Σελίδες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Εντοπίστηκαν 45 μετανάστες στο Στόμιο Φιλιατρών (φωτογραφίες)


Σαράντα πέντε μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλία του Στομίου Φιλιατρών λίγο πριν επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο σκάφος και «αριβάρουν» μετά από συντονισμένη επιχείρηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ΕΛ.ΑΣ. 
Ως φαίνεται το Ιόνιο αποτελεί πεδίο δράσης κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών και παραλίες της Τριφυλίας «ιδανικό» τόπο για την επιβίβασή τους σε σκάφη για την έξοδό τους από τη χώρα μας. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Τριφυλία, είτε σε παραλία της είτε στη θαλάσσια περιοχή της, εντοπίζονται μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Στόμιο Φιλιατρών εντοπίστηκαν συνολικά σαράντα πέντε μετανάστες
, εκ των οποίων τριάντα τέσσερις άνδρες, έξι γυναίκες και πέντε παιδιά, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να δηλώνουν Κουρδικής καταγωγής, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 22χρονος Ουκρανός φερόμενος ως διακινητής των μεταναστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή με τουριστικό λεωφορείο από την Αθήνα. Το Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμενικό. Συναγερμό σήμανε και στις υπηρεσίες του δήμου Τριφυλίας για τη φιλοξενία τους και ως χώρος της προσωρινής παραμονής τους επιλέχθηκε το παλιό Λύκειο Φιλιατρών, στο υπόστεγο του γηπέδου μπάσκετ, όπου και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του δήμου και θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Του Ηλία Γιαννόπουλου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα