Σελίδες

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Συμβολική Κατάληψη - Διαμαρτυρία από γονείς στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών [ VIDEO ]


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Συμβολική κατάληψη - Διαμαρτυρία έγινε σήμερα το πρωί από γονείς με τα παιδιά τους στο δεύτερο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Αφορμή για την κατάληψη είναι η απομάκρυνση της καινούριας δασκάλας όπου σύμφωνα με τους γονείς κάνει πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά και είναι ευχαριστημένοι.
Αιτία για την απομάκρυνση της δασκάλας ήταν.............

-σύμφωνα με τους γονείς- ενα περιστατικό που έγινε πριν 15 μέρες περίπου με ένα παιδάκι το οποίο πέρασε από χαλασμένη περίφραξη στο προαύλιο του Δεύτερου Δημοτικού σχολείου (το δεύτερο δημοτικό και το Δεύτερο Νηπιαγωγείο στεγάζονται στο ίδιο οικόπεδο).
Το παιδάκι το βρήκε η διευθύντρια του Δημοτικού και το παρέδωσε στο νηπιαγωγείο.

Η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Βασιλοπούλου αν και γνώριζε το πρόβλημα δεν φρόντισε να κινήσει διαδικασίες να αποκατασταθεί η βλάβη του φράκτη. Έτσι όπως μας κατήγγειλε γονέας παιδιού ξεκίνησε μια κόντρα ανάμεσα στην δασκάλα και την κ. Βασιλοπούλου.
Οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν για το συμβάν όπου μετά τις απαιτούμενες εξηγήσεις το θέμα ανάμεσα στην δασκάλα και τους γονείς, είχε πάρει τέλος.

Όμως - σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα γονέα - η διευθύντρια είχε προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της δασκάλας χωρίς να ενημερώσει.
Ένα πρωί ήρθε ένα έγγραφο για την δασκάλα που την απομάκρυνε από την θέση της.

Οι 25 γονείς των παιδιών είναι αντίθετοι με αυτήν την εξέλιξη και χωρίς δεύτερη σκέψη τάσσονται στο πλευρό της δασκάλας λέγοντας ότι είναι απολύτως ευχαριστημένοι από τη καινούρια δασκάλα και απαιτούν να επανέλθει στην θέση της τουλάχιστον μέχρι να λήξη η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί εναντίον της δασκάλας.

Ζητήσαμε την άποψη της Διευθύντριας του νηπιαγωγείου για το θέμα η οποία όμως αρνήθηκε να μιλήσει καθώς όπως μας είπε δεν μπορεί να πει τίποτα όσο υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία ακόμα δεν έχε ακόμα καν ξεκινήσει ακόμα αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να μιλήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΕΔΕ.

Οι γονείς με την σειρά τους τόσο χθες όσο και σήμερα έχουν αποστείλει στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Νίκο Κλάδη επιστολή διαμαρτυρία για την άδικη απομάκρυνση της δασκάλας η οποία είναι εξαιρετική στην δουλειά της και οι γονείς την εμπιστεύονται για τα παιδιά τους.

Η χθεσινή επιστολή τους αναφέρει:



Κ. Διευθυντά 
Όλοι εμείς οι γονείς του 2ου Κλασικού νηπιαγωγείου στα φιλιατρά έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αναίτιας, κατα την άποψη μας, και πρωτοφανούς επίθεσης της διευθύντριας προς την εκπαιδευτικό Αντωνία Χριστοπούλου. Έχουν ακουστεί τα πιο απίστευτα πράγματα για την συμπεριφορά της εν λόγω εκπαιδευτικού προς τα παιδιά μας που τόσο εμείς στο σύνολο μας (25) γονείς όσο και η μητέρα του μικρού μας φίλου που είναι η άμεσα εμπλεκόμενη υποστηρίζουμε οτι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Από την προηγούμενη χρονιά που ήρθε στο σχολείο μας η κ. Αντωνία έχει προσφέρει με τρόπο μοναδικό τα μέγιστα όσον αφορά την συμπεριφορά την κοινωνικοποίηση και την μάθηση στα παιδιά μας ώστε να πάρουν γερές βάσεις και να ενταχθούν αύριο στην κοινωνία μας ως άξιοι αντικαταστάτες της γενιάς που εμείς τώρα διανύουμε!

Την εξέλιξη των παιδιών μας την βλέπουμε εμείς, κάθε μέρα που περνά και γίνονται πιο συνεργάσιμα πιο αυτόνομα μέσα στο σπίτι. Η δε πρόοδος τους στα πρώτα τους βήματα της μηχανικής της γραφής, της ζωγραφικής του παιχνιδιού και της συνεργασίας μαζί μας μας αφήνει έκπληκτους.

Επειδή ξέρουμε την ευαισθησία που έχετε και το δείχνετε ίσως στον πιο σημαντικό τομέα της εκπαίδευσης του ανθρώπου που είναι η πρωτοβάθμια, σας παρακαλούμε θερμά για την ομαλή λειτουργία της τάξης, την ψυχική ηρεμία των παιδιών μας που τόσο έχουν δεθεί με την δασκάλα τους και για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς εκπαίδευσης, επιθυμούμε η κ. Αντωνία Χριστοπούλου να παραμείνει στην θέση της στο 2ο νηπιαγωγείο κλασικού τμήματος Φιλιατρών Μεσσηνίας. 

Οι γονείς
(Ακολουθούν 25 υπογραφές0

Κατα την διάρκεια αυτής της κατάληψης - Διαμαρτυρίας είχε κληθεί η αστυνομία (κατα πάσα πιθανότητα από την διευθύντρια) όπου ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το όνομα του) ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους γονείς κατανόηση και να αφήσουν να λειτουργήσει το σχολείο δίνοντας την δική του υπόσχεση ότι υπηρεσιακά θα έκανε ότι ήταν δυνατόν καλύτερο προκειμένου να έρθουν σε επαφή τόσο με τον εισαγγελέα όσο και με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα οι γονείς συνέταξαν εκ νέου επιστολή προς τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας άμεσα την εξέταση της άδικης -κατ εκείνους- δίωξης της δασκάλας κ. Χριστοπούλου και την επιστροφή της στην θέση της τουλάχιστον μέχρι ολοκλήρωσης της ΕΔΕ. Εξέφρασαν την βεβαιότητα οτι θα προκύψουν νέα θέματα που πιθανόν ο κ. Κλάδης δεν γνωρίζει για το νηπιαγωγείο.

Η Εξέλιξη.

Μέχρι το μεσημέρι η εξέλιξη στο θέμα ήταν να συναντηθεί αντιπροσωπεία των γονέων με τον εισαγγελέα και αφού του ανέλυσαν την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση του ζήτησαν να παρέμβει στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκο Κλάδη να επανέλθει η δασκάλα στην θέση της.
Ο κ. Εισαγγελέας προθυμοποιήθηκε να συνομιλήσει με τον κ. Κλάδη ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Τους ζητήθηκε όμως οι γονείς την Δευτέρα να μην προβούν σε καμία απολύτως παρακώλυση λειτουργίας του σχολείου πράγμα το οποίο οι γονείς δέχτηκαν κάνοντας βήμα καλής θέλησης.

Ακολουθούν Φωτογραφίες από την κινητοποίηση και δυο video










Το πρώτο είναι Video αναγνώστη μας και τραβήχτηκε χθες μέσα στο νηπιαγωγείο.



Το δεύτερο Video είναι από την σημερινή κινητοποίηση των γονιών στο δεύτερο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

7 σχόλια:

  1. Παρακαλώ πολύ για ενημέρωση τόσο δική σας όσο και των αναγνωστών σας να δημοσιεύσετε την επιστολή μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    Κύριε διαχειριστά

    Είμαι γονέας νηπίου του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών του ολοήμερου τμήματος.
    Ειλικρινά λυπάμαι αφάνταστα για όλα αυτά που συμβαίνουν στο σχολείο μας αυτό το διάστημα. Αυτές τις μέρες έχω ακούσει και διαβάσει τόσα ψευδή και ανακριβή πράγματα.
    Γιατί άραγε …. κάποιοι γονείς λένε ψέματα ή μισές αλήθειες; Τίνος το παιχνίδι παίζουν δυο τρεις απ΄ αυτούς και παρασύρουν μερικούς άλλους; Τι λόγο έχουν και φωνάζουν τόσο δυνατά και έντονα;;;;; Μήπως μπορούν να μας πουν;;;;;;;;;;; ρωτάω μήπως;;;;;;;;; γιατί αν δεν τον πουν με Χαρά…. μπορώ να το πω εγώ. Γιατί όλες οι σχέσεις και όλων οι διαδρομές είναι γνωστές……..
    Την Πέμπτη και Παρασκευή οι διαμαρτυρόμενοι γονείς ήταν λιγότεροι από τους μισούς. Οι υπόλοιποι γονείς που ήταν;
    Μήπως κάποιοι γονείς πιέστηκαν (αγνοώντας τα γεγονότα και παραπληροφορώντας τους), να υπογράψουν αυτές τις επιστολές διαμαρτυρίας που στέλνονται στον Προϊστάμενο;
    Την ημέρα που έγινε το συμβάν με το νήπιο επειδή ήταν παρόν και το δικό μου παιδί το ρώτησα σχετικά τι έγινε και μου είπε τα εξής:
    Η νηπιαγωγός κ. Χριστοπούλου είχε βάλει διάφορα χρώματα σε πιατάκια και βάζανε τις παλάμες τους μέσα και το αποτύπωναν σε χαρτί. Επειδή το νήπιο ήταν ζωηρό και έκανε φασαρία για να μην τους ενοχλεί το κλείδωσε στην άδεια αίθουσα του ολοήμερου τμήματος αφού πρώτα το μάλωσε. Το νήπιο μη δεχόμενο αυτή την σκληρή τιμωρία άρχισε να χτυπάει την πόρτα με τα χέρια του και τα πόδια του και να ουρλιάζει να το βγάλουν έξω. Ξέρετε τι ακριβώς μου είπε το παιδί μου; «μπαμπά πονούσαν τα αυτιά μας από τις φωνές του….».
    Αλήθεια, η κ. Χριστοπούλου τέτοιες τακτικές «σωφρονισμού» έμαθε στο πανεπιστήμιο που σπούδασε; Πως θα ένοιωθε αν έκαναν το ίδιο στο δικό της παιδί; Αυτό το περιστατικό γιατί δεν το αναφέρει στους γονείς; Ή, όποιοι το γνωρίζουν, γιατί το προσπερνούν; Την ίδια συμπεριφορά θα είχαν αν το περιστατικό αφορούσε το δικό τους παιδί;
    Όταν βγήκαν διάλειμμα το συγκεκριμένο νήπιο την ημέρα εκείνη δεν έφυγε μία αλλά δύο φορές. Γιατί άραγε;
    Μήπως αυτό ήταν αποτέλεσμα της απαράδεκτης και αποτρόπαιης τιμωρίας που του είχε επιβάλει πριν η νηπιαγωγός του;
    Μήπως γιατί όταν βγαίνουν διάλειμμα η κ. Χριστοπούλου είναι όλη την ώρα με το κινητό στο αυτί της; Μήπως τα τρεξίματα γύρω γύρω τα άρχισε αφού έγινε το συμβάν αλλά και γιατί ήταν παρούσα κάποια συγκεκριμένη μαμά και ήθελε να παραστήσει την καλή νηπιαγωγό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην θεωρήσει κάποιος ότι λέω τα παραπάνω για να υπερασπιστώ την προϊσταμένη ας ρωτήσει το παιδί του όσοι από τους γονείς είχαν τα παιδιά τους την ημέρα εκείνη στο σχολείο. Τα παιδιά δεν λένε ποτέ ψέματα.
    Λένε ότι η συγκεκριμένη κυρία ήταν από την περσινή χρονιά. Γιατί άραγε λένε αυτό το ψέμα; Η κυρία αυτή στο σχολείο ήρθε φέτος το Σεπτέμβριο.
    Μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες τόσο πολύ αναντικατάστατη έγινε;
    Και με τέτοια συμπεριφορά τόσο πολύ την αγάπησαν τα παιδιά;
    Τότε γιατί κάποια νήπια ακόμη κλαίνε και αναγκάζονται οι γονείς τους να κάθονται μαζί τους όλη την ημέρα;
    Και γιατί φτάνουν κάποιοι γονείς σε τόσο ακραίες καταστάσεις υπεράσπισης;;
    Μην είμαστε τόσο πολύ αφελείς ……
    Όταν απουσιάζει κάποια νηπιαγωγός σχολείο πηγαίνουν μόνο τα νήπια που είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τα προνήπια παραμένουν στο σπίτι.
    Όπως μας ενημέρωσαν αυτό προβλέπει η Νομοθεσία και πολύ σωστά κρατήθηκαν τα νήπια ανεξάρτητα αν ήταν του κλασικού ή του ολοήμερου. Δεν έκανε του κεφαλιού της ούτε η νηπιαγωγός ούτε η Προϊσταμένη πιο θα πάει σχολείο και πιο όχι. Μην τρελαθούμε στο τέλος.
    Βασικός υπεύθυνος βέβαια είναι ο κ. Κλάδης που έχει μάθει να διοικεί από την πολυθρόνα του και δεν έρχεται εδώ να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.
    Μου ανέφερε γονιός του κλασικού τμήματος ότι όταν τους συγκέντρωσε η κ. Χριστοπούλου για να τους ανακοινώσει ότι φεύγει τους είπε ότι φταίει η προϊσταμένη που της έκανε αναφορά και ότι μάλλον έχει προσωπικά μαζί της.
    Την στιγμή που έλεγε αυτά παρουσιάστηκε η προϊσταμένη που, ακούγοντας τι έλεγε, την ρώτησε γιατί λέει ανακρίβειες στους γονείς.
    Η ίδια δεν της είχε είπε ότι θα το αναφέρει στον προϊστάμενο και η Προϊσταμένη της ζήτησε να μην το κάνει γιατί έτσι θα μπλέξουν τα πράγματα και θα βγει και η ίδια εκτεθειμένη;
    Μετά γιατί έλεγε ότι δεν είπε ότι θα το κάνει αλλά ότι θα το σκεφτεί;
    Τι ακριβώς ήθελε η κ. Χριστοπούλου να σκεφτεί; Τι όνειρο θα δει το βράδυ ή από πια μεριά θα κοιμηθεί και έτσι θα αποφασίσει αν θα πρέπει να το πει ή όχι;
    Έχει κάνει τέτοιο έγκλημα σε μια αθώα ψυχούλα και θέλει να σκεφτεί τι;;;;;
    Και μετά τα βάζουμε με την προϊσταμένη γιατί έκανε την αναφορά στον κ. Κλάδη;
    Επειδή ήθελε να είναι νομότυπη γιατί είχε να κάνει με μια ανεύθυνη νηπιαγωγό που επιπλέον δεν ήξερε και ήθελε να σκεφτεί;;;;;;;;;;;;
    Θα τρελαθούμε στο τέλος;;;;;;;;;;
    Καλό θα είναι να σταματήσουν εδώ τα πράγματα. Καινούργια νηπιαγωγός έχει έρθει στο σχολείο, να την αφήσουν να κάνει ήρεμα την δουλειά της και αυτήν και το άλλο τμήμα που στο κάτω κάτω της γραφής δεν χρωστάμε τίποτα να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο.

    Υ.Γ. Γνωρίζουν άραγε οι γονείς που εμποδίζουν την λειτουργία του σχολείου και μας δημιουργούν προβλήματα ότι τελούν το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας;
    Αν κάποιοι λοιπόν έχουν λόγους και θέλουν να εξυψώσουν την κ. Αντωνία Χριστοπούλου αλλά και να υποβιβάσουν την προϊσταμένη του σχολείου ας βρουν άλλους τρόπους και άλλες αφορμές…..
    Ας αφήσουν το σχολείο να λειτουργήσει ομαλά γιατί καμιά φορά και η σιωπηρή πλειοψηφία παύει να είναι σιωπηρή….
    Και ένα ερώτημα. Η αστυνομία και συγκεκριμένα ο διοικητής της που παρευρίσκετο, γιατί επιτρέπουν σε καμιά δεκαριά να διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την έννομη τάξη;
    Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν; Γιατί δεν επιβάλουν την νομιμότητα; Γιατί δεν απαγγέλουν αυτεπάγγελτες διώξεις; Διαπράττουν αδίκημα ή όχι;
    Αλλά και ο εισαγγελέας αν είναι αλήθεια αυτά που λένε και γράφουν, είναι δυνατόν να δέχτηκε να μεσολαβήσει; Θα τρελαθούμε όλοι στο τέλος; Έχουμε πάθει συνολικό παραλήρημα;
    Καλώ λοιπόν κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο όπως αστυνομία, εισαγγελέα, προϊστάμενο, Υπουργείο Παιδείας και οποιονδήποτε άλλο, να σταματήσουν τον οποιοδήποτε έχει προσωπικά απωθημένα, συμφέροντα ή ψυχολογικά προβλήματα, να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

    Ένας γονιός αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
    ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΜΗΠΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παρατηρητήςΟκτωβρίου 14, 2012

    Παρατηρώ μια μεγάλη ανακρίβεια!

    Στο κείμενο που υπογράφουν Οι 25 γονείς, γράφουν .......
    Από την προηγούμενη χρονιά που ήρθε στο σχολείο μας η κ. Αντωνία έχει προσφέρει με τρόπο μοναδικό τα μέγιστα όσον αφορά την συμπεριφορά την κοινωνικοποίηση και την μάθηση στα παιδιά μας ώστε να πάρουν γερές βάσεις και να ενταχθούν αύριο στην κοινωνία μας ως άξιοι αντικαταστάτες της γενιάς που εμείς τώρα διανύουμε!.......

    Ο Επιστολογράφος επίσης γράφει.....
    Λένε ότι η συγκεκριμένη κυρία ήταν από την περσινή χρονιά. Γιατί άραγε λένε αυτό το ψέμα; Η κυρία αυτή στο σχολείο ήρθε φέτος το Σεπτέμβριο.
    Μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες τόσο πολύ αναντικατάστατη έγινε;......

    Εύκολα νομίζω μπορεί να αποδειχθεί, πότε δηλαδή ήρθε στο σχολείο η νηπιαγωγός, τότε που λένε οι 25 γονείς ή τότε που λέει ο επιστολογράφος και να δούμε έτσι ποιος λέει την αλήθεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας ευγνώμων προς την Μαρία γονιόςΟκτωβρίου 14, 2012

    Μήπως την προσφορά που λένε οι 25 γονείς ότι έγινε από την κ. Αντωνία, αφού δεν έχει ούτε καν περάσει, όπως και καμία άλλη νέα νηπιαγωγός, από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο,
    οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι την έκαναν οι 3 συγκεκριμένες Νηπιαγωγοί που για μια δεκαετία υπηρετούσαν συνεχώς στο συγκεκριμένο σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙΟκτωβρίου 14, 2012

    Καλά,γιατί τόσος τραμπουκισμός; γιατί τόσο μεγάλη εμπάθεια; Ένθεν,εκείθεν και κακείθεν;
    Γιατί τόσα πολλά και μεγάλα ψέματα;Γιατί τόσες υπερβολές; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγάλει κανείς τόση χολή; Τη σχολική κοινότητα βρήκαν; Γιατί οι σωστοί, οι νοήμονες δεν αντιδρούν;Εδώ μας παίρνουν το Βοιός, μας παίρνουν την ψυχή ,η Ελλάδα καταρρέει ή μήπως αυτό ακριβώς είναι η κατάρρευση;
    Στο τέλος είμαι σίγουρη,θα λάμψει η αλήθεια!
    Όμως τότε τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που σήμερα είναι λαλίστατοι; Θα πληρώσουν για όλα αυτά που λένε και κάνουν; Με ποιο τρόπο; Δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία μας!
    Χωρίς κόστος,χωρίς ντροπή, ανώνυμα, βγάζουμε ότι χειρότερη βρωμιά υπάρχει στην ψυχή μας,αλλά και επώνυμα πολλές φορές λέμε πολλά,γιατί και αν ακόμα αποδειχθεί η αλήθεια,δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Γιατί το έχουμε ήδη χάσει! Ποτέ ο βρεγμένος δεν φοβήθηκε το ψιλοβρόχι! Γιατί να το φοβηθεί τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙΟκτωβρίου 15, 2012

    Παρακολουθώ όλα όσα διαδραματίζονται στο διαδίκτυο (άρθρα, επιστολές, βίντεο, σχόλια κλπ) καθώς και όσα συζητούνται ανάμεσα στους γονείς των νηπίων.
    Βλέπω λοιπόν ότι αναλώνονται όλοι στο ανώνυμο ή επώνυμο των σχολίων και επιστολών λες και εκεί είναι η ουσία, λες και αν γράψεις το όνομά σου από κάτω ή βγεις στην τηλεόραση και πεις ότι πεις κατά πρόσωπο, έχεις ασυλία ή ξαφνικά τα όσα λες αποκτούν νόημα και ουσία.
    Επίσης παρακολουθώ κάποιες κυρίες (δεν γνωρίζω ποιες είναι, ούτε τα ονόματά τους) να λένε διάφορα για το πότε φτερνίστηκε η μια, πότε χτενίστηκε η άλλη ή πότε έβαλε την μπουγάδα της η επόμενη και αντιλαμβάνομαι την …σοβαρότητά τους! Όχι μόνο, γιατί είναι ή δεν είναι σοβαρά τα όσα λέγουν, αυτό είναι το λιγότερο, αλλά για το χρόνο που επιλέγουν να τα πουν! (γιατί δηλ. τα λένε τώρα).
    Είναι νομίζω προφανής ο αντιπερισπασμός!!! Προκειμένου να βγάλουν «λάδι» την νηπιαγωγό που περιέπεσε σε παράπτωμα, πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν την θέση της αν κατηγορήσουν την προϊσταμένη……
    Η ουσία όμως και η ταμπακέρα είναι μία και οι φίλοι μας δεν κάνουν τον κόπο να μπουν σε αυτή.
    Τους ρωτώ λοιπόν ευθέως και ας απαντήσουν:

    Έφυγε ή δεν έφυγε, το μικρό νήπιο από το Νηπιαγωγείο πιθανότατα από ένα μικρό άνοιγμα που υπήρχε στην περίφραξη και πήγε στο διπλανό σχολείο την συγκεκριμένη ημέρα δύο (2) φορές;

    Κλείδωσε η Νηπιαγωγός το συγκεκριμένο νήπιο για σωφρονισμό μόνο του στην άδεια αίθουσα ναι ή όχι;

    Είναι αυτές παραβατικές συμπεριφορές ναι ή όχι;

    Μπορεί η συγκεκριμένη μάνα να μην ζητά τιμωρία της υπεύθυνης Νηπιαγωγού η πολιτεία όμως δεν οφείλει έλεγχο και τιμωρία; Αν συνέβαινε αυτό στο παιδί οποιουδήποτε άλλου δεν θα ζητούσε να επιβληθούν κυρώσεις; Έστω και για παραδειγματισμό;

    Εσείς κύριε Αλεξανδρόπουλε, που είστε και επαγγελματίας ,δηλαδή άνθρωπος της αγοράς, πως θα αντιδρούσατε αν αφορούσε το δικό σας παιδί;

    Εσείς Κυρία Στυλιανού ,που είστε και πολύ αξιόλογος φιλόλογος και έχετε και αδελφή νηπιαγωγό (άρα ιδιαίτερη ευαισθησία), δεν θα ζητούσατε ευθύνες για μια τέτοια συμπεριφορά;

    Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι γονείς που ακολουθούν, το ίδιο δεν θα ήθελαν; Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να θέλουν;

    Τότε γιατί αναστατώνετε τη ζωή του νηπιαγωγείου και τους ταλαιπωρείτε;

    Και που φταίει η Προϊσταμένη; (γιατί αυτό λένε ή προσπαθούν να πουν)

    Είναι ή δεν είναι στα καθήκοντά της να αναφέρει στην προϊστάμενη αρχή ανάλογες συμπεριφορές όταν περιέλθουν στην αντίληψή της;

    Εσείς Κε Αλεξανδρόπουλε και Κα Στυλιανού αν ήσασταν στην θέση της τι θα πράττατε; Η εν πάση περιπτώσει , μήπως έπρεπε η Κα Βασιλοπούλου να σας ρωτήσει πρώτα;
    Γιατί ακριβώς την κατηγορείτε;
    Μήπως γιατί έκανε καλά την δουλειά της (και αυτό έκθετε την προστατευόμενή σας);
    Τώρα αν έχετε άλλα απωθημένα μαζί της ή εσείς ή κάποιοι άλλοι, καλό είναι να τα βγάλετε πέρα μαζί της και να αφήσετε το σχολείο ήσυχο!
    Όπως επίσης αν υπήρχαν παραβατικές συμπεριφορές της Κας Προϊσταμένης πριν από 10 ή 20 χρόνια, αλλά αν υπάρχουν και σήμερα ακόμα, είναι καλό να μην τα συνδέετε με την συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία κατά την άποψή μου έπραξε υποδειγματικά!!!!
    Σταματήστε να λέτε ανακρίβειες, Εν τέλει αφήστε το νηπιαγωγείο να λειτουργήσει!!!
    Απ΄ ότι λέτε θα γίνει ΕΔΕ και ΕΔΕ σημαίνει ένορκη διοικητική εξέταση. Δηλαδή θα ορκιστούν όλοι πριν μιλήσουν. Δεν νομίζω ότι θα ακουμπήσουν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο και θα πουν ψέματα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια. Ή εν πάση περιπτώσει υπάρχει και Θεός. Υπομονή λοιπόν όλοι σας. Μόνο αφήστε ήσυχο το χώρο του σχολείου. Σεβαστείτε τις αθώες ψυχές των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα