Σελίδες

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Μελέτη έργου 600.000 ευρώ για δρόμο Πλατάνια – Νέδα

Αυτοψία κλιμακίου της Π.Ε. Μεσσηνίας χθες και για μονοπάτια μέχρι καταρράκτες
 
Οι εκκλήσεις του εκπροσώπου της Τ.Κ. Πλατανίων για το δρόμο που οδηγεί από τα Πλατάνια στη Νέδα προκάλεσαν το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, έπειτα και από παρέμβαση και παρότρυνση κοινού πολιτικού τους φίλου από τη Μεσσηνία.
Ήδη, λοιπόν, είναι έτοιμη η μελέτη του έργου προϋπολογισμού δαπάνης 600.000 ευρώ.
Χθες, μάλιστα, κλιμάκιο μηχανικών και τεχνικών από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με εντολή Τατούλη – Αλειφέρη, επισκέφθηκε τα Πλατάνια για μια ακόμη αυτοψία σχετικά με το δρόμο, ώστε να πιστοποιηθεί η επάρκεια της μελέτης του έργου από τον Πύργο του Μπάρμπα-Αλέκου μέχρι τη Νέδα (γεφύρι Τσουλούχα), καθώς και στο πέτρινο γεφύρι και τα μονοπάτια της Νέδας, τα οποία περπάτησαν φτάνοντας μέχρι τους καταρράκτες.
Το κλιμάκιο στελεχών της Π.Ε. Μεσσηνίας, υπό το διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννακέα, με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αυλώνος Γιώργο Τσακανίκα, τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Πλατανίων Παναγιώτη Καραγιάννη, το γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη» Παναγιώτη Λυμπερόπουλο και το μέλος του Συλλόγου, στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Γιώργο Φωτεινό, για τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για το δρόμο, ώστε να μπορούν να μετακινούνται άνετα και χωρίς κίνδυνο αυτοκίνητα μέχρι και την παρόχθια περιοχή του ποταμού. Επίσης, για την εντολή του περιφερειάρχη για εκπόνηση μελέτης για τα μονοπάτια, τη στήριξη κι ενίσχυσή τους, για τα προστατευτικά κάγκελα και μικρού τύπου κιγκλιδώματα που απαιτούνται ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους περιπατητές που θέλουν να επισκέπτονται τους καταρράκτες, όπως και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις με εκτέλεση τεχνικών έργων – σε συνεννόηση και με υπόδειξη και άδεια της Αρχαιολογίας – στο πέτρινο γεφύρι.
Θυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου είχε επισκεφθεί τα Πλατάνια και ο ίδιος ο κ. Τατούλης, κατόπιν προσκλήσεως – εκκλήσεως του εκπροσώπου της Τ.Κ. Πλατανίων, διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης σημαντικών παρεμβάσεων στο δρόμο.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχαιολογίας θα εξεταστούν όλα τα περιθώρια παρεμβάσεων που μπορούν και πρέπει να γίνουν στο πέτρινο γεφύρι για την προστασία, θωράκισή του και, βεβαίως, ανάδειξή του.
Πλέον, στα Πλατάνια αναμένουν το πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης του έργου, καθώς και τις εξελίξεις στο θέμα της μελέτης για το πέτρινο γεφύρι και τα μονοπάτια, για τα οποία, σημειωτέον, υπάρχουν έτοιμες μελέτες και από το 2008, αλλά και από το Γενάρη του 2014, όπως επίσημα δηλωνόταν τότε από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι!
 Του Ηλία Γιαννόπουλου Πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα