Σελίδες

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Τα κλοπιμαία «έφευγαν» από τα σπίτια με μαξιλαροθήκες

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας κάθισαν χθες πέντε Ρομά που κατηγορούνταν για κλοπές σε Καλαμάτα και Μεσσήνη από τα τέλη του 2011 έως και τις αρχές του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με το μάρτυρα αστυνομικό, εκείνη την περίοδο υπήρχαν αρκετές καταγγελίες για κλοπές (35) σε οικίες, ενώ πάντα οι δράστες επέλεγαν να απομακρύνουν τα κλοπιμαία με μαξιλαροθήκες που αφαιρούσαν από τα σπίτια.
Τον Ιανουάριο του 2012 οι αστυνομικοί εντόπισαν όχημα να κινείται ύποπτα σε περιοχή της Νέας Εισόδου και έπειτα από έλεγχο συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος και παραδέχθηκε κάποιες από τις κλοπές, ενώ κατονόμασε άλλα τέσσερα άτομα ως συνεργούς.
Στη συνέχεια κατέθεσαν στο δικαστήριο αρκετά θύματα κλοπών. Όπως είπαν, οι κλέφτες εισέβαλαν στα σπίτια τους όταν έλειπαν, αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα ανέφεραν ότι έλειπε από το σπίτι μία μαξιλαροθήκη.Κατά την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος παραδέχθηκε μετανιωμένος ότι έχει διαπράξει τρεις κλοπές και μία απόπειρα, ενώ για τους άλλους τέσσερις κατηγορουμένους είπε ότι δεν τους ξέρει και τους υπόδειξε υπό πίεση και μέσα από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί όταν συνελήφθη.
Σχετικά με τις κλοπές που ομολόγησε, υποστήριξε ότι τις έκανε μόνος του, εκτός από μία που διέπραξε με έναν τσιγγάνο που δεν είναι από την περιοχή.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν έχουν σχέση με τις κλοπές, ενώ κάποιοι δε γνώριζαν καν τον πρώτο κατηγορούμενο, είτε υποστήριξαν ότι είχαν τριβές έπειτα από οικογενειακές διαφορές και για αυτό ίσως ο πρώτος τους κατονόμασε.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των 4 κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών και την καταδίκη του πρώτου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή υπό όρους.
Π.Μπ.tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα