Σελίδες

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε! Η Αυστραλία δεν υπάρχει

Πηγή: Pixabay
Ευτυχία Μιλέτση
Η Αυστραλία δεν υπάρχει. Όλες οι ενδείξεις υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια, όμως δεν τις βλέπαμε. Ξεχάστε τα καγκουρό, είναι μυθικά πλάσματα, όπως και τα δηλητηριώδη φίδια και οι αράχνες που φαινομενικά φιλοξενεί η χώρα. 
Αυτή η θεωρία συνομωσίας κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς από το 2017 που πρωτοεμφανίστηκε στο Reddit. Όπως αποδεικνύεται όμως, η Αυστραλία δεν είναι η μόνη χώρα που θεωρούμε – λανθασμένα, σύμφωνα με τους αρνητές – ότι υπάρχει.
Ψηλά στη λίστα, που έχουν φτιάξει οι συνομωσιολόγοι, είναι και η Φινλανδία. Όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Σουηδίας και πολέμησε κατά της εισβολής της Σοβιετική Ένωσης, όμως δεν ισχύει. Σύμφωνα με τον Raregan, χρήστη του Reddit, η χώρα είναι απλώς ένα δημιούργημα που βοηθά τις εμπορικές συναλλαγές, σύμφωνα με τον Guardian. 
Το περασμένο καλοκαίρι ακόμη ένας χρήστης του μέσου ισχυρίστηκε πως η ιταλική περιοχή Μολίζε, που μετά 300.000 κατοίκους, δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αστείο των Ιταλών. Ορισμένοι από την άλλη θεωρούν, εδώ και μία πενταετία, πως η βορειοδυτική πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας είναι μύθος. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως η ξεχασμένη από τον χρόνο βραζιλιάνικη πολιτεία είναι, ακόμη, το σπίτι δεινοσαύρων.
Το εν λόγω αστείο περί μη ύπαρξης χωρών είναι ένα από τα πιο παλιά memes του διαδικτύου. Το 1993 Γερμανοί χρήστες του Usenet, ενός φόρουμ επικοινωνίας, αστειεύονταν πως η Βεστφαλία, είναι ένα δημιούργημα της CIA, της Μοσάντ ή εξωγήινων ή ακόμη και μία συνεργασίας των τριών.
Παρότι έχουν περάσει δεκαετίες από τότε, το αστείο δεν σταματά, αντιθέτως, λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. «Το ωραίο με τα memes είναι ότι είναι εύπλαστα και ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του εκδοχή για να συμμετάσχει στην πλάκα», ανέφερε η συγγραφέας Μόλι Γκουντφέλοου. «Νομίζω πως όλοι θέλουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό το αστείο, ειδικά στο διαδίκτυο, όπου συχνά μπορούν να σχηματιστούν διαφορετικές κλίκες ή υποομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα