Σελίδες

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων στην Κυπαρισσία

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου - Κυθήρων διοργανώνει διημερίδα στο Ναύπλιο και την Κυπαρισσία με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, στo πλαίσιο υλοποίησης απόφασης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, ώστε να έρθει σε άμεση επαφή η Διοίκηση με τα μέλη της, αλλά και για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.
Χθες διεξήχθη η πρώτη εκδήλωση στο Ναύπλιο και σήμερα διεξάγεται στην Κυπαρισσία η δεύτερη, υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές για τον Τουρισμό», στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».
Στη σημερινή εκδήλωση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Τουριστικών Καταλυμάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και η ηγεσία της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., μέλος της οποίας είναι και η Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 18.30 – 19.00 Προσέλευση
Ώρα 19.00 – 19.15 Έναρξη – Χαιρετισμοί
Ώρα 19.15 – 20.30 Προσκεκλημένοι Ομιλητές: Λαγός Δημήτριος, καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας και πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου,

«Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Προβλήματα και Προοπτικές», Μανιάτης Δημήτριος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, «Στρατηγικός Σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου», Παρασκευόπουλος Αντώνιος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας, «Σύγχρονες απόψεις για τον Τουρισμό σε σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα», Βαρελάς Σωτήριος, διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων, MBA-TQM ειδικός σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «Οικονομία Διαμοιρασμού και προκλήσεις για τα μη κύρια καταλύματα»Ώρα 20.30-21.00 Συζήτηση – Ερωτήσεις των συμμετεχόντων – Συμπεράσματα. Λήξη.
Στο χώρο υποδοχής της αίθουσας θα στηθεί τραπέζι προϊόντων του τόπου με τη βοήθεια των παραγωγών του Δήμου Τριφυλίας και του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ».
Επίσης, σήμερα και αύριο τα μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς και τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, όπου θα τους υποδεχθεί και φιλοξενήσει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος. Αύριο θα προσφερθεί στους φιλοξενούμενους «καλάθι πρωινού γεύματος» με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου.
«Ο Δήμος Τριφυλίας στηρίζει τους επιχειρηματίες της τοπικής μας κοινωνίας με στόχο η συνάντηση αυτή να αποτελέσει πύλη διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, συνεργασίας και τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών στο Δήμο μας», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.
Ο, δε, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων, Θεόδωρος Οικονόμου, τονίζει σχετικά: «Όπως ξέρετε ο ανταγωνισμός στον τουρισμό είναι μεγάλος και θα πρέπει να δώσουμε τη δική μας μάχη. Φυσική ομορφιά, πολιτισμός, γαστρονομία, τεχνολογία και εναλλακτικός τουρισμός, αλλά και η σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό, είναι τα βασικά στοιχεία στη φαρέτρα του τουριστικού αγαθού. Και η Τριφυλία πρέπει να είναι συμπρωταγωνιστής με την υπόλοιπη Πελοπόννησο στην προσπάθεια αυτή»!
Σημειώνεται πως στις 21 Φεβρουαρίου 2016, στην Κυπαρισσία, είχε διεξαχθεί forum τουρισμού, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, με θέμα «Τουριστική συνείδηση και δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής». Στόχος ήταν η δημιουργία τουριστικής προοπτικής για την ανάπτυξη, ενώ χαρακτηρίστηκε ως μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με σκοπό να προβληματίσει, πέρα από τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς, τους εμπόρους, αλλά και κάθε επαγγελματία της Τριφυλίας – και όχι μόνο – σχετικά με την προσέλκυση του πελάτη στην περιοχή, τις ανάγκες του, τη διαχείριση της κρίσης και την εν γένει εμπειρία του από την παραμονή του, τη διάδοση της εμπειρίας αυτής και την άμεση σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό, καθώς αυτά τα δύο αποτελούν τους πυλώνες όπου μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της Τριφυλίας, που ακόμα δυστυχώς παραμένει ζητούμενο και αναζητείται αποσπασματικά και ευκαιριακά!
Πολύ χρήσιμο θα ήταν, λοιπόν, έπειτα από περισσότερο από ενάμιση χρόνο από τότε, να γίνει αναφορά στο τι έγινε στην περιοχή τους 33 μήνες και αν, πράγματι, όσα τότε ειπώθηκαν βρήκαν πεδίο εφαρμογής και υλοποίησης ή έμειναν απλές διαπιστώσεις και ευχολόγια. Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα