Σελίδες

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Το ΣτΕ ακυρώνει το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος επιστρέφει το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αποδεχόμενο την προσφυγή του Δήμου Τριφυλίας και άλλων δήμων από την Ηλεία, ως προς τη νομιμότητά του.
Το παραπάνω αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε, μιλώντας χθες στην “Ε” ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η απόφαση αυτή αποτελεί μια ανάσα για τον δήμο μας και τους δήμους της Ηλείας. Πλέον, η υπόθεση αυτή ξαναρχίζει”.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Π. Κατσίβελας, σχετικά με την επιστροφή του Π.Δ. από το ΣτΕ στο υπουργείο, “η πολύ σημαντική αντίρρηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο είναι ότι δεν υπάρχει ΣΜΠΕ (στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) που να το δικαιολογεί. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το βασικό επιχείρημα στην προσφυγή που κάναμε οι δήμοι, ο δικός μας αλλά και της Ηλείας. Επομένως τώρα το Π.Δ. θα επιστραφεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο οφείλει να προκηρύξει την εκπόνηση ΣΠΜΕ -την οποία τώρα δεν διαθέτει- και η οποία πρέπει να "κουμπώσει" με την ειδική περιβαλλοντική μελέτη που ήδη υπάρχει. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος της επιστροφής από το ΣτΕ του Προεδρικού Διατάγματος στο υπουργείο, κάθε άλλο παρά τυπικός είναι -κι αυτό ακριβώς ήταν που όλο αυτόν τον καιρό προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε, ότι δεν είναι δυνατόν με μία περιβαλλοντική

μελέτη να εκδίδεις τρία διαφορετικά Π.Δ. Κι αυτό συνιστά σημαντικό ζήτημα για το υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του οποίου επέμενε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο και επικαλούμενη το ΣτΕ απέρριπτε τις όποιες προτάσεις μας”.

Β.Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα