Σελίδες

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σαμαράς:«Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική»

«Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απο το βήμα της Βουλής κατά την συνεδρίαση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι το σύνθημα των δήθεν εθνικιστών αλλά είναι η ιστορική αλήθεια.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην άρνηση για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονιας, τόσο του Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και του Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπλήρωσε μάλιστα με την φράση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή πως «Δεν είναι οι μικρές χώρες που μπορούν να απειλήσουν απο μόνες τους είναι ο συνδυασμός των δυνάμεων που επιτρέπει ο αλυτρωτισμος».
«Στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι η Ελλάδα που τους παραχωρεί όλα τα σύμβολα του

αλυτρωτισμού τους, γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως η Συμφωνία «νομιμοποιεί» τον αλυτρωτισμό της γείτονος.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Συμφωνία δεν λύνει το πρόβλημα αλλά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο» και τόνισε ότι κανείς πρώην πρωθυπουργός που χειρίστηκε το Σκοπιανό τα τελευταία 27 χρόνια δεν διανοήθηκε να παραχωρήσει εθνικότητα γιατί γνώριζαν όλοι τις συνέπειες του αλυτρωτισμού.
«Εγώ απο το 1992 πίστευα και πιστεύω ότι δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ονομα ή σύνθετη ονομασία» είπε επισημαίνοντας πως ο ίδιος όταν χρειάστηκε παραιτήθηκε για το Μακεδονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα