Αυστραλοί επιστήμονες στηρίζουν την πρώτη εκστρατεία στον κόσμο για τα οφέλη της άθλησης στη θεραπεία της νόσου
Η άσκηση θα έπρεπε να συνταγογραφείται σε όλους τους καρκινοπαθείς υπογραμμίζουν και συστήνουν μερικοί από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους επιστήμονες της Αυστραλίας.
Η Ογκολογική Ένωση της Αυστραλίας παίρνει για πρώτη φορά στον κόσμο θέση για το ρόλο που διαδραματίζει η άσκηση στη θεραπεία του καρκίνου μαζί με τις υπόλοιπες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου όπως οι χημειοθεραπείας, οι ακτινοβολίες και φυσικά οι χειρουργικές επεμβάσεις.
Η επικεφαλής της εκστρατείας, καθηγήτρια Πρου Κόρμι του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας δήλωσε ότι υπάρχουν «αδιάσειστες και αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για τα οφέλη της άσκησης στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
«Βρισκόμαστε στο στάδιο που η επιστήμη μάς λέει ξεκάθαρα ότι με το να στερούμε την άθληση και τη γυμναστική από τους καρκινοπαθείς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους κάνουμε κακό», είπε η καθηγήτριας Κόρμι στον Guardian.
Ο καρκίνος φοβάται τη γυμναστική. «Η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του καρκίνου σε συνδυασμό με όλες τις άλλες θεραπείες», πρόσθεσε η Αυστραλή. Σημείωσε μάλιστα ότι οι καρκινοπαθείς που αθλούνται παρουσιάζουν λιγότερα και πιο ήπια συμπτώματα από τις παρενέργειες των φαρμάκων. Σύμφωνα με τον Αυστραλό καθηγητή η γυμναστική μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου, ενώ πολλές φορές τον σκοτώνει μια για πάντα.
Η 33χρονη Νικόλ Κούπερ διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου στο τέταρτο στάδιο πριν από ένα χρόνο. Η ίδια λέει ότι είναι ακόμη ζωντανή χάρη στο πρόγραμμα γυμναστικής που της δόθηκε από τους γιατρούς παράλληλα με τις χημειοθεραπείες. «Ένα χρόνο μετά και ο καρκίνος είναι σε ύφεση, έχει υποχωρήσει. Κι αυτό γιατί έκανα τόσο γυμναστικό όσο και χημειοθεραπεία».
πηγή:athensvoice
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα