Σελίδες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Διάγνωση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ανεπάρκεια γιατρών και προσωπικού

Το «άγονο» Νοσοκομείο χωρίς ογκολόγο, νευροχειρουργό και νευρολόγο  
Συχνά-πυκνά η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ανακοινώσεις της αναφέρεται σε αναβάθμιση χώρων και εξοπλισμού του Ιδρύματος, όμως σε ένα νοσοκομείο σημαντικότερο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς τα μηχανήματα και οι χώροι από μόνα τους δε θεραπεύουν τους ασθενείς.
Κατά καιρούς, λοιπόν, γράφουμε για ελλείψεις σε προσωπικό, κάτι που επιβεβαίωσαν χθες και οι εργαζόμενοι.
Το γιατί κάποιος δε θέλει να υπηρετήσει στην Καλαμάτα είναι ένα ερώτημα στο οποίο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ψάχνουν απάντηση, για να συμπληρώσουν πως αυτός είναι ο λόγος που το νοσοκομείο έχει χαρακτηριστεί ως άγονο. Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι ανά κλινική να υπάρχουν δύο με τρεις νοσηλευτές, ενώ κατά τους εργαζομένους έχει δίκιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται. Όπως λένε, μπορεί οι ίδιοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, όμως τα κενά είναι πολλά και είναι αδύνατο να καλυφθούν με το υπάρχον προσωπικό.

Όλα αυτά ήρθαν ξανά στο φως της δημοσιότητας, όταν χθες, κατά τη στάση εργασίας, ρωτήσαμε για τη συμμετοχή του προσωπικού, με τη γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Θεανώ Μπλέκου, να μας απαντά ότι, αφού στις κλινικές ανά βάρδια υπάρχουν δύο με τρεις νοσηλευτές, είναι αδύνατον να συμμετέχουν, καθώς πάνω από όλα είναι οι ασθενείς!
Πρόσθεσαν, δε, ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει υπερανάπτυξη, με τα κενά στο προσωπικό να είναι ήδη αρκετά μεγάλα.
Σχετικά με τα κενά σε γιατρούς, η κα Μπλέκου πρόσθεσε πως από το νοσοκομείο λείπει ογκολόγος εδώ και ένα χρόνο, πλέον έφυγε ο νευρολόγος, παραιτήθηκε ο νευροχειρουργός, ενώ στην Ψυχιατρική Κλινική, αντί να υπάρχουν τέσσερις γιατροί, υπάρχουν δύο. Μάλιστα, μέχρι πρότινος ήταν ένας.
Σε ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί οι γιατροί δε θέλουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι έχει χαρακτηριστεί ως άγονο. Κατά τους εργαζομένους, ένας λόγος είναι ότι οι συνθήκες δεν είναι καλές, διότι υπάρχουν καθημερινές εφημερίες και πάρα πολύ μεγάλος αριθμό ασθενών.
Τα κενά, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Παναγιώτης Πατρινιός, έχουν αντίκτυπο και στους ασθενείς, με αποτέλεσμα «να δημιουργούνται τεράστιες αναμονές», με τον κόσμο να ταλαιπωρείται και το προσωπικό να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αλλά και πάλι να μην αρκεί.

Να μη γίνει περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος 
Χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τους εργαζομένους, στην οποία έλαβε μέρος και η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, με αντιπροσωπεία της να επισκέπτεται το διοικητή και να ζητά τη συμπαράστασή του.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, παρατήρησε ότι αυτό που ζητά η ΑΔΕΔΥ είναι να παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Δημήτρης Τσιλίκας, ανέφερε ότι η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε προκειμένου να διατηρηθεί το ανθυγιεινό επίδομα που κάποιες ειδικότητες του νοσοκομείου λαμβάνουν. Πρόσθεσε, δε, ότι όλο το προσωπικό πρέπει να λαμβάνει το επίδομα και, κυρίως, αυτό που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς, με το ποσοστό που το λαμβάνει αυτή τη στιγμή να είναι στο 60%. Κλείνοντας, πάντως, σχολίασε ότι υπάρχουν φόβοι ότι δε θα πληρωθεί από το Μάρτιο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα