.
Σύμφωνα με το "Έθνος", αν και ο πρώην υφυπουργός στην επιστολή του αναφέρει πως διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, από του Μαξίμου λένε πως ήθελε να είναι υπουργός ο ίδιος.
Ο κ. Ν. Νικολόπουλος επέλεξε να πλήξει την κυβέρνηση στο ξεκίνημά της και να δώσει ένα "όπλο" στους επικριτές της, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ αποφάσισε να παραιτηθεί χθες, 24 ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθείται και λέγοντας ότι η πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει.
"Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό ελάχιστους έπεισε, καθώς ο ίδιος, ως υφυπουργός Απασχόλησης, είχε εδώ και ημέρες απόλυτη εικόνα για την τακτική που επρόκειτο να ακολουθήσει η κυβέρνηση, ενώ συμμετείχε και στις πρώτες -διερευνητικές- επαφές με την τρόικα", σημειώνει το δημοσίευμα.
Μάλιστα η εφημερίδα, τονίζει πως στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούσαν χθες ότι ο κ.
Νικολόπουλος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και επεσήμαναν ότι η συγκατοίκησή του με τον κ. Ι. Βρούτση ήταν εξαιρετικά δύσκολη από την πρώτη στιγμή, καθώς ήταν γνωστό ότι επεδίωκε να είναι ο ίδιος στη θέση του υπουργού. Παράλληλα, σημείωναν ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν ήταν ικανοποιημένος και από τις αρμοδιότητες που θα είχε ως υφυπουργός (θέματα πρόνοιας).
"Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρώην, πλέον, υφυπουργού", συμπληρώνει:
"Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμη και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση", είπε ο κ. Κεδίκογλου και κατέληξε πως "δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντά του".
Οι εκρήξεις που φοβάται το Μαξίμου
Νωρίτερα, αναφέρει η εφημερίδα, ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος έγινε δέκτης της οργής του πρωθυπουργού, ο οποίος, αφού ανέγνωσε την επιστολή που του είχε παραδώσει από το βράδυ της Κυριακής, επικοινώνησε μαζί του, του εξήγησε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαπραγμάτευση με την τρόικα, του ζήτησε εξηγήσεις για την επιστολή που του απηύθυνε και τον κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο απερχόμενος υφυπουργός, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του.
Παράλληλα, στο Μαξίμου θεωρούν ότι πρέπει να προλάβουν τυχόν "εκρήξεις" μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που ακόμη δεν έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες:
Υγείας. Πρόκειται για μια ακόμη δύσκολη συγκατοίκηση, μεταξύ -αυτήν τη φορά- των κ. Λυκουρέντζου και Σαλμά. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες, γεγονός που εντείνει τη δυσφορία του δεύτερου, ο οποίος θεωρεί ότι γνωρίζει καλύτερα τα ζητήματα από τον υπουργό του.
Περιβάλλοντος. Η ενέργεια εξελίσσεται σε "μήλον της Εριδος" μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή αλλιώς μεταξύ του υπουργού (προερχομένου από το ΠΑΣΟΚ) κ. Λιβιεράτου και του υφυπουργού (προερχομένου από τη ΝΔ) κ. Παπαγεωργίου.
Παιδείας - Πολιτισμού. Οι κ. Αρβανιτόπουλος και Τζαβάρας είχαν ήδη την πρώτη σύγκρουση σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες. Ο βουλευτής Ηλείας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ζήτησε την άμεση παρέμβαση στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να ορισθεί το δικό του πεδίο δράσης, κάτι που συνέβη και ήδη ο κ. Τζαβάρας είναι ο μόνος αναπληρωτής υπουργός που έχει -και μέσα από το ΦΕΚ- συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα