Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κος ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ Ο κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ! Ο κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο κος ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ;

 (ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ......ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ!)

Ηλίας Κικίλιας 
Οικονομολόγος, M.Sc., Ph.D.
Κύριος Ερευνητής
Επικοινωνία
Γραφείο 423, τηλ. 210-7491691, e-mail ELKIKILIAS@EKKE.GR
Σπουδές:
1997 Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Βαθμός: “ΑΡΙΣΤΑ”.
1989 – 1993 Doctoral Research, University of Cambridge, Cambridge, UK
1989 Προδιδακτορικό Δίπλωμα (Μεταπτυχιακός τίτλος MASTER) από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Βαθμός: “ΑΡΙΣΤΑ”.
1985 Πτυχίο από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης, Τομέας Οικονομικής Ανάπτυξης. Βαθμός: “ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ”.

Διακρίσεις στις Πανεπιστημιακές Σπουδές
1991 - 1997 Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
1989 – 1993 Visiting Scholar και Visiting Fellow στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Ην. Βασίλειο.
1989 - 1991 Υπότροφος του European Center for Strategic Management of Universities της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
1988 - 1991 Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)
Τομείς Ερευνητικού Ενδιαφέροντος
Απασχόληση και Ανεργία, Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας, Οικονομική Σημασία των Δεξιοτήτων, Οικονομικές και Κοινωνικές Ανισότητες.
Απασχόληση και διοικητικές θέσεις:
2003 –σήμερα
􀂾
Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (από 2006).
􀂾
Εντεταλμένος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (2003-6).
􀂾
Εντεταλμένος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Μεταπτυχιακό Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (2005-7).
􀂾
Εντεταλμένος Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (ως 2005).
􀂾
Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (από 2008).
􀂾
Μέλος της Επιτροπής Εκδόσεων και της Συντακτικής Επιτροπής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Επιστημονικός Κριτής στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών.
􀂾
Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (από 2008).
􀂾
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Κ.Ε (2007-2009).
􀂾
Επιστημονικός Υπεύθυνος του «Εργαστηρίου για την Παρακολούθηση Πολιτικών για την Κοινωνική Συνοχή» στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. (ως 2007)
1999 – 2003
􀂾
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (προσωρινή θητεία) της εταιρείας «Υπηρεσίες Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.», μονο-μετοχική θυγατρική εταιρεία του ΟΑΕΔ ιδρυθείσας με το Ν. 2956/2001.
􀂾
Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας, Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ιδρυθέντος με το Ν. 2150/1993.
􀂾
Εντεταλμένος Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.
􀂾
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας.
􀂾
Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης (Employment Committee) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
􀂾
Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας (Social Protection Committee) και πρότερα της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Κοινωνική Προστασία (High Level Group for Social Protection) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
􀂾
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CEDEFOP (Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
􀂾
Μέλος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Κοινωνική Διάσταση και την Απασχόληση στη Κοινωνία της Πληροφορίας (ESDIS) της Γενικής Διεύθυνσης «Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
􀂾
Μέλος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Παρακολούθηση των Μισθολογικών Εξελίξεων της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Committee) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
􀂾
Μέλος της Επιτροπής για την Ανάλυση, την Έρευνα και τη Συνεργασία για την Απασχόληση και την Αγορά Εργασίας, της Γενικής Διεύθυνσης «Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
􀂾
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Επαγγελματική Κατάρτιση, της Γενικής Διεύθυνσης «Εκπαίδευσης και Πολιτισμού» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
􀂾
Υπεύθυνος εποπτείας και συντονισμού των διαδικασιών κατάρτισης του Αναλυτικού Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων για την «Επαγγελματική Κατάρτιση και την Απασχόληση του Γ’ Κ.Π.Σ. 2000-2006» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
􀂾
Μέλος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για την εκπόνηση του Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την «Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ’ Κ.Π.Σ. 2000-2006», υπεύθυνος του πεδίου «Απασχόληση και Επαγγελματική κατάρτιση».
􀂾
Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ) για το 2001, υπεύθυνος για τους πυλώνες της προσαρμοστικότητας και της απασχολησιμότητας.
􀂾
Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την «Αγορά Εργασίας και την Κοινωνική Ασφάλιση» των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
􀂾
Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας για τις «Πολιτικές Απασχόλησης και την Αγορά Εργασίας», επιστημονική ομάδα εργασίας στο Γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Α. Γιαννίτση.
􀂾
Μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την υποστήριξη και προετοιμασία των θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
􀂾
Μέλος της Επιτροπής για την Παρακολούθηση των Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης.
􀂾
Μέλος διαφόρων ad hoc επιτροπών και ομάδων εμπειρογνωμόνων σε θέματα αγοράς
1996 – 1998
􀂾
Εντεταλμένος Διδασκαλίας με βάση το ΠΔ 407, Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου (1998-1999).
􀂾
Κεντρικός Υπεύθυνος Συμβούλου Διαχείρισης (Κ.Υ.Σ.Δ.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση και Προώθηση της Απασχόλησης” του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 1994-1999 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Υπεύθυνος Διοίκησης του συνόλου των Ομάδων Έργου στο Υπ. Εργασίας και στον ΟΑΕΔ.
􀂾
Συμμετοχή σε επιστημονικές ομάδες εργασίας και επιτροπές συμβούλων-εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας και του Ο.Α.Ε.Δ. για θέματα Πολιτικών Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.
􀂾
Σύνταξη του Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους “Στόχους και τα Μέσα της Πολιτικής για την Αγορά Εργασίας” το οποίο υπεβλήθη στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 1997.
1987 – 1993
􀂾
Visiting Fellow και Visiting Scholar στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Ην. Βασίλειο.
􀂾
Συμμετοχή στις δραστηριότητες του ARCA-FERE (Association for Applied Research in the European Community).
􀂾
Συμμετοχή σε ομάδες ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με έργο την εκπόνηση εκθέσεων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τις επιπτώσεις των διαδικασιών της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ιδιαίτερα στο τομέα της απασχόλησης.
􀂾
Συμμετοχή στην ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης της έκδοσης «Η Απασχόληση στην Ευρώπη» (Employment in Europe) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ερευνητικά προγράμματα:
2008 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Επιστημονικός Υπεύθυνος Μελέτης για τα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ TΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο πλαίσιο της ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, των Ιδρυμάτων: 1) Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, 2) Ιδρύματος Ευγενίδου, 3) Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, 4) Ιδρύματος Λαμπράκη, 5) Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, 6) Ιδρύματος Μποδοσάκη, 7) Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και του 8) Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
2007-8 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Επιστημονικός Υπεύθυνος Αξιολόγησης του έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΥΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ», Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας, και το Ινστιτούτο INBAS GmbH (Institut für berufliche Bildung, Arbeitsmarkt- und Sozialpolitik).
2007-8 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Συμμετοχή στην εκπόνηση της μελέτης «ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ / ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΧΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας.
2006-7 Πάντειο Πανεπιστήμιο - Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου «ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου.
2006-7 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: «Αριστεία στα Πεδία των Κοινωνικών Επιστημών: Φτώχεια, Αποκλεισμός και Κοινωνικές Ανισότητες – ΦΑΣΗ ΙΙ», Μέλος της Κεντρικής Ερευνητικής Ομάδας.
2006-7 European Commission, DG Employment and Social Affairs, “Peer Review and Assessment in Social Inclusion”. Member of a Network of Independent Experts managed by ÖSB Consulting (Austria), in co-operation with Centre d'Etudes de Populations, de Pauvreté et de Politiques Socio-Economiques/International Networks for Studies in Technology, Environment, Alternatives, Development CEPS/INSTEAD (Luxembourg) and the Institute of Employment Studies (UK)
2006 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου «ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ
ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», Κέντρο Παραγωγικότητας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας.
2006 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Τα κριτήρια επιλογής συνεργάτη στις Συγχωνεύσεις και εξαγορές και η επιρροή τους στη επιτυχία του νέου οργανισμού: Η περίπτωση της Κύπρου, Πρόγραμμα ΠΕΝΕΚ Κύπρου.
2005-8 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου «ΑΛΚΗΣΤΙΣ-Δίκτυο για την Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού των Γυναικών» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL.
2005-8 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Συμμετοχή στην Επιστημονική Ομάδα του έργου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δίκτυο για την Προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL.
2005-6 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Συντονιστής του Social Cohesion Bulletin, Περιοδική έκδοση του «Εργαστηρίου για την Παρακολούθηση Πολιτικών για την Κοινωνική Συνοχή», Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής.
2004-6 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Επιστημονικός Υπεύθυνος του «Εργαστηρίου για την Παρακολούθηση Πολιτικών για την Κοινωνική Συνοχή» στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής
2003-5 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: «Αριστεία στα Πεδία των Κοινωνικών Επιστημών: Φτώχεια, Αποκλεισμός και Κοινωνικές Ανισότητες», Μέλος της Κεντρικής Ερευνητικής Ομάδας.
2003-5 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: «Τράπεζα Κοινωνικών Δεδομένων: Θεματική Βάση Δεδομένων για τις Οικονομικές και Κοινωνικές Ανισότητες», Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας.
2004 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: «Αναμόρφωση του Προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Ανισοτήτων σε Σχέση με την Αγορά Εργασίας (EQUAL) στην Ελλάδα». Μέλος της Ομάδας Έργου, Επιστημονικός Υπεύθυνος για το τμήμα Α «Αγορά Εργασίας και κοινωνικο-οικονομικές Ανισότητες: Ανάλυση Τάσεων και Προοπτικών».
2003-4 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση των Συμφερόντων και την Προστασία του Καταναλωτή», Επιστημονικός Υπεύθυνος, Υπουργείο Ανάπτυξης.
2001-2 Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Αγορά Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση: Έρευνα Υποστήριξης (background research) για την Μεταρρύθμιση του Συστήματος Συντάξεων», Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου.
2001-2 Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας «Προβολές της Αγοράς Εργασίας και Εναλλακτικά Σενάρια», Επιστημονικός Υπεύθυνος και Υπεύθυνος έργου.
2001 ΥΠΕΧΩΔΕ - Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας «Δυνατότητες Δημιουργίας Νέων Θέσεων Απασχόλησης στους Τομείς Προστασίας και Διατήρησης του Περιβάλλοντος», Επιστημονικός Υπεύθυνος.
2001 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας «Πανεπιστήμιο και Αγορά Εργασίας: Προσφορά, Ζήτηση και Προοπτικές Απασχόλησης των Αποφοίτων των Ελληνικών ΑΕΙ» , Επιστημονικός Υπεύθυνος για το τμήμα της έρευνας που υλοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας.
2001 Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση 2001». Συντονίστρια καθ. Α. Λυμπεράκη. Υπεύθυνος για τους πυλώνες της προσαρμοστικότητας και της απασχολησιμότητας.
1999 Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας «Αναλυτικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΠΑ) για την Επαγγελματική Κατάρτιση και την Απασχόληση του Γ’ Κ.Π.Σ. 2000-2006»», Υπεύθυνος εποπτείας και συντονισμού του συνολικού έργου.
1998 «Αγορά Εργασίας και Σχεδιασμός Επαγγελματικής Κατάρτισης», Εξειδίκευση και Κατασκευή των Θεματικών Πεδίων και των Υποενοτήτων Διερεύνησης στα πλαίσια του έργου «Η Επέκταση του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος για την Απασχόληση προς την Ανάλυση και τον Προσδιορισμό των Απαιτήσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης» του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Συντονιστής του έργου
1996-97 “Διερεύνηση των Αναγκών για Στήριξη, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρύτερη Περιοχή του Πειραιά”, ανατεθείσα από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στα πλαίσια της Κοινοτικής πρωτοβουλίας YOUTHSTART.
1996-97 “Αξιολόγηση των Αποτελεσμάτων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Προκατάρτισης, της Μαθητείας και της Τοποθέτησης σε Θέσεις Εργασίας”, ανατεθείσα από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στα πλαίσια της Κοινοτικής πρωτοβουλίας YOUTHSTART.
1996-97 “Διερεύνηση των Δυνατοτήτων Κατοχύρωσης Επαγγελματικών Προσόντων”, ανατεθείσα από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στα πλαίσια της Κοινοτικής πρωτοβουλίας YOUTHSTART.
1995 Συμμετοχή στο έργο: «Δημιουργία Μονάδας Πληροφορικής Ανάλυσης για την Απασχόληση/Ανεργία και Επαγγελματική Κατάρτιση των Γυναικών» για λογαριασμό του Κ.Ε.Θ.Ι. - Πρωτοβουλία Ν.Ο.W. Υπεύθυνος της μελέτης και εφαρμογής : «Η Επέκταση του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος για την Απασχόληση προς την Ανάλυση και τον Προσδιορισμό των Απαιτήσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης». Διαθέσιμο στον δικτυακό κόμβο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (www.kethi.gr).
1993 Συμμετοχή στις έρευνες:
1.
"Δημιουργία Πειραματικού Περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας"
2.
"Δημιουργία Ηλεκτρονικού Παρατηρητηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας"
Και οι δυο ανωτέρω έρευνες ανατέθηκαν στην Ομάδα Μελέτης της Αγοράς Εργασίας του Παντείου Πανεπιστημίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το Ε.Κ.Τ. - Πρωτοβουλία EUROFORM.
1991 -92 Συμμετοχή στη Μελέτη Υλοποίησης για το "Κέντρο Πληροφορικής Ανάλυσης της Απασχόλησης / Ανεργίας των Γυναικών" που εκπονήθηκε στο ΚΕΜΟΠ του Παντείου Πανεπιστημίου ύστερα από ανάθεση της Γ.Γ.Ι. - Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Πρωτοβουλία NOW.
1990 - 91 Συμμετοχή στις έρευνες:
1.
"Το Φαινόμενο της Μακροχρόνιας Ανεργίας στην Ελλάδα", Συντονιστές: καθ. Α. Δεδουσόπουλος, καθ. Μ. Λαμπρινίδης, Γ. Σεραφετινίδης., (έκδοση ΟΑΕΔ 1993)
2.
"Προώθηση της Απασχόλησης και της Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ανέργων Γυναικών", Συντονιστές: Ζ. Δεμαθάς, καθ. Γ. Σακέλλης, (έκδοση ΟΑΕΔ 1993)
3.
"Ενέργειες για τη Δημιουργία μιας Μόνιμης Στατιστικής Βάσης Πληροφοριών για την Παρακολούθηση των Εξελίξεων της Αγοράς Εργασίας σε Τοπικό και Περιφερειακό Επίπεδο για το Σύνολο της Χώρας και Προσαρμοσμένο στα Πρότυπα των Χωρών της ΕΟΚ", Συντονιστές: καθ. Α. Δεδουσόπουλος, Γ. Σεραφετινίδης.
Και οι τρεις ανωτέρω έρευνες σε συνεργασία Παντείου Πανεπιστημίου και Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, για λογαριασμό Ο.Α.Ε.Δ. - Ε.Κ.Τ.
1989 "Παρουσίαση Στατιστικών Στοιχείων της Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα", σαν επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος σύνταξης της έκθεσης για το σύνολο της χώρας σε συνεργασία με τους καθ. Α. Δεδουσόπουλο και καθ. Γ. Σακέλλη. Έρευνα ανατεθείσα από το Υπουργείο Εργασίας.
1989 "Επιχειρηματική Δραστηριότητα και Εργασιακές Σχέσεις στον Αστικό Χώρο : Έρευνα στους Δήμους Ν.Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου και Αργυρουπόλεως", σε συνεργασία με τον αναπ. καθ. Π. Γετίμη και Μ. Χατζηγιάννη, για λογαριασμό της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
1988 "Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ενδογενής Ανάπτυξη και Συνεργασία σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Μονάδων", σε συνεργασία με Ζ. Δεμαθά, ΕΚΕΜΕ και ΤΕPSA. Για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δημοσιεύσεις
Βιβλία και επιμέλειες συλλογικών τόμων και ειδικών τευχών περιοδικών

Κικίλιας Ηλίας (2009: «Οι Τάσεις, τα Χαρακτηριστικά της Απασχόλησης και η Μετάβαση στην Αγορά Εργασίας των Αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα», Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Αθήνα (υπό έκδοση).

Κικίλιας Ηλίας (2008), «Η Κατασκευή της Αγροτικότητας στη Νεωτερική Κοινωνία: Μια Κριτική Προσέγγιση της Έννοιας της Αγροτικής Κοινωνίας στο Έργο του Στ. Δαμιανάκου», στο Κασίμης, Χ., Λουλούδης Δ. (2008) «Μνήμη Στάθη Δαμιανάκου - Όψεις της Αγροτικής Ελλάδας» εκδ. Πλέθρο, Αθήνα

Κικίλιας Ηλ., Παπαλιού Ολ. και Φαγαδάκη, Ε. (2007) «Διαστάσεις του Κοινωνικού Αποκλεισμού των Μονογονεϊκών Οικογενειών στην Ελλάδα», Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα

Κικίλιας Ηλίας (2007) «H Αποτελεσματικότητα της Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα: Οι Επιπτώσεις των Κοινωνικών Επιδομάτων στην Καταπολέμηση της Φτώχειας», στο Κετσεζοπούλου, Μ. Κικίλιας, Η., Μουρίκη, Α., Παπαπέτρου, Γ., Τζωρτζοπούλου, Μ. Και Φρονίμου, Ε. (2007): «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2005-6». Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σ. 177-186..

Κικίλιας Η, κ.α (2007) «Μια πρόταση για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», στο Κετσεζοπούλου, Μ. Κικίλιας, Η., Μουρίκη, Α., Παπαπέτρου, Γ., Τζωρτζοπούλου, Μ. Και Φρονίμου, Ε. (2007): «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2005-6». Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σ. 209-218.

Κετσεζοπούλου, Μ. Κικίλιας, Η., Μουρίκη, Α., Παπαπέτρου, Γ., Τζωρτζοπούλου, Μ. Και Φρονίμου, Ε. (2007): «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2005-6». Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Κικίλιας Ηλίας (2005) «Όψεις του Κοινωνικού Ζητήματος στη Σύγχρονη Ελλάδα: Οικονομικός Εκσυγχρονισμός και Κοινωνικοί Μετασχηματισμοί», στο Ζώμας, Δ. Καππή, Χ., Παπαλιού, Ο., Παπαπέτρου, Γ. Και Φαγαδάκη, Ε. (2005) «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2003-4,», Αθήνα, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σελ. 17-36.

Κικίλιας Ηλίας (2005) «Η Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα: Οικονομική Απόδοση και Διαρθρωτικά Χαρακτηριστικά», στο ΕΚΚΕ (2005): «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2003-4», Αθήνα, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σελ. 89-94.

Κικίλιας Ηλίας (2002): «Το Σύστημα Προστασίας Από την Ανεργία: Διαστάσεις, Προβλήματα, Προοπτικές» (σε συνεργασία με Μ. Χλέτσο), στο Κικίλιας Ηλίας και Χλέτσος Μιχάλης (επιμ.) (2002) «Το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας Από την
Ανεργία: Εμπειρίες, Διαστάσεις και Πολιτικές», Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα, σελ. 11-96.

Κικίλιας Ηλίας και Χλέτσος Μιχάλης (επιμ.) (2002) : «Το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας Από την Ανεργία: Εμπειρίες, Διαστάσεις και Πολιτικές», Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα 2002.

Κικίλιας Ηλίας (2001) «Γήρανση του Πληθυσμού και Κοινωνική Προστασία» (σε συνεργασία με Μπάγκαβο Χρήστο, Τήνιος Πλάτων και Χλέτσος Μιχάλης) στο Κικίλιας Ηλίας, Μπάγκαβος Χρήστος, Τήνιος Πλάτων και Χλέτσος, Μιχάλης (επιμ) (2001) : «Δημογραφική Γήρανση, Αγορά Εργασίας και Κοινωνική Προστασία: Τάσεις, Προκλήσεις και Πολιτικές», Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, 2001, Διανομή Εκδόσεις Σάκκουλα, σελ. 17-34

Κικίλιας Ηλίας, Μπάγκαβος Χρήστος, Τήνιος Πλάτων και Χλέτσος, Μιχάλης (επιμ) (2001) : «Δημογραφική Γήρανση, Αγορά Εργασίας και Κοινωνική Προστασία: Τάσεις, Προκλήσεις και Πολιτικές», Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, 2001, Διανομή Εκδόσεις Σάκκουλα,

Κικίλιας Ηλίας (2001): «Ρύθμιση της Αγοράς Εργασίας, Ανεργία και Οργάνωση της Εργασίας: Μια Εισαγωγή» (σε συνεργασία με Στ. Γαβρόγλου) στο Γαβρόγλου Σταύρος και Κικίλιας Ηλίας (επιμ): «Οργάνωση της Εργασίας και Νέες Μορφές Απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» , Εκδόσεις Σάκκουλα, 2001, σελ. 1-28

Κικίλιας, Ηλίας (2001): «Μεταβατικές Αγορές Εργασίας και Οικονομική Απόδοση: Η Ολλανδική και η Ελληνική Περίπτωση» στο Γαβρόγλου Σταύρος και Κικίλιας Ηλίας (επιμ): «Οργάνωση της Εργασίας και Νέες Μορφές Απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» , Εκδόσεις Σάκκουλα, 2001, σελ. 175-192

Γαβρόγλου Σταύρος και Κικίλιας Ηλίας (επιμ) (2001): «Οργάνωση της Εργασίας και Νέες Μορφές Απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» , Εκδόσεις Σάκκουλα, 2001, σελ. ix+222.

Kikilias, Elias: "Prospects in Europe and Surrounding Regions over the 1990s", δημοσιευμένο στο Fr. Cripps, (ed): "1992: Problems of External and Internal Balance of Europe in the World Economy", Commisariat General du Plan, Paris, 1990

Kikilias, Elias: "The Energy Question", δημοσιευμένο στο F. Cripps, (ed): "1992: Problems of External and Internal Balance of Europe in the World Economy", Commisariat General du Plan, Paris, 1990

Wolleb,E., Brodolini,F., Naldini,A., Guneo,G., Turatto,R., Kikilias,E., Ward,T.: "Una Politica Europea Cooperativa. Effeti Reali e Finanziari Sullo Sviluppo Dell'Economia Mondialle", ISMERI EUROPA, Rome, 1990.
Άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά

Κικίλιας, Ηλίας (2006), «Οι Δεξιότητες και η Εκπαίδευση ως Προσδιοριστικοί Παράγοντες της ‘Επιτυχίας’ στην Αγορά Εργασίας: Μια Κριτική Αποτίμηση της Ορθόδοξης Οικονομικής Θεωρίας», Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, τ.119.

Κικίλιας, Ηλίας (2005), «Η Επιχείρηση ως Χώρος Μάθησης: Επιχειρηματικές Στρατηγικές, Οργάνωση της Εργασίας και η Έννοια του "Ελλείμματος Δεξιοτήτων", Εκπαίδευση Ενηλίκων, τ.6, Οκτώβριος 2005
Επιστημονικές Εκθέσεις, Κείμενα Εργασίας, κλπ
.

Kikilias, Elias (2009), “An Inquiry into the Correlates of Informal Economy and Undeclared Work”, Social Cohesion Bulletin, v.1, March 2009, Institute for Social Policy, National Center for Social Research.

Κικίλιας Ηλίας (2008): «Τα Επαγγελματικά Περιγράμματα των Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σε 13 Επιστημονικές Περιοχές», Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα.

Kikilias Elias (2008): “Undeclared Work in Greece”, DG Employment and Social Affairs.

Κικίλιας, Ηλίας (2008): «Η Τελική Αξιολόγηση των Ενεργειών Κατάρτιση των Στελεχών της ΔΥΑ στην Κύπρο», ΕΚΚΕ - Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου.

Κικίλιας Ηλίας (2008) «Η Διάσταση της Ευελιξίας στην Κυπριακή Αγορά Εργασίας», Επίκαιρα Θέματα, Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα (υπό έκδοση).

Κικίλιας Ηλίας (2008): «Τα Επαγγελματικά Περιγράμματα των Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις κατηγορίες 2 και 3 της Στατιστικής Ταξινόμησης Επαγγελμάτων ΣΤΕΠ-92», Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα.

Κικίλιας Ηλίας (2008) «Οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις και το Δελτίο Κοινωνικής Απασχόλησης: Ένα Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Υποστήριξης με Έμφαση στα Άτομα με Αναπηρίες», Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα.

Κικίλιας Ηλίας κ.α. (2008): «Το Θεσμικό Και Επιχειρησιακό Πλαίσιο Ενεργοποίησης Των Κοινωνικών Εταιρών / Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στο Πεδίο Της Εργασιακής Ένταξης Ομάδων Στόχου Των Πολίτικων Απασχόλησης», Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, ΕΚΚΕ - Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας.

Kikilias Elias (2007-8) “On the Applicability and Exploitation Potential of the E*Net Ontology in the European Labour Markets”, TRACE Project, MENON European Network.

Κικίλιας Ηλίας (2007-8) «Μεθοδολογία και Ανάπτυξη Οικονομετρικού Συστήματος Για Τη Βαθμολόγηση (Scoring) Των Ανέργων», Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεων της Κύπρου

Κικίλιας Ηλίας (2007) «Απασχόληση και Ανεργία στην Ελλάδα 2000-2005: Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Αναδιάρθρωση», Επίκαιρα Θέματα, τ.2, Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Αθήνα.

Κικίλιας, Ηλίας, κ.α (2007): «Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης Ιδιωτικών Γραφείων Εργασίας Στο Κυπριακό Μοντέλο Απασχόλησης» Υπ. Εργασίας Και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Της Κύπρου.

Κικίλιας, Ηλίας Κ.Α (2006) «Διάγνωση Του Περιβάλλοντος Εφαρμογής Των Ευέλικτων Μορφών Απασχόλησης Και Ανάλυση Των Μακροοικονομικών Επιπτώσεων Από Την Εφαρμογή Μοντέλων Ευέλικτης Απασχόλησης», Κέντρο Παραγωγικότητας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου.

Kikilias, Elias(2005), “Regional Aspects of Poverty in Greece”, Social Cohesion Bulletin, v.1, July 2005, (with E. Gazon).

Κικίλιας, Ηλίας: «Αγορά Εργασίας και κοινωνικο-οικονομικές Ανισότητες: Ανάλυση Τάσεων και Προοπτικών», στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Αναμόρφωση του Προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Ανισοτήτων σε Σχέση με την Αγορά Εργασίας (EQUAL) στην Ελλάδα.

Κικίλιας, Ηλίας: «Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης: Μακροοικονομικές Διαστάσεις και Διαρθρωτικά Χαρακτηριστικά», Εκθέσεις Πολιτικής, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, Φεβρουάριος 2001.

Κικίλιας, Ηλίας (Επιστημονικός Υπεύθυνος) «Δυνατότητες Δημιουργίας Νέων Θέσεων Απασχόλησης στους Τομείς Προστασίας και Διατήρησης του Περιβάλλοντος»,. ΥΠΕΧΩΔΕ - Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, 2001.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση 2001», Απρίλιος 2001 (Συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας).

Δεδουσόπουλος, Απ., Κικίλιας, Ηλ. και Σακέλλης, Γ.: «Οι Εξελίξεις στο Σύνολο της Χώρας” στη μελέτη "Παρουσίαση Στατιστικών Στοιχείων της Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα», Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 1989.

Λαμπρινίδης, Μ. και Κικίλιας, Ηλ.: “Εισαγωγή - Οι Διεθνείς Διαστάσεις του Προβλήματος” στη μελέτη "Το Φαινόμενο της Μακροχρόνιας Ανεργίας στην Ελλάδα", Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο1990, (έκδοση ΟΑΕΔ 1993).

Cripps,F., Fitoussi,J.P., Franz,W., Kikilias,E., Salvati,M., Ward,T.: "Policies for Balanced Economic Development in an Integrating Community : A Report for the Socialist Group of the European Parliament", European Parliament, 1990

Kikilias, Elias: "Contemporary Conditions and Possible Evolutions in Eastern Europe and USSR, over the 1990s", European Commission Consultancy Paper, Cambridge U.K., 1990

Kikilias, Elias: "World Energy Markets: Evolution Since the 1960s and Prospects Over the 1990s", European Commission Consultancy Paper, Cambridge U.K., 1990

Kikilias, Elias: “The Greek Economy in the 1980’s”, European Commission, Consultancy Paper, Cambridge U.K., 1990.

Κικίλιας, Ηλίας (1997) : «Η Πολιτική Οικονομία των Σχέσεων Η.Π.Α. και Ευρώπης: Η Διαχείριση της Ισοτιμίας του Δολαρίου, το Εμπορικό Έλλειμμα των Η.Π.Α. και οι Επιπτώσεις για την Ευρώπη». Διδακτορική Διατριβή, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 1997

Κικίλιας, Ηλίας (1989): «Η Έννοια του Χώρου στην Πολιτική Οικονομία, οι Τεχνολογικές Αναδιαρθρώσεις της Εργασιακής Διαδικασίας και η Χωρικοποίηση του Κεφαλαίου» Αδημοσίευτη Διατριβή επί πτυχίω MASTER στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μεταπτυχιακό Ίδρυμα του Παντείου Πανεπιστημίου, 1989

Κικίλιας, Ηλ.(1991): “Η Νεο-Κεϋνσιανή Θεώρηση της Παγκόσμιας Οικονομίας: Ανάπτυξη, Ύφεση και Διαρθρωτικά Προβλήματα του Διεθνούς Εμπορίου”, mimeo, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 1991.
Εισηγήσεις – Ανακοινώσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια (Επιλογή)
􀀗
Kikilias, Elias (2009) “De-fragmenting VET Structure: Requirements and preconditions to enhance VET attractiveness and innovation”, Conference on Towards a new vocational training system more adjusted to the new competencies and skills requirements of the labour market, May 25-26, Barcelona, Spain. Organized by the European Commission (DG EMPL) and the Mutual Learning Programme of the EES.
􀀗
Kikilias, Elias (2008) "Public Private Partnerships as a Means for the Development of the Employment Services in Cyprus", στο, European Commission, DG Empl, expert seminar "Public-Private Partnerships in Employment Services", Brussels, 12-13 June 2008
􀀗
Kikilias, Elias (2008): "Core Questions on Skills Needs", στο Joint OECD / CEDEFOP expert workshop on "Employers´ surveys as a tool for identification of skill needs", Paris, 22-23 May 2008.
􀀗
Kikilias, Elias (2007): "Enterprise Skills Surveys in Greece", στο :CEDEFOP Skillsnet International seminar “Enterprise surveys as a tool for identification of skill needs” 21 and 22 June, Bucharest, Romania
􀀗
Κικίλιας Ηλίας (2007) «Διαστάσεις του Κοινωνικού Αποκλεισμού των Μονογονεϊκών Οικογενειών στην Ελλάδα» (σε συνεργασία με Ο. Παπαλιού Ε. Φαγαδάκη). Εισήγηση στο συνέδριο με θέμα: «Συμβουλευτική απασχόλησης και εξισορόπησης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων», διοργανωθέν από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών». Αθήνα, 29 & 30 Μαρτίου 2007
􀀗
Κικίλιας Ηλίας (2005), «Η Οικονομική Σημασία των Κοινωνικών Δεξιοτήτων», Εισήγηση στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ», Επιστημονική Εταιρεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Αθήνα, 16-18 Δεκεμβρίου 2005
􀀗
Kikilias, Elias (2005), “Poverty and Social Policy in Greece: Economic Modernization, Social Fissures and the Contradictions of Corporatism”, Invited lecture at the Hellenic Observatory Research Seminars at the London School of Economics and Political Science, 6 December 2005.
􀀗
Κικίλιας Ηλίας (2005), «Ένταση της Φτώχειας, Ένταση της Απασχόλησης και η Αποτελεσματικότητα της Κοινωνικής Πολιτικής: Μια Προσέγγιση Από τη Σκοπιά των Νοικοκυριών», Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Φτώχεια, Αποκλεισμός και Κοινωνικές Ανισότητες», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, στο Λαύριο στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2005.
􀀗
Η Επιχείρηση ως Χώρος Μάθησης: Επιχειρηματικές Στρατηγικές, Οργάνωση της Εργασίας και η Έννοια του "Ελλείμματος Δεξιοτήτων" Εισήγηση στο Συνέδριο της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Μαθαίνοντας στην Επιχείρηση:η Δια Βίου Μάθηση ως Στρατηγική Ανάπτυξης», 22 Ιουνίου 2005, Αθήνα.
􀀗
Κικίλιας Ηλίας (2005), «Η Κατασκευή της Αγροτικότητας στη Νεωτερική Κοινωνία: Μια Κριτική Προσέγγιση της Έννοιας της Αγροτικής Κοινωνίας στο Έργο του Στ. Δαμιανάκου», Εισήγηση στο Συνέδριο «Αγροτική Κοινωνία, Λαϊκός Πολιτισμός», αφιερωμένο στη μνήμη του Στάθη Δαμιανάκου, συνδιοργανωθέν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, 25-27 Μαΐου 2005, Αθήνα
􀀗
Κικίλιας Ηλίας (2005), «Επιχειρηματικές Στρατηγικές, Ελλείμματα Δεξιοτήτων και Κοινωνία της Μάθησης», paper presented at the SCHOOL OF BUSINESS/CYPRUS COLLEGΕ και ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΚΚΕ) 2nd Bilateral Conference “Sustainable Economic and Social Development in the EU”, 14-15 April 2005, Nicosia, Cyprus
􀀗
Κικίλιας Ηλίας «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Απασχόληση και οι Εθνικές Ιδιαιτερότητες: Το Παράδειγμα της Ελλάδας», εισήγηση στο 1ο Διακρατικό Συνέδριο “Κοινωνία, Απασχόληση, Επιχειρήσεις Στην Ευρώπη Των “25”, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Cyprus College και Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Κύπρος 23-25 Ιουνίου 2004
􀀗
Κικίλιας Ηλίας «Όψεις της Συγκρότησης του Κοινωνικού Χώρου στην Ελλάδα: Η Περίπτωση της Αγοράς Εργασίας», Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Βόλος, 6-7 Μαΐου 2004
􀀗
Kikilias, Elias (2004) “Employment and Social Cohesion: The critical role of educational opportunities”, στο European Commission: Social Statistics in the enlarged EU-89th DGINS Conference, 2004. (with Υ. Sakellis)
􀀗
Kikilias, Elias: “Work and Welfare Toward a Knowledge-based Society”, εισήγηση στο Σεμινάριο “Interactions between Labour Market and Social Protection” του European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions, Βρυξέλλες, Μάιος 2002
􀀗
Κικίλιας, Ηλίας: «Μεταβατικές Αγορές Εργασίας και Οικονομική Απόδοση», εισήγηση στο 1ο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα: «Η Κοινωνική Πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Νέες Προκλήσεις, Τάσεις και Προοπτικές Μεταρρύθμισης», Κομοτηνή, Μάιος 2001
􀀗
Κικίλιας, Ηλ. και Σακέλλης, Γ. «Τα Χαρακτηριστικά των Μακροχρόνια Ανέργων στην Ελλάδα», εισήγηση στην Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας με θέμα «Ανεργία και Συστήματα Κοινωνικής Προστασίας», Αθήνα, Φεβρουάριος 2000
Ομιλίες, Συμμετοχή σε Panel κλπ. (Επιλογή)
􀀗
«Πόλεις Μάθησης: Ανάπτυξη και Δικτύωση των Τοπικών Κοινωνιών», Ημερίδα του Υπουργείου. Παιδείας, Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Αθήνα, Απρίλιος 2002, Συμμετοχή σε panel ομιλητών.
􀀗
«Δια Βίου Μάθηση», Ημερίδα του Υπουργείου. Παιδείας, Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Αθήνα, Μάρτιος 2001, Συμμετοχή σε panel ομιλητών.
􀀗
«Η Πρόκληση της Απασχόλησης» διάσκεψη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Αθήνα, Φεβρουάριος 2001, Συμμετοχή σε panel ομιλητών.
􀀗
Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Πρόκληση της Δημογραφικής Γήρανσης και η Κοινωνία της Γνώσης», οργανωθέν από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας σε συνεργασία με International Institute for Applied Systems Analysis (Αυστρία), Institut de Sciences Mathematiques et Economiques Appliques (Γαλλία), Statistics Netherlands (Ολλανδία), Αθήνα, Νοέμβριος 2000, Μέλος της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής.
􀀗
«The Polder Model Seminar – Το Ολλανδικό Μοντέλο», Σεμινάριο της Ολλανδικής Πρεσβείας, Αθήνα, Οκτώβριος 2000, Συμμετοχή με γραπτή εισήγηση. Δημοσιεύτηκε σε σχετική έκδοση της Ολλανδικής Πρεσβείας καθώς στον Οικονομικό Ταχυδρόμο της 15ης Σεπτεμβρίου 2001.
􀀗
Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας με θέμα «Ανεργία και Συστήματα Κοινωνικής Προστασίας», Αθήνα, Φεβρουάριος 2000,
Μέλος της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής, Συμμετοχή με γραπτή εισήγηση.
􀀗
«Η Κοινωνία της Πληροφορίας» Ημερίδα Εργασίας του ΥΠΕΘΟ, Σάμος, Μάιος 2000, Συμμετοχή με ομιλία.
􀀗
"Spatial Implications of Regulation and Competition in a Single Europe". Διοργανωθέν τον Ιούνιο 1991, σε συνεργασία Παντείου Πανεπιστημίου, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , Berlin Frei Universitat και University of Sussex στο Brighton, Μ. Βρετανίας. Εισήγηση με θέμα: "Global Prospects and Potential Implications of European Economic and Monetary Union".
􀀗
"International Conference for the European Economy and the Environment in the 1990's". Διοργανωθέν στο Παλέρμο, Σικελία τον Σεπτέμβριο 1990 από την Scuola Internazionale Di Scienze Umane. Εισήγηση με θέμα: “Prospects in Europe, Energy Demands and Resources - Environmental Limits”.
􀀗
"Public and Private : Changing Forms of Relations and their Spatial Implications". Διοργανωθέν τον Ιούνιο 1990 σε συνεργασία Παντείου Πανεπιστημίου, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και University of Sussex στο Brighton, Μ. Βρετανίας. Εισήγηση με θέμα: "Money and the State : The Case of Economic and Monetary Union"
􀀗
“Η Θεωρία της Μετάβασης” , Διευρωπαϊκό σεμινάριο κατά την περίοδο 1988-89, υπό την γενική εποπτεία του καθ. M. Godelier. Εισήγηση με θέμα: “Μεθοδολογικά Προβλήματα των Στρουκτουραλιστικών Θεωρητικών Υποδειγμάτων: Οι Θεωρίες της Συνάρθρωσης των Τρόπων Παραγωγής και οι Θεωρίες της Καπιταλιστικής Ρύθμισης”.
􀀗
“Κριτική Θεωρία της Πολιτικής Οικονομίας”, πανεπιστημιακό σεμινάριο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, κατά την περίοδο 1986-88, υπό την επίβλεψη των καθ. Ν. Πετραλιά και Κ. Ψυχοπαίδη.
Συμμετοχή στην Οργάνωση Επιστημονικών Συνεδρίων και Σεμιναρίων
􀀗
Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Φτώχεια, Αποκλεισμός και Κοινωνικές Ανισότητες», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, στο Λαύριο στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2005. Μέλος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής.
􀀗
2ο Διακρατικό Συνέδριο “Βιώσιμη Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη στην Ευρώπη Των “25”, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Cyprus College και Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Κύπρος 14-15 Απριλίου 2005.
􀀗
1ο Διακρατικό Συνέδριο “Κοινωνία, Απασχόληση, Επιχειρήσεις Στην Ευρώπη Των “25”, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Cyprus College και Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Κύπρος 23-25 Ιουνίου 2004.
􀀗
Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Πρόκληση της Δημογραφικής Γήρανσης και η Κοινωνία της Γνώσης», οργανωθέν από το Εθνικό Ινστιτούτο
Εργασίας σε συνεργασία με International Institute for Applied Systems Analysis (Αυστρία), Institut de Sciences Mathematiques et Economiques Appliques (Γαλλία), Statistics Netherlands (Ολλανδία), Αθήνα, Νοέμβριος 2000.
􀀗
Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας με θέμα «Ανεργία και Συστήματα Κοινωνικής Προστασίας», Αθήνα, Φεβρουάριος 2000.
Διδασκαλία και Επικούρηση Διδασκαλίας σε Α.Ε.Ι
2005 Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Μεταπτυχιακό Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο μάθημα «Οικονομική της Εργασίας», Εντεταλμένος Καθηγητής.
2002-2004 Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, στην ενότητα «Εθνικές Δράσεις Απασχόλησης-Κατάρτισης και Δομές Στήριξης», Εντεταλμένος Καθηγητής.
1998 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα "Βιομηχανική Οικονομική και Πολιτική" του Ζ' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Δραστηριότητας και Οικονομίες Κλίμακας (Εννοιολογικό περιεχόμενο, εναλλακτικές ερμηνείες, μέθοδοι εμπειρικής μέτρησης, επιπτώσεις στην λειτουργία της οικονομίας). Εντεταλμένος Διδασκαλίας (Π.Δ. 407)
1996 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Διεθνής Οικονομική" του ΣΤ' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Οι διεθνείς νομισματικές σχέσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εξελίξεις στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος από το 1970 ως σήμερα. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Κ. Φωτεινοπούλου
1995-96 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα "Βιομηχανική Οικονομική και Πολιτική" του Ζ' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Δραστηριότητας και Οικονομίες Κλίμακας (Εννοιολογικό περιεχόμενο, εναλλακτικές ερμηνείες, μέθοδοι εμπειρικής μέτρησης, επιπτώσεις στην λειτουργία της οικονομίας). Υπεύθυνος Διδασκαλίας Θ. Πάκος
1994 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Διεθνής Οικονομική" του ΣΤ' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Η λειτουργία και εξέλιξη του συστήματος των διεθνών νομισματικών σχέσεων, Οι διευθετήσεις στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Κ. Φωτεινοπούλου
1993 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Βιομηχανική
Οικονομική και Πολιτική" του Ζ' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Κλασσικές και σύγχρονες Θεωρίες Ανταγωνισμού και Συγκέντρωσης (A. Smith, K. Marx, A. Marshall, Νεο-Αυστριακή Σχολή, J. Schumpeter, Σύγχρονες Προσεγγίσεις). Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Κ. Φωτεινοπούλου
1993 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Πληροφορική και Οικονομία" του ΣΤ' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Η χρήση των εφαρμογών πληροφορικής στην κωδικοποίηση, ταξινόμηση και ανάλυση των μακρο-οικονομικών μεγεθών. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Γ. Σεραφετινίδης
1992 - 93 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία" του Α' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Το Χρήμα, το Πιστωτικό Σύστημα και η Νομισματική Πολιτική. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Ζ. Δεμαθάς
1991 - 92 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Ανάλυση Παγκόσμιας Οικονομίας" του Η' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Θεωρία και Πρακτική του CAMBRIDGE MODEL της Παγκόσμιας Οικονομίας. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Γ. Σεραφετινίδης
1991 - 92 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Μικροοικονομική Ανάλυση" του Β' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Ασκήσεις Μικροοικονομικής Ανάλυσης. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Α. Δεδουσόπουλος
1990 - 91 Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα, "Περιφερειακή Ανάπτυξη", του Ζ' και Η' εξαμήνου. Θεματικό Πεδίο: Εισηγήσεις σε θέματα μεθοδολογικής συγκρότησης θεωριών οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Π. Γετίμης
1990 Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο μάθημα του "Δημογραφική Ανάλυση και Αγορά Εργασίας". Θεματικό Πεδίο: Εισήγηση με Θέμα “Η Δημιουργία και Εξέλιξη της Παγκόσμιας Οικονομίας”. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Γ. Σακέλλης.
1987 - 88 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο μάθημα του Ε' εξαμήνου "Οικονομική της Εργασίας". Θεματικό Πεδίο: Εποπτεία εργασιών. Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Γ. Σακέλλης.
Μέλος Επιστημονικών Δικτύων και Επαγγελματικών Ενώσεων
􀂾
CEDEFOP (Center for the Development of Vocational Training)- SkillsNET Research Network
􀂾
ΜΕΝΟΝ European innovation and research network
􀂾
London School of Economics - Hellenic Observatory
􀂾
Member of a Network of Independent Experts for the EU (DG Employment) “Mutual Learning Programme”, managed by GHK Consulting.
􀂾
Member of a Network of Independent Experts for the EU (DG Employment) programme "Peer Review in Social Protection and Social Inclusion and Assessment in Social Inclusion", managed by ÖSB Consulting (Austria), in co-operation with Centre d'Etudes de Populations, de Pauvreté et de Politiques Socio-Economiques/International Networks for Studies in Technology, Environment, Alternatives, Development CEPS/INSTEAD (Luxembourg) and the Institute of Employment Studies (UK).
􀂾
SIKNOS European Network.
􀂾
European Economic Association.
􀂾
American Economic Association.
􀂾
Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα