Σελίδες

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Προβληματισμός κι ερωτηματικά για τα κολοβακτηριοειδή του νερού...

Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Τριφυλίας για το νερό της πηγής του «Βάλτου» που συνδέθηκε για την ύδρευση του χωριού, μετά και τα αποτελέσματα αναλύσεων της ΔΕΥΑΤ που δείχνουν αυξημένη τιμή στα κολοβακτηριοειδή εκτός των ορίων του νόμου.
Διαφωνία και αντίδραση για το νερό του "Βάλτου" εξέφρασε ο τοπικός σύμβουλος Πύργου, Αναστάσιος Γαλάνης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Παναγιώτης Γυφτάκης και ο τεχνικός προϊστάμενος, Φώτης Γκούτης, απέστειλαν έγγραφο στον κ. Γαλάνη, στο οποίο αναφέρουν: "Μετά την από 20/8/2017 έγγραφη δήλωση – ενημέρωσή σας, σχετικά με το άνοιγμα της πηγής Βάλτου στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Πύργου, σας ενημερώνουμε όπως:
1. Σχετικά με τις αναλύσεις νερού της πηγής Βάλτου η Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, έχει διεξάγει έλεγχο του νερού μετά τη δεξαμενή στις 4/7/2016 και οι τιμές των αποτελεσμάτων βρέθηκαν εντός των ορίων που καθορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892Β/11-7-2001) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.
2. Η Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας έχει προβεί σε νέα δειγματοληψία της οποίας τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στην Τ.Κ. Πύργου στις 26/8/2017.
3. Για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού η δεξαμενή καθαρίστηκε πέρσι.
4. Η απόφαση για τη χρήση του νερού της πηγής Βάλτου πάρθηκε από τον τεχνικό προϊστάμενο της υπηρεσίας κύριο Φώτη Γκούτη, λόγω της έλλειψης νερού της Τ.Κ. Πύργου. Παράλληλα, υπήρξε και τηλεφωνική ενημέρωση του τοπικού προέδρου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απαραίτητο, διότι υπεύθυνη υπηρεσία για την ύδρευση είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση".
Με το έγγραφο επισυνάπτονται αποτελέσματα αναλύσεων, από τα οποία, ωστόσο, προκύπτει ότι τα κολοβακτηριοειδή είναι εκτός των ορίων που θέτει ο νόμος, κι αυτό προκαλεί ερωτηματικά στους κατοίκους.
Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα