Σελίδες

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο 1ος Αγώνας Δρόμου Φιλιατρών που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων

Με μεγάλη επιτυχία και πέραν των προσδοκιών των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 ο 1ος Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων με την επωνυμία "Filiatra Run 2017".
Τον αγώνα διοργάνωσε ο ΑΟ Φιλιατρών με την υποστήριξη του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Τριφυλίας, του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, αλλά και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και χορηγών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ένας αγώνας 4 χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου για παιδιά δημοτικού.
Στα όμορφα Φιλιατρά έτρεξαν κοντά στους 300 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες, με το μεγάλο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον κύριο αγώνα των 10 χλμ., όπου τερμάτισαν 122 δρομείς. Η διαδρομή καταπληκτική, είχε αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης και κινήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος δίπλα στη θάλασσα μέχρι την παραλία Στόμιο, όπου κι έγινε η αναστροφή στο 5° χλμ. Στον αγώνα των 4χιλ. τερμάτισαν 77 δρομείς, κυρίως νέοι και νέες, ενώ στον μικρό αγώνα του ενός χιλιομέτρου έτρεξαν 86 παιδάκια.
Μεγάλος νικητής (και 1ος στην κατηγορία 35-49) αναδείχθηκε ο Βασίλης Βασιλείου (ανεξάρτητος) με χρόνο 38 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα, ενώ ακολούθησαν οι Βασίλης Τάνεφ (39:35) και Γιώργος Τραγουστής (40:36). Πρώτη νικήτρια (και 1η στις γυναίκες 35-49) ήταν η Ελένη Ψυρρού του διοργανωτή ΑΟΦ Φιλιατρών (47:55), 2η την Αργυρώ

Σελάμη και 3η την Βασιλική Αλεξανδροπούλου (ΑΟΦ Φιλιατρών). Πρώτοι στις επιμέρους κατηγορίες ήταν οι Βασίλης Τάνεφ (18-34), Γιώργος Πατηθρας (+50), Αργυρώ Σελάμη (18-34).
Στα 4 χλμ. νικητής ήταν ο 14χρονος Αλέξανδρος Μιχαλάκης του ΣΔΥΜ, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν οι Βασίλης Ψυχάρης (γεν. 2002) και Βασίλης Παναγιωτόπουλος (γεν. 2004). Στα κορίτσια/γυναίκες νικήτρια ήταν η 13χρονη Ελένη Αθλητάκη, 2η η Θεοδώρα Φιφλή και 3η η Αρχοντούλα Βέννου.
Στο 1 χλμ. το νήμα έκοψε η 12χρονη Έφη Σάκκουλα, ενώ ακολούθησαν οι Διονύσης Καραχάλιος, Κώστας Σταθόπουλος και Κώστας Αναστασόπουλος. Την 3άδα των κοριτσιών συμπλήρωσαν η Δήμητρα και η Κατερίνα Σάκκουλα.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε δυναμικό παρών με 45 περίπου δρομείς, στηρίζοντας την προσπάθεια του νεοσύστατου Συλλόγου των Φιλιατρών να διοργανώσει αυτό τον αγώνα και βραβεύτηκε ως ο Σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές. Σημαντικές διακρίσεις είχαμε με την 1η θέση στη γενική κατάταξη στον αγώνα των 4χλμ από το μικρό μέλος του ΣΔΥΜ Αλέξη Μιχαλάκη που τερμάτισε σε χρόνο 13:35, ενώ στον κύριο αγώνα των 10 χλμ., είχαμε την 5η θέση της γενικής του Κώστα Γεωργιόπουλου (2ος στην κατηγορία του), αλλά και τις σημαντικές διακρίσεις για τη 2η θέση που έφεραν στην κατηγορία τους στους άντρες οι Γιώργος Ψαλλίδας (35-39) και Παναγιώτης Καλαμπόκης (18-34) και στις γυναίκες η Βασιλική Βαϊνά (50+) και την 3η θέση για την Αριάννα Χόντου (35-49). Τιμητική βράβευση είχαμε και για το Γιώργο Σπυρόπουλο ως το μεγαλύτερο αθλητή του αγώνα.
Μετά το τέλος των αγώνων προσφέρθηκε ελαφρύ γεύμα σε όλους τους δρομείς και επισκέπτες. Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τον ΑΟ Φιλιατρών για την επιτυχή διοργάνωση και τη φιλοξενία, αλλά και τα μέλη του για τη συμμετοχή τους.
tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα