Οι φακές είναι αδιαπραγμάτευτα μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου. Όχι μόνο είναι απίστευτα θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες, αλλά και μοναδικά πολυμορφικές στην κουζίνα, καθώς μπορούν να γίνουν σούπα, σαλάτα, κεφτέδες και να συνδυαστούν τέλεια με πολλά υλικά.
Πολλοί από εμάς όμως τις αποφεύγουμε, καθώς έχουν την τάση να μας πέφτουν βαριές (και ασήκωτες), όπως άλλωστε και όλα τα όσπρια. Αυτό συμβαίνει γιατί στον εξωτερικό τους φλοιό, περιέχουν κάποια συστατικά, που εμποδίζουν την ομαλή πέψη τους. Πριν τις απαρνηθείς για πάντα όμως, δοκίμασε να κάνεις τα εξής: Δύο με τέσσερις ώρες πριν το μαγείρεμα, τοποθέτησέ τες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Ύστερα στράγγιξε το νερό, ξέπλυνε τις φακές με φρέσκο, κρύο νεράκι και ξεκίνησε κανονικά το μαγείρεμα.
Θα παρατηρήσεις ότι όχι μόνο θα μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα, αλλά θα είναι και πολύ πιο εύπεπτες. olivemagazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα