Σελίδες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με τον Υπουργό Ανάπτυξης, & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ «Δούλεψέ το» με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Σάκης Ιωαννίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πως θα μπορέσει η Πολιτεία να δώσει κίνητρα, ώστε η νεανική επιχειρηματικότητα να αποκτήσει εξωστρέφεια.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία διακριτού τμήματος για τους νέους επιχειρηματίες, στον υπό σύσταση φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με αντικείμενο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Μέσα από το τμήμα αυτό, θα παρέχεται υποστήριξη για τη δημιουργία επιχειρήσεων από νέους ανθρώπους σε τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και συμβουλευτική καθοδήγηση σε αυτούς, για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Ακόμα, το τμήμα αυτό θα αποτελεί συνδετικό κρίκο για τη δικτύωση των επιχειρήσεων αυτών με αντίστοιχες του εξωτερικού, στοχεύοντας στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης της πρότασης αυτής και δήλωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ενσωμάτωσής της στο σχέδιο με βάση το οποίο θα συσταθεί ο νέος φορέας.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, δήλωσε:

« Στο πλαίσιο της καμπάνιας μας «Δούλεψέ το», καταθέσαμε σήμερα στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την πρότασή μας για ενίσχυση της εξωστρέφειας της νεανικής επιχειρηματικότητας. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα και δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με ευχολόγια, αλλά με εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις, όπως είναι και αυτή. Το ερχόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις με σκοπό την κατάθεση προτάσεων, ώστε να δώσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και κυρίως των νέων.»

Από το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα