Σελίδες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ποια πολιτικά πρόσωπα προετοιμάζει για την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Ποια πολιτικά πρόσωπα προετοιμάζει για την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚΤροποποιήσεις στο κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε με έμμεσο τρόπο ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι εφόσον ανανεωθεί η τρικομματική προγραμματική συμφωνία το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη.
«Βεβαίως και με πολιτικά πρόσωπα», είπε κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, Υπό την προϋπόθεση, ασφαλώς, ότι οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συναινέσουν στο πλαίσιο της συμφωνίας που παρουσιάστηκε και αποτελεί ήδη απόφαση του 9ου Συνεδρίου του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε την πιθανότητα και δικής του συμμετοχής σε περίπτωση κυβερνητικού ανασχηματισμού, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό είναι δευτερεύον θέμα».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν οι όροι της κυβερνητικής συνεργασίας και εφόσον αποδεχθεί και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα οριστούν αντιπρόεδροι χωρίς να αποκλείεται, ειδικά για τον κ. Βενιζέλο, η πιθανότητα να αναλάβει και κάποιο χαρτοφυλάκιο όπως αυτό του υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ. Σε ό,τι αφορά τα στελέχη που θα ενταχθούν στην κυβέρνηση, το πρόσωπο που θεωρείται ότι βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι μέσα είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης θα αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επομένως και την ευθύνη για το μείζον θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. Πολύ πιθανή θεωρείται επίσης η υπουργοποίηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος στήριξε τη λίστα Ανδρουλάκη στην πρόσφατη ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή. Πιθανά για υπουργοποίηση εμφανίζονται τα ονόματα του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου, της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Εύης Χριστοφιλοπούλου, του συντονιστή του κόμματος Πάρη Κουκουλόπουλου (εάν δεν εισέλθει ο κ. Βενιζέλος στην κυβέρνηση), του πρώην υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη, του πρώην υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη και το όνομα της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, η οποία ως γνωστόν έχει διατυπώσει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απόσχει από τον κυβερνητισμό.
ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ. Η μετάβαση Μανιάτη σε υπουργείο θα προκαλέσει μία σειρά ανακατατάξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι θα χηρέψει εκ των πραγμάτων η θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται πιθανή η αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή γραμματέα Τάκη Ρήγα, ή ακόμη και από την Εύη Χριστοφιλοπούλου, εάν δεν μπει στην κυβέρνηση.
Το όνομα του κ. Ρήγα άρχισε να ακούγεται τις τελευταίες ώρες και για τη θέση του γραμματέα ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Βενιζέλος έχει λάβει το μήνυμα του Συνεδρίου και θα προτείνει για το συγκεκριμένο αξίωμα τον πρώτο σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα εκκρεμεί συνάντηση Βενιζέλου - Ανδρουλάκη, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη λόγω ασθενείας του δεύτερου.
προσ κοππα. «Σου στέλνω κλειστό τον φάκελο που έλαβα σήμερα με αποστολέα εσένα, γιατί πριν τον παραλάβω και πριν διαβάσω το περιεχόμενό του, αυτό είχε δημοσιευτεί σε διάφορα ιστολόγια και ιστότοπους». Αυτή ήταν η πρώτη φράση του Βαγγέλη Βενιζέλου στην απαντητική επιστολή του προς την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, σε σχέση με την απόφασή της να παραιτηθεί από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η κ. Κοππά με την επιστολή παραίτησής της τόνιζε ότι η μη συμπερίληψη των ευρωβουλευτών στα αριστίνδην μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής είναι «αναίτια και ακατανόητη», Ο κ. Βενιζέλος αποδεχόμενος την παραίτηση Κοππά σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι οι ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να είχαν θέσει υποψηφιότητα για το όργανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα