Σελίδες

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αποχωρήσεις και βολές κατά Χάιδως Παναγιωτοπούλου στο παρά 5’ της κατάθεσης συνδυασμών


Καραμπόλες, αποχωρήσεις, μεταγραφές και ανακοινώσεις σε έντονο ύφος είχαμε στην κατάθεση των συνδυασμών στο Δήμο Τριφυλίας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Οπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, 8 συνδυασμοί κατέθεσαν υποψηφιότητα και αυτοί με τη σειρά που κατατέθηκαν είναι των Σαράντου Κουκούμη, Γιώργου Λεβεντάκη, Παναγιώτη Κατσίβελα, Σωτήρη Μπακούρου, Δημήτρη Δριμή, Χάιδως Παναγιωτοπούλου, Ευστάθιου Ανδρινόπουλου και Παναγιώτη Τσίγγανου.
Το έντονο παρασκήνιο όμως με τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές έγινε την τελευταία στιγμή, καθώς από τον συνδυασμό της Χάιδως Παναγιωτοπούλου αποχώρησαν δύο υποψήφιοι που ήδη είχαν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, οι Θεόδωρος Γκρίτζαλης και Αναστάσιος Λιακάκης. «Πέτρα του σκανδάλου» θεωρείται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Πανουσιοπούλου με το συνδυασμό της κ. Παναγιωτοπούλου, που κυριολεκτικά έγινε στο παρά πέντε, λίγο πριν κατατεθεί ο συνδυασμός, προκαλώντας αναταράξεις στο εσωτερικό του, καθώς οι πληροφορίες λένε πως ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί διαφωνίες υποψηφίων συμβούλων προς την επικεφαλής του συνδυασμού σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Πανουσιοπούλου.
Αμέσως απέσυραν τις υποψηφιότητές τους οι Αναστάσιος Λιακάκης και Θεόδωρος Γκρίτζαλης, με τον δεύτερο να στρέφεται σε γραπτή του δήλωση κατά της κ. Παναγιωτοπούλου και να προαναγγέλλει την κάθοδό του με άλλο συνδυασμό, κάτι που έγινε λίγο αργότερα, καθώς συμμετείχε στο συνδυασμό που κατέθεσε ο Παναγιώτης Τσίγγανος. Στη δήλωσή του χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και με σταθερή προσήλωση στην προσωπική μου ακεραιότητα, επαγγελματική και κοινωνική μου παρουσία και την πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά, δηλώνω ότι αποχώρησα από το δημοτικό συνδυασμό της κ. Χάιδως Παναγιωτοπούλου στον Δήμο Τριφυλίας. Οι αρχές και οι αξίες μου ήταν και παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπίστωσα συμπεριφορές και αποφάσεις, που ελήφθησαν πίσω από κλειστές πόρτες, με μόνο κριτήριο την παλαιοκομματική εκλογική νοοτροπία. Αυτό διέρρηξε τόσο το στοιχείο της εμπιστοσύνης όσο και του ψυχικού δεσμού τόσο σε εμένα όσο και σε πολλούς οπαδούς του συνδυασμού. Στην πολιτική οι αποφάσεις δεν αποτελούν αλά καρτ αξιοποίηση προσώπων και συνθηκών, αλλά πρέπει να έχουν το στοιχείο της συνέπειας. Ως εκ τούτου, η είσοδος στο συνδυασμό ατόμων το τελευταίο 24ωρο, για τα οποία η πλειοψηφία των μελών είχε εκφραστεί αρνητικά και σε αντίθεση με την προσωπική διαβεβαίωση της επικεφαλής του συνδυασμού, μας προσβάλλει όλους συνολικά και θίγει βάναυσα οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία. Δυστυχώς η κ. Παναγιωτοπούλου και ορισμένοι σύμβουλοί της, τόσο εδώ όσο και εξ Αθηνών, του πολύ στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος ως δήθεν εκπρόσωπος του νέου, μέσα σε δύο μήνες υιοθέτησε τις πιο παλαιοκομματικές πρακτικές. Με παραπλάνησε δόλια. Δεν μου αξίζει τέτοια συμπεριφορά, που με προσβάλλει βάναυσα προσωπικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά. Ο εμπαιγμός και η πολιτική προσβολή της δεν γίνονται ανεκτές και αποδεκτές. Είμαι περήφανος για την προσωπική, οικογενειακή και πολιτική μου διαδρομή. Και περήφανος θα συνεχίσω να πορεύομαι στην κοινωνία. Βεβαιώνω τους φίλους και υποστηρικτές μου ότι δεν καταθέτω τα όπλα και σε αυτές τις εκλογές θα είμαι υποψήφιος».
Λίγο αργότερα ακολούθησε δήλωση-απάντηση της κ. Παναγιωτοπούλου που αναφέρει: «Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Θεοδώρου Γκρίτζαλη, η οποία με δεδομένη την απαράδεκτη συμπεριφορά του των τελευταίων 24ώρων δεν με εκπλήσσει, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: Αντιπαρέρχομαι των προσωπικών του επιθέσεων και των παντελών αβάσιμων ισχυρισμών και αρκούμαι να δηλώσω κατηγορηματικά και για μια ακόμα φορά ότι το νέο δεν αφορά μόνο νέες ιδέες και πρόσωπα αλλά και διαφορετικές νοοτροπίες και λογικές στην άσκηση των δημοτικών μας υποχρεώσεων και καθηκόντων! Παλαιοκομματικές λογικές βασισμένες σε εκβιαστικά διλήμματα, διαχωριστικές γραμμές, καφενειακού τύπου δημόσιες κραυγές και προσπάθειες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν είναι ανεκτές! Η Τριφυλία έχει ταλαιπωρηθεί χρόνια τώρα από αυτές τις λογικές και όσοι προσπαθούν να συνεχίσουν την πορεία τους βασισμένοι σε αυτές, πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινωνία τις έχει ξεπεράσει! Οσοι βάζουν το εγώ τους και τις προσωπικές τους στρατηγικές πάνω από το εμείς και τις ανάγκες της περιοχής μας και του κοινού μας αγώνα για να τα αλλάξουμε όλα, αυτομάτως θέτουν τον εαυτό τους εκτός της προσπάθειας! Η παράταξή μας "Τριφυλία Πρωταγωνίστρια" και τα στελέχη μας αγκαλιάζουν όλους όσοι αποδέχονται τις αρχές και τις αξίες μας και συνεχίζουμε συντεταγμένα και μακριά από αλαζονικές και ψευδεπίγραφες πρακτικές και ανακοινώσεις! Συνεχίζουμε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της καθημερινότητας των πολιτών, που απαιτούν συστράτευση και ανατροπή από κατεστημένες λογικές και μικροπαραταξιακές παλαιοκομματικές προσεγγίσεις του χθες! Η Τριφυλία και οι περήφανοι κάτοικοί της δεν εκβιάζονται, δεν ανέχονται μεμψιμοιρίες και προσωπικά παιχνίδια από κανέναν, δεν εγκλωβίζονται στις προσωπικές αγωνίες και εκλογικές ανασφάλειες του οποιουδήποτε! Ως εδώ και μη παρέκει!»
Κ.Μπ.  eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα