Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Πανελλήνιες 2019: Όλες οι απαντήσεις έκθεσης ΓΕΛ 2019

Πανελλήνιες 2019: Το θέμα έκθεσης 2019 για τα ΓΕΛ είναι το «Δημοκρατία και Νέοι».
Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκίνησαν και για τα ΓΕΛ με το θέμα έκθεσης να είναι το «Δημοκρατία και Νέοι».
Σύμφωνα με την Ηρώ Μαρκάκη από το φροντιστήριο «Μεθοδικό», οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΓΕΛ ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
Με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio για το Μέλλον της Δημοκρατίας οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους σε ένα άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου σχετικά με την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην καθημερινότητα των πολιτών και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση δημοκρατικής συνείδησης των νέων.
Το θέμα σίγουρα έχει αντιμετωπιστεί από όλους τους υποψηφίους καθώς ανήκει στις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται οι μαθητές, ενώ οι γραμματολογικές ασκήσεις

δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες για τους καλά προετοιμασμένους.
Η κ. Μαρκάκη μιλώντας στα Dikaiologitika News ανέφερε πως οι ασκήσεις στο Β θέμα είναι αρκετά απαιτητικές για τους υποψηφίους.
Το δοθέν κείμενο είναι αρκετά κατανοητό αλλά είναι σχετικά πυκνογραμμένο και ως εκ τούτου εμφανίζει σχετική δυσκολία ως προς την πύκνωσή του στο θέμα της περίληψης.
Το θέμα ανάπτυξης για την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην καθημερινότητα των πολιτών και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση της δημοκρατικής συνείδησης των νέων από την άλλη, έχει αναμφίβολα αντιμετωπιστεί από όλους τους υποψηφίους καθώς ανήκει στις βασικές διδαχθείσες θεματικές ενότητες.
Παρόλα αυτά, οι υποψήφιοι έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των ζητουμένων δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένες πρακτικές και δράσεις που συνήθως δυσκολεύει τους μαθητές.
Οι γραμματολογικές-λεξιλογικές ασκήσεις παρουσιάζουν σχετικό βαθμό δυσκολίας κυρίως στα ερωτήματα Β3β και Β4α που απαιτούν καλή γνώση των φαινομένων του συντακτικού της νέας ελληνικής.








http://www.methodiko-frontistirio.gr/files/2019apantiseis/2019NeoellinikiGlwssaApant.pdf
dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα