Σελίδες

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΦΕΥΓΕΙ Η 1η ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙΩΝΟΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο ήλιος στην γραμμή των Πιερίων και το βοριαδάκι να σκορπίζει τα σύννεφα, μας δίνουν σουρεαλιστικές εικόνες, όπως η εποχή μας.
Η εβδομάδα των παθών του νερού φαίνεται ότι τελείωσε και αρχίζει αυτή των Παθών του Ιησού της Ναζαρέτ.
Οι ευχές για να έρθει το νερό έπιασαν την εβδόμη ημέρα, όσο θα χρειαστεί για να εκπληρωθούν και οι ευχές των ορθόδοξων χριστιανών για την Ανάσταση, αφού οι καθολικοί είδαν τις ευχές τους να ευοδώνονται την Πρωταπριλιά.
Αυτή η Πρωταπριλιά μάς ιντριγκάρει, αφού η πόλη:
• Είχε ακόμη έναν μαραθώνιο, όσο για να διαφημιστούν οι χορηγοί της, οι ίδιοι που οργανώνουν την ίδια στιγμή την έκθεση αθλητικών ειδών στη ΔΕΘ.
• Την ίδια ώρα, η αγορά ήταν ανοικτή λόγω Πάσχα, και η πόλη αποκλεισμένη λόγω μαραθωνίου.
• Καταστήματα και οικογένειες έβγαλαν τα σκουπίδια τους στον δρόμο, αλλά οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, ως γνωστόν, ακολουθούν τους δημοσιοϋπαλληλικούς κανόνες, που δεν επιτρέπουν έκτακτα συνεργεία σε έκτακτες συνθήκες, που βέβαια μόνο τέτοιες δεν είναι γιατί είναι νομοθετημένες.

• Και για να μην ξεχνιόμαστε: ο αρμόδιος υπουργός εξήγγειλε ακόμη μια φορά μείωση των διοδίων και δεν χρειαζόταν να είναι Πρωταπριλιά για να καταλάβουμε τι εννοεί.
Τον είδαμε πώς κρύφτηκε στη Θεσσαλονίκη για να μην αποκαλυφθεί η ευθύνη του για τη μη κατασκευή του διυλιστηρίου νερού της Θεσσαλονίκης, όπως και οι αρμόδιοι του άλλου μεγάλου κόμματος που ακύρωσαν τον διαγωνισμό που ήταν στην ολοκλήρωσή του το 2012 για να ξεκινήσει το έργο.
Τους οιωνούς τους δημιουργούμε εμείς, να μη ζητάμε ευθύνες από τους θεούς ή από τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα