Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Kάλεσμα Εμπορικών Συλλόγων Τριφυλίας


Image Για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων αύριο

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων αύριο και στην Τριφυλία απευθύνουν μέσα από το «Θ» οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας!
Όλες τις προηγούμενες μέρες και με ιδιαίτερη ένταση χθες (όπως θα πράξουν και σήμερα), οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας ενημέρωναν τους συναδέλφους τους επαγγελματίες για την αυριανή αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΣΕΕ, εν όψει των μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη τη διάρκεια της ημέρας, και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της, στην οδό Μητροπόλεως 42, στις 12 το μεσημέρι.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας και ο κόσμος της αγοράς στην περιοχή, όπως και η ΕΣΕΕ, σημειώνουν πως είναι χρέος όλων των Ελλήνων μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και το συλλαλητήριο να έχει δύναμη και παλμό, «ώστε να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης». Τονίζουν, δε, πως η παλλαϊκή συμμετοχή των εμπόρων στις 18 Οκτωβρίου είναι απαραίτητη, ώστε το μήνυμα «Στηρίζουμε το Ελληνικό Εμπόριο - Στηρίζουμε την Ελλάδα» να ακουστεί παντού!
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας στο «Θ»:



Φώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους-βιοτέχνες να δώσουμε το “παρών” στο πανεμπορικό συλλαλητήριο με καθολική συμμετοχή. Η ΕΣΕΕ αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς με λεωφορείο για τη διευκόλυνση της οργανωμένης καθόδου των συναδέλφων που το επιθυμούν. Ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων προσκαλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία με κλείσιμο των καταστημάτων και να δηλώσουν συμμετοχή για τη μεταφορά μας στην Αθήνα. Είναι χρέος όλων μας η κινητοποίησή μας να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και το συλλαλητήριο να έχει πλήθος και παλμό, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή μας…».

Νίκος Φάμπας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και ελπίζω να υπάρχει συμμετοχή και να γίνει κινητοποίηση, για να στείλουμε τα μηνύματα εκεί που πρέπει. Δεν πάει άλλο, ως εδώ. Είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα και πιστεύω να το καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι. Στην προηγούμενη κινητοποίηση με κλείσιμο των καταστημάτων, εδώ είχαμε άνοιγμα και όχι κλείσιμο. Τώρα, που έχουν ζορίσει τα πράγματα, ελπίζω να αντιδράσουν περισσότεροι. Είναι δύσκολα και πρέπει να αντισταθούμε όλοι οι επαγγελματίες».

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Ως Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχουμε στην απεργία. Με τους συναδέλφους που μιλάμε και τους ενημερώνουμε για την κινητοποίηση, είναι μαζί και αγωνιστικά. Εκτιμώ ότι, όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα θα είναι καθολικό το κλείσιμο, όλοι οι συνάδελφοι της Κυπαρισσίας θα κλείσουμε τα καταστήματά μας απέναντι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, την καταρράκωση της τρόικας και τα διευθυντήρια της Ε.Ε. Θεωρούμε πως όλοι πρέπει να είμαστε αγωνιστικά στις επάλξεις, γιατί δεν αντέχεται πλέον αυτή η αφαίμαξη του λαού από την κυβερνητική πολιτική με εντολές τρόικας! Δεν πάει άλλο!»
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα