Σελίδες

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Στα λευκά με το… νυφικό της «Σοφίας» η Τριφυλία

Στα λευκά ντύθηκε η Τριφυλία από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Χθες το πρωί ολόκληρος ο ορεινός όγκος της Τριφυλίας ήταν από άκρη σε άκρη χιονισμένος, ενώ στουπόχιονο και χιονοχάλαζο έπεφτε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ακόμη και στον κάμπο δίπλα στη θάλασσα, όπου παντού νωρίς το πρωί υπήρχε παγετός.
Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Τσακανίκα, τον επιστάτη των Δ.Ε. Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης, Γιώργο Αλεξόπουλο, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων, ήταν σε ετοιμότητα για να σπεύσουν, αν και όπου χρειαστεί, για τον καθαρισμό επαρχιακών - κυρίως – δρόμων.
Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρθηκαν, παρά μόνο κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε κάποιες ορεινές τοπικές κοινότητες.Προσοχή μεγάλη, ωστόσο, χρειάζεται στις μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο εξαιτίας του παγετού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους παραγωγούς για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή, όπου πρέπει τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα να ελέγχουν τα συστήματα θέρμανσης ώστε να μην υποστούν βλάβες τα νεαρά φυτά από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το ψύχος που επικρατεί τις βραδινές και νυκτερινές ώρες. Στη Δ.Ε. Τριπύλης, στην Αυλώνα και τα Πλατάνια της Δ.Ε. Αυλώνος, καθώς και στη Μάλη Φιλιατρών, όπως και στα ορεινά της Δ.Ε. Αετού, το «έστρωσε», αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο, και το θέαμα είναι εντυπωσιακό, ενώ πολλοί επέλεξαν να εκδράμουν σ’ αυτές τις Τοπικές Κοινότητες για να απολαύσουν το χιόνι και το χιονισμένο τοπίο.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
*Οι φωτογραφίες είναι κατοίκων της περιοχής, τις οποίες ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα