Σελίδες

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλο πρόβλημα η τσιμπημένη τιμή: Πετρέλαιο με το μπιτόνι



Η οικονομική δυσκολία του περισσότερου κόσμου να γεμίσει τη δεξαμενή πετρελαίου φαίνεται και στην καθυστέρηση κάποιων να πληρώσουν, ενώ όσοι μένουν σε μονοκατοικίες πηγαίνουν στο πρατήριο και με ένα ή δύο 20λιτρα μπιτόνια, ίσα για να ανάψουν το καλοριφέρ, μέχρι να πάρουν κάποιο επίδομα ή Δώρο Χριστουγέννων και να τους πάει το βυτίο.
Aυτό τονίζει στην “Ε” ο ο πρόεδρος του Σωματείου των Βενζινοπωλών στο νομό, Δημήτρης Κατσαρός, ενώ την ίδια ώρα στη Μεσσηνία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από 0,99 ευρώ και φτάνει έως 1,105 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο της Μαραθόπολης Τριφυλίας.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, μέχρι και χθες οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια της Μεσσηνίας ξεκινούσαν από 0,99 και έφταναν το 1,029 ευρώ το λίτρο, μέσα στην Καλαμάτα.
Σε πρατήρια του Δήμου Τριφυλίας η τιμή διαμορφώνεται σε 1,003 ευρώ το λίτρο στα Φιλιατρά, σε 1,02 ευρώ το λίτρο στην Κυπαρισσία και σε 1,03-1,065 ευρώ το λίτρο στο Καλό Νερό και 1,089 ευρώ στους Γαργαλιάνους.
Φθηνότερο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης στα πρατήρια του Δήμου Μεσσήνης όπου στα περισσότερα πωλείται 1 ευρώ το λίτρο. Στο Μελιγαλά η τιμή του λίτρου ανεβαίνει στο 1,03 ευρώ και στην Κορώνη και το Δώριο στο 1,05 ευρώ. Στο 1,065 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η τιμή του στο Διαβολίτσι και στο 1,1 ευρώ το λίτρο στη Γιάλοβα. Στο Ριζόμυλο του Δήμου Μεσσήνης και τον Κάμπο Αβίας, το λίτρο πωλείται 1,02 ευρώ.
Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες οι παραγγελίες, ειδικά μέσα στην Καλαμάτα, ήταν κατά πολύ μειωμένες καθώς δεν έκανε πολύ κρύο. Οπως αναφέρει στην "Ε" ο πρόεδρος του Σωματείου των Βενζινοπωλών στο νομό, Δημήτρης Κατσαρός, φέτος βάζουν πετρέλαιο περισσότερο στα χωριά του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και στην περιφέρεια. Μέσα στην Καλαμάτα οι παραγγελίες ήταν λίγες μέχρι τώρα, ενώ και στις πολυκατοικίες τα τελευταία χρόνια το έχουν κόψει. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις -μεμονωμένες βέβαια όπως μας λέει ο κ. Κατσαρός- που ένας μόνο καλεί σε μια πολυκατοικία με λίγα διαμερίσματα για να βάλει πετρέλαιο, ενώ όλοι οι άλλοι το έχουν γυρίσει σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.
Την κατάσταση, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πολυκατοικίες, φαίνεται να τη σώζει σε ένα βαθμό η δυνατότητα των καταναλωτών να εκμεταλλεύονται τα μπόνους και τις προσφορές για άτοκες δόσεις τραπεζών, πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα. Κι αυτό είναι κάτι που, όπως λέει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, κερδίζει συνεχώς έδαφος, γιατί πλέον όλο και λιγότεροι είναι αυτοί που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης για να πουν ότι θα βάλουν πετρέλαιο και θα πάρουν μετά τα λεφτά τους.
Αντιθέτως, κάποιοι που μένουν σε μονοκατοικίες πηγαίνουν στο πρατήριο και με ένα ή δύο 20λιτρα μπιτόνια, ίσα για να ανάψουν λίγο το καλοριφέρ μέχρι να πάρουν κάποιο επίδομα ή Δώρο Χριστουγέννων και να τους πάει το βυτίο.  Ν.Κ.  eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα