Σελίδες

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κυπαρισσία θρηνεί για τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο (Αμπατζή)

Στο πένθος βυθίστηκε η Κυπαρισσία και δη η ιστορική Αρκαδιά, η Πάνω Πόλη, με το άκουσμα της εκδημίας του Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζή).
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν πολυσχιδής προσωπικότητα. Άνθρωπος της οικογένειας, της εκκλησίας, της κοινωνίας, της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, της προσφοράς, της αγάπης και αλληλεγγύης. Υπηρέτησε ευσυνείδητα τους συνανθρώπους του και συμπατριώτες του ως διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Είχε δε αναπτύξει πλούσια και έντονη δράση στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Κυπαρισσίας, τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, το Σύλλογο Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» και το Σύλλογο «Αγία Τριάδα», καθώς και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, όπως και άλλους τοπικούς συλλόγους.
Επίσης, ήταν ιεροψάλτης στον ιστορικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος, ρήτορας και πολυγραφότατος λαογράφος στην Τριφυλιακή Εστία, το Νέο Βήμα της Κυπαρισσίας, τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ είχε εκδώσει και βιβλίο για την ιστορία της Άνω Πόλης, με θύμησες από τις γειτονιές και τους ανθρώπους της εποχής που έζησε μικρό παιδάκι μέχρι και τις πρόσφατες μέρες. Με ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, των ηθών και εθίμων, της παράδοσης. Με αγάπη για την Κυπαρισσία και διαρκές μέλημά του την προκοπή και πρόοδό της, όπως και την ευημερία των συμπατριωτών του.
Με τη σύζυγό του, Νίκη, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ηλία και την Καλλιόπη.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ξεκίνησε προχθές το ταξίδι στην αιωνιότητα και χθες οι οικείοι του, συγγενείς, φίλοι και πλήθος λαού τον αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, ενώ η σορός του οδηγήθηκε με πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου.
Καλό ταξίδι, Πάνο Αμπατζή! 
Πηγή:tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα