Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Παναγιώτης Κατσίβελας:«Δεν υπάρχει Δήμος που να μην έχει ΧΑΔΑ αυτή τη στιγμή»

«Εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε έναν παράνομο ΧΑΔΑ»
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας τέθηκε προχθές προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ανέφερε: «Μονόδρομος το ΣΔΙΤ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν υπάρχουν χρήματα να χρηματοδοτηθούν παράλληλα έργα, διπλές διαχειρίσεις. Κατά συνέπεια, μόνη λύση για τα απορρίμματα είναι η κεντρική διαχείριση και η υλοποίηση του ΣΔΙΤ. Είναι θέμα χρόνου για να καταλήξει αυτό το πράγμα. Δεσμεύτηκε η διυπουργική, δεσμεύθηκε η Περιφέρεια, δεσμεύθηκε ο ΦΟΔΣΑ, δεσμεύθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η λύση της Πελοποννήσου είναι το ΣΔΙΤ. Κατά συνέπεια, το να κουβεντιάζουμε οτιδήποτε άλλο, μάλλον είναι χάσιμο χρόνου και χωρίς αντίκρισμα, γιατί δε χρηματοδοτείται καμία άλλη επιλογή. Πάνω στο ΣΔΙΤ έχουν κουβεντιαστεί τόσες ιστορίες, τόσα θέματα, τόσα ψέματα, τόσα μυθεύματα. Ο κάθε περαστικός ανεβάζει το κόστος της διαχείρισης όπως ακριβώς θέλει. Άλλος λέει 200 ευρώ τον τόνο, άλλος λέει

150. Ανάλογα με το τι θέλει να πει και να παρουσιάσει, ανεβάζει την τιμή και το κόστος της διαχείρισης. Το κόστος της, όμως, όπως επισήμως έχει παρουσιάσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είναι 80 συν ΦΠΑ.
Το αν εμείς, βάσει του ΕΣΔΑ, πρέπει να κάνουμε μέχρι το 2010 κάποιες παράλληλες δράσεις, αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε…».
Για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, μετά και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο κ. Κατσίβελας τόνισε: «Εγώ σας λέω επίσημα ότι αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο υπάρχουν όσοι είναι οι Δήμοι παρά μισός ΧΑΔΑ. Δεν υπάρχει Δήμος που να μην έχει ΧΑΔΑ αυτή τη στιγμή. Και λέω μισό ΧΑΔΑ, γιατί η Καλαμάτα κάνει διαχείριση των απορριμμάτων μερική και όλα τα υπόλοιπα είναι ένας ΧΑΔΑ. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Δε λέμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει μια ιδιαιτερότητα και όλοι οι άλλοι κάνουν κάτι διαφορετικό. Κάνουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα. Αυτή είναι η αλήθεια κι όποιος θέλει, ας την καταλάβει και ας την πιστέψει. Και εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε έναν παράνομο ΧΑΔΑ. Αγωνιστήκαμε, ματώσαμε, συγκρουστήκαμε και ακούσαμε όσα δεν έχει ακούσει άνθρωπος γι’ αυτή την ιστορία. Για να τελειώσει η διαχείριση των απορριμμάτων, το υποστήκαμε, το παλέψαμε, το καταφέραμε, φτάσαμε στο τέλος. Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης δεσμεύεται η εταιρεία να πάρει τα απορρίμματα.
Αυτό το μαρτύριο θα το σηκώσουμε όλοι μαζί, κάποιοι ακόμα περισσότερο, γιατί έτσι είναι η ροή των πραγμάτων. Έχουμε δύο επιλογές: ή τα σκουπίδια να μείνουν στους δρόμους για 11 μήνες ή κάπου να τα πηγαίνουμε. Θέλετε να κουβεντιάσουμε να τα πηγαίνουμε κάπου αλλού; Αλλά πρέπει κάπου να τα πηγαίνουμε. Η άλλη λύση είναι να τα πάμε στην Κοζάνη. Αν νομίζετε ότι είναι λύση να κουβεντιάσουμε ως Δήμος να τα πάμε στην Κοζάνη, να τα πάμε στην Κοζάνη. Αλλά θα πρέπει να πάρουμε και το κόστος, να πούμε σε όλους τους ανθρώπους ότι αυτό θα πρέπει να το πληρώνουν…». tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα