Σελίδες

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίας


Απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά από την εξάμηνη ομηρία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 έγινε έφοδος από την Αστυνομία σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, σώος, και φανερά αδυνατισμένος. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον εντοπισμό συνεργών. Αυτή τη στιγμή ο Μ. Λεμπιδάκης μεταφέρεται σε νοσοκομείο στο Ρέθυμνο για προληπτικές εξετάσεις, όπου μεταβαίνει και η οικογένεια του.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εκκλήσεις για την απελευθέρωση του επιχειρηματία από τοπικούς παράγοντες της Κρήτης αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο, ενώ οι απαγωγείς είχαν ρίξει τις χρηματικές του αξιώσεις από τα ιλιγγιώδη και εντελώς ανύπαρκτα ποσά των 80 έως και 100 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσαν, στα 30 εκατομμύρια και τελευταία, στα 18 εκατομμύρια ευρώ.
Το χρονικό της απαγωγής
Η πρώτη πράξη του δράματος ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, τη στιγμή που ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες.
Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν

τίποτα για το περιστατικό. Τότε σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο το Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.
Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.
Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους. Λίγα λόγια στην αρχή και σταδιακά άρχισαν να έρχονται SMS πάντα από «πακιστανικά τηλέφωνα» για να μην εντοπιστούν σε κάθε λογής ύφος που αποδείκνυε ότι πρόκειται για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς.
Ακολούθησαν σε όλο αυτό το διάστημα ακόμα και ιδιόχειρες επιστολές του ίδιου του θύματος ως απόδειξη ζωής, όμως αυτός ο εφιάλτης δεν έχει τέλος γιατί όπως και στην αρχή έτσι και τώρα οι απαγωγείς δεν λένε να εμπεδώσουν αυτό που ισχύει από την αρχή, ότι η οικογένεια δηλαδή, δεν έχει τα χρήματα που αυτοί απαιτούν ούτε κατά φαντασία… και ακόμα και τώρα που δείχνουν μία ελάχιστη υποχώρηση, ακόμα απέχει αυτή από τον ρεαλισμό, διευρύνοντας άστοχα και άσκοπα ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρία του ίδιου του απαχθέντα και της οικογένειάς του. 
News 24/7 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα