Σελίδες

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.......

Α, ρε σύντροφε Σκανδαλίδη

Ο Κώστας Σκανδαλίδης έκανε δημόσια γνωστή τη διαφωνία και επιτίθεται τόσο σε "κορυφαίους", όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί καταψήφισαν το νόμο για τα ΑΕΙ.
Είναι γνωστό, ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι ο εμπνευστής της τακτικής που ακολουθεί από τον Δεκέμβριο ο Βενιζέλος με αποκορύφωμα την μνημειώδη πρόταση (για έναν έμπειρο πρώην Γραμματέα κόμματος) να προτείνει τον Γενάρη στο Ε.Σ η εκλογή του νέου Πρόεδρου να γίνει από την Κ.Ο !!!
Ο Κώστας Σκανδαλίδης έγινε γνωστός, όπως τα περισσότερα στελέχη, επειδή τον προώθησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Με κάποιο τρόπο, είχε πάντα το δικό του ρόλο στις εκάστοτε ηγεσίες του κόμματος. Είχε πολλές κυβερνητικές θέσεις και στο κόμμα είχε για πολλά χρόνια τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
Άρα, ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν μπορεί σήμερα να εμφανίζεται ως τιμητής της παράταξης και δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του άμοιρο ευθυνών για την σημερινή κατάσταση. Πολύ περισσότερο, επειδή είχε πολλές θέσεις κλειδιά είχε και μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη του κόμματος όσο και για τις κυβερνητικές ευθύνες της παράταξης.
«Απλά θέλω να θυμίσω ότι για μια επιστολή διαφωνίας για το δημοψήφισμα που αφορούσε το Ευρωσύνταγμα ο Γιώργος Παπανδρέου απέπεμψε από την κοινοβουλευτική ομάδα τον Κώστα Σημίτη. Φαίνεται, όμως, ότι ήταν άλλες εποχές» υποστηρίζει ο σύντροφος Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του
Η αποπομπή του Σημίτη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ο ίδιος την αποζητούσε και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο Σημίτης δεν είχε αποδεχτεί ποτέ στην ουσία τον Παπανδρέου ως Πρόεδρο γι αυτό και η ομάδα των εκσυγχρονιστών ήταν από την πρώτη στιγμή εναντίον του και ήταν η ίδια η ομάδα, η οποία στην ουσία έριξε τον Παπανδρέου τον προηγούμενο Οκτώβριο.
Άρα, ο σύντροφος Σκανδαλίδης, έστω και για λόγους ηθικής τάξης έπρεπε να μιλάει με λίγο περισσότερο προσοχή και προπάντων σεβασμό. Και ας αφιερώσει το χρόνο που χρησιμοποιεί για τις δηλώσεις του στο να μας κάνει ενημέρωση για το έργο του όσο ήταν Υπουργός στην τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, επειδή ο σύντροφος Σκανδαλίδης μίλησε και για τα μέτρα. Μήπως έχει ξεχάσει ότι τα μέτρα αυτά που τώρα εξαγγέλλονται είναι εκείνα για τα οποία είχε συμφωνήσει ο Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών; Μήπως ξεχνά ποιός είχε το καράβι της οικονομίας στα χέρια του από τον περσινό Ιούλιο; Μήπως ο σύντροφος Σκανδαλίδης δεν ήταν στην ομάδα που αποφάσισε την πολιτική που θα ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ στις δύο αναμετρήσεις; Μήπως δεν ήξερε ότι..."δεν έβγαιναν τα νούμερα";.... Μήπως δεν ήταν από εκείνους που ήθελαν την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από το έργο της κυβερνητικής διετίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καρπωθεί τώρα την όποια δικαίωση;
Τέλος, ποιός ο ρόλος του και ποιά η συμβολή του, ως πρώην γραμματέας, στην λεγόμενη "ανασύσταση" του κινήματος, μήπως έχει προτείνοντας να αναδειχθούν και να έχουν λόγο τα μέλη και οι φίλοι και αποτρέποντας για άλλη μια φορά τις συμφωνίες των ,,κορυφαίων,,, οι οποίοι αποσκοπούν μόνο σε προσωπικές στρατηγικές; Κάτι τέτοιο δεν το ακούσαμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα