Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ποιος ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει δικό του πόρισμα; #Λίστα_Λαγκάρντ


Δεν θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ δικό του πόρισμα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ώστε «να μην νομιμοποιηθούν οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της επιτροπής», όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή (Θ. Δρίτσας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Στ. Κοντονής). Ωστόσο, θα καταθέσει την «εμπεριστατωμένη γνώμη» που διαμορφώθηκε από τα στοιχεία που.....συγκεντρώθηκαν (αλλά και δεν συγκεντρώθηκαν, όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου), σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν για τον ΣΥΡΙΖΑ επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί κατά του κ. Παπακωνσταντίνου ποινική δίωξη:

1. Για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.
2. Για πλαστογραφία και όχι νόθευση εγγράφου, όπως προτείνει το πόρισμα της πλειοψηφίας, καθώς θεωρείται ότι δεν είναι αυτό το πραγματικά διαπραχθέν αδίκημα. Η πλαστογραφία, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει από την δημιουργία ενός usb με διαφορετικό περιεχόμενο από το γνήσιο cd.
3. Για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, αδίκημα που δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας.
4. Για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για ενδεχόμενη συμμετοχική δράση των κκ. Παπακωνσταντίνου, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη και για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων περί την υπηρεσία. Όσον αφορά τον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι από τα στοιχεία που προέκυψαν «επιβάλλεται να συζητηθεί το προφανές: η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για την τέλεση των ίδιων αδικημάτων» (με αυτά που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου). Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη και τα κόμματα που συγκροτούν την πλειοψηφία (ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ) ότι ενήργησαν στην κατεύθυνση του «να συγκαλυφθούν και να μην αποκαλυφθούν αυτά που πρέπει: οι ποινικές ευθύνες για την διαχείριση του αρχείου από τον έτερο υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο ο οποίος το έκρυψε».

Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου υποστηρίζεται ότι «ενισχύθηκαν τα στοιχεία ευθύνης του από την διερεύνηση της υπόθεσης» [tovima]

Εpikairo: Ο πραγματικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταθέσει δικό του πόρισμα είναι η αδυναμία διαφοροποίησής του από τις κατηγορίες. Παρά το γεγονός ότι δόθηκε μία ιστορική ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί απέναντι στο μιντιακό σύστημα και να εξηγήσει ότι η περίπτωση Παπακωνσταντίνου είναι μία κλασσική περίπτωση εξιλαστήριου θύματος, δυστυχώς, ο *ευρύς* καταγγελτικός του λόγος τον περιόρισε αισθητά. Αφού, λοιπόν, έγραψε το αρχικό του κατηγορητήριο σε χαρτί-ρολό κουζίνας, συμπεριλαμβάνοντας τους πάντες και τα πάντα, τώρα, δε μπορεί να διαφοροποιηθεί από τις κατηγορίες του πορίσματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς συμπίπτουν με τις δικές του. Το μόνο που δύναται να κάνει είναι να καταγγείλει τη μη επέκταση του πορίσματος καθ΄όλο το μήκος του ρολόχαρτου. 

Ένα κόμμα χωρίς στρατηγική και σχέδιο, το οποίο τύλιξαν σε μία κόλλα χαρτί οι κάθε λογής Μαρκογιαννάκηδες. Κατά τ' άλλα, ανούσιες φασαρίες στους διαδρόμους, αναφορές σε χούντες και κουραφέξαλα. Η πολιτική είναι τέχνη, όχι αποσυμφορητικό θυμού.

Για ακόμη μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων
- http://www.epikairo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα