Σελίδες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Κίνδυνος- θάνατος σε Πολυλίμνιο και Νέδα

Έδωσαν εξηγήσεις στην πταισματοδίκη για το θάνατο της 24χρονης στο Πολυλίμνιο οι σύμβουλοι του Δήμου Μεσσήνης 
Ανωμοτί εξηγήσεις για το θάνατο της 24χρονης κοπέλας από την Πάτρα, Παρασκευής Τσιντώνη, έπειτα από πτώση βράχου πέρυσι στο Πολυλίμνιο.
έδωσαν χθες στην πταισματοδίκη Καλαμάτας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Παρά, πάντως, το τραγικό περιστατικό με το θάνατο της κοπέλας και τον τραυματισμό φίλης της, και παρότι όλοι οι φορείς επιθυμούν και αποζητούν την αύξηση της επισκεψιμότητας με φυσιολάτρεις, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, τα μέτρα προστασίας των επισκεπτών στα φυσικά μνημεία της Μεσσηνίας, όπως το Πολυλίμνιο και η Νέδα, ήταν και φέτος το καλοκαίρι μηδαμινά.Προκαταρκτική
Οι ανωμοτί εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν χθες ο δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης εντάσσονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της άτυχης κοπέλας.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο φάκελος της προκαταρκτικής θα επιστρέψει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου από τα στοιχεία που θα έχουν συλλεχθεί είτε να ασκηθούν διώξεις σε υπευθύνους είτε να τεθεί ως υπόθεση στο αρχείο.
 Ευθύνες
Πάντως, πρόσφατα το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όπου είχε επισημανθεί πως η οποιαδήποτε αναλυτική συζήτηση δε θα εξυπηρετούσε, καθώς η έρευνα για το τραγικό ατύχημα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, όπως είχε τονισθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση, ότι στο φάκελο της προκαταρκτικής περιλαμβάνονται πρακτικά από συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Πολυλιμνίου.
Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη κοπέλα από την Πάτρα μαζί με την παρέα της είχαν πάει για πεζοπορία στο Πολυλίμνιο πέρυσι τον Αύγουστο. Εκεί, μια ξαφνική και έντονη νεροποντή προκάλεσε αποκόλληση βράχων, οι οποίοι τραυμάτισαν θανάσιμα την 24χρονη από την Πάτρα και σοβαρά την 25χρονη φίλη της από τη Μεσσηνία.
Για λίγες μέρες τότε το σημείο έμεινε κλειστό, ενώ μετά άνοιξε κανονικά, με μόνη διαφορά την τοποθέτηση πινακίδων ότι οι επισκέπτες φέρουν οι ίδιοι ευθύνη για την περιήγησή τους εκεί…
Της Βίκυς Βετουλάκη, το θάρρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα