Σελίδες

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

«Ξαναχτύπησε» ο ηλεκτρολόγος – Μαζί με τα 3 παιδιά του έκλεβαν εκκλησίες και έκαναν απάτες με κινητά τηλέφωνα


Αμετανόητος είναι ένας 42χρονος πατέρας που για άλλη μια φορά, χρησιμοποίησε τα παιδιά του για να διαπράξει παράνομες πράξεις.
Αυτή τη φορά μαζί του έδρασαν ο γιός του 20 ετών και οι δύο κόρες του 17 και 18 ετών αντίστοιχα.
Ο ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, έχει συλληφθεί κι άλλη φορά, που επίσης, μαζί με τα παιδιά έκλεβε εκκλησίες. Αυτή τη φορά, εκτός από εκκλησίες, εξαπατούσαν καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και έπαιρναν συσκευές.
Απάτες
Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις πλαστογραφίας, απάτης και αποπειρών απάτης, καθώς και 5 περιπτώσεις κλοπών, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται ο πατέρας και τα τρία παιδιά, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι όλοι, ενεργώντας με μεθοδολογία, εξαπατούσαν υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.
Με πλαστές ταυτότητες
Ειδικότερα, κατέθεταν πλαστά έγγραφα (ταυτότητες κ.λπ.), με σκοπό να παραλάβουν

συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 5.12.2016 έως και 23.2.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά 12 περιπτώσεις απατών και 4 περιπτώσεις αποπειρών απάτης, σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, από όπου παρέλαβαν συνολικά 13 συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Παράλληλα, προέκυψε ότι ο 42χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 9.3.2017 έως και 3.4.2017, στην Αλαγονία, στη Βέργα, στη Νέδουσα και στην Αρτεμισία διέπραξε συνολικά 5 περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς και σε ξενοδοχειακή επιχείρηση που βρισκόταν εκτός λειτουργίας. Από τις εκκλησίες αφαίρεσαν συνολικά 100 ευρώ, ενώ από την επιχείρηση μεταλλικά αντικείμενα.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, συσκευασίες σύνδεσης εταιριών κινητής τηλεφωνίας και πλαστά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα