Τις τελευταίες μέρες μεγάλο τμήμα της πόλης της Κυπαρισσίας έμεινε χωρίς νερό, από αλλεπάλληλες βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο και οι οποίες – από τη ΔΕΥΑΤ – αποδίδονται στην υψηλή πίεση.
Δηλαδή, νερό υπάρχει και μάλιστα πολύ και εξαιτίας αυτού το παλιό και με καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες δίκτυο «τινάχτηκε» στον αέρα και από τα σπασίματα σε διάφορα σημεία του στην περιοχή της πλατείας, έγινε τις προηγούμενες μέρες σαν «σουρωτήρι». Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Κυπαρισσίας, χωρίς νερό, ξεχειλίζουν από οργή καθώς τα προβλήματα που έχουν προκληθεί είναι τεράστια. Προβλήματα και συνέπειες σε επιχειρήσεις και οικίες. Στη ζωή των κατοίκων και τη λειτουργία της πόλης.
Είναι γεγονός πως το συνεργείο της ΔΕΥΑΤ διαρκώς κατέβαλλε προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών, είναι όμως επίσης γεγονός ότι το πρόβλημα δε λύθηκε με μιας και οι προηγούμενες μέρες ήταν εφιαλτικές στην Κυπαρισσία για κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες.
Οι επιχειρήσεις πέριξ της πλατείας και στην Αποβάθρα δε μπορούσαν καλά- καλά να λειτουργήσουν και οι κάτοικοι κι επισκέπτες δε μπορούσαν ούτε να πλυθούν και να πιουν νερό. Χθες, μάλιστα, η κατάσταση ξέφυγε πέραν κάθε ορίου καθώς Σάββατο, πριν το Δεκαπενταύγουστο με φουλ κίνηση, η βλάβη που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Λαμπροπούλου, «μπλόκαρε» όλη την πόλη. Το νερό κόπηκε ξανά και μαζί με το νερό διεκόπη και η κυκλοφορία οχημάτων σε τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου που είναι ο δεύτερος κεντρικότερος δρόμος της πόλης. Κάτοικοι και επαγγελματίες αδυνατούσαν να κατανοήσουν πως και γιατί σημειώθηκαν οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης στην κορύφωση της θερινής περιόδου και λίγες μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο, αφού, όπως έλεγαν, ίσα ίσα που από τη στιγμή που υπάρχει κίνηση και μεγαλύτερη κατανάλωση δε θα είχε τόσο μεγάλη πίεση το νερό αλλά η πίεση στο δίκτυο θα έπεφτε. Ό,τι κι αν συνέβη ή συμβαίνει, για το οποίο ζητούν απαντήσεις κάτοικοι και επαγγελματίες, γεγονός είναι ότι σημειώθηκαν βλάβες και οι βλάβες προκάλεσαν προβλήματα τα οποία συνεργείο της ΔΕΥΑΤ κατέβαλλε προσπάθεια να αποκαταστήσει. Όταν τελείωναν με τη μία βλάβη, μετά από λίγο σημειωνόταν καινούργια. Αναρωτούνται, επίσης, γιατί όταν παρουσιάζεται μια βλάβη σε κάποιο σημείο του δικτύου, για να αποκατασταθεί αυτή, γίνεται διακοπή της υδροδότησης σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, και μεγάλο τμήμα της πόλης και όχι σε τμήμα του αγωγού του συγκεκριμένου δικτύου. Τέλος, αναρωτιούνται αν υπάρχουν ανά αγωγούς, δίκτυα και διαδρομές, βάνες ή βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής της υδροδότησης.
του Ηλία Γιαννόπουλου
του Ηλία Γιαννόπουλου
πηγη: Το Θαρρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα