Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Άβολα και με αμηχανία η τελευταία συνεδρίαση με δήμαρχο Κατσίβελα

Μελαγχολικό έως και «καταθλιπτικό» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κλίμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης, η οποία ήταν η πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές και η τελευταία – εκτός απροόπτου, όπως άλλωστε ειπώθηκε – της πενταετούς δημοτικής περιόδου 2014-2019 και με δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα.
Από τις παρατάξεις της απερχόμενης αντιπολίτευσης τα έδρανα ήταν σχεδόν άδεια, αφού από τα 11 μέλη δε συμμετείχαν τα έξι και οι παρόντες δημοτικοί της σύμβουλοι ήταν πέντε, εικόνα χαρακτηριστική από τις διαφορετικές πορείες που επέλεξαν εκλογικά σύμβουλοί της.
Από την  απερχόμενη συμπολίτευση συμμετείχαν 13 από τους 16 δημοτικούς συμβούλους, καίτοι στις εκλογές πολλά από τα μέλη της ήταν με άλλους συνδυασμούς από εκείνον του απερχόμενου δημάρχου.Αμηχανία επικράτησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, η οποία ήταν «παγωμένη» παρά τη ζέστη. Ο απερχόμενος δήμαρχος και όσοι τοποθετήθηκαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης συνεχάρησαν το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, χωρίς ο ίδιος να παρίσταται στη συνεδρίαση. Συγκινημένος έκανε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από τα έδρανα του προεδρείου του Σώματος ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιάννης Καλκαβούρας, αποχωρώντας τα κοινά έπειτα από πολυετή θητεία στον τέως Δήμο Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας. Οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο και πιο εμφανώς, έδειχναν αισθάνονταν άβολα. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τους συνολικά 27 δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας μόνο 12 (θα κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και από το Σεπτέμβριο.
Οι 12 είναι o απερχόμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ενώ παράλληλα ήταν υποψήφιοι και επανεξελέγησαν οι Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας και Γιώργος Τσακανίκας, με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κατσίβελα, ο Παναγιώτης Τσίγγανος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», ο Στάθης Ανδρινόπουλος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ», ο Σωτήρης Μπακούρος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία», ο Σαράντος Κουκούμης ως επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., οι Μαρία Πανουσιοπούλου και Γιάννης Αδρακτάς που εξελέγησαν με το συνδυασμό της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, ο Αλέκος Κουτρουμπής με το συνδυασμό του κ. Ανδρινόπουλου και ο ανεξαρτητοποιηθείς από την παράταξη Ανδρινόπουλου, Γιώργος Ασημακόπουλος, με το συνδυασμό «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας» του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη.
Δε θα συνεχίσουν να κάθονται στα έδρανα, επειδή ήταν υποψήφιοι αλλά δεν εξελέγησαν, οι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (με το συνδυασμό Λεβεντάκη), Γιάννα Κωνσταντέλου, Ανδρέας Μπουγάς, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος (με το συνδυασμό Κατσίβελα), Παναγιώτης Κόλλιας (με το συνδυασμό Τσίγγανου), Τάσος Αδρακτάς και Γιώργος Σκιαδάς (με το συνδυασμό Ανδρινόπουλου), Ιωάννα Μαραβελή και Αλεξάνδρα Τσούλου (με το συνδυασμό Μπακούρου). Δεν ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές ο προσφάτως παραιτηθείς από δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής και οι Βασίλης Παπαθεοδοσίου και Τάσος Πούλος (από το συνδυασμό Κατσίβελα), Δημήτρης Κουτσούλης και Αντρέας Στεργιόπουλος (από το συνδυασμό Ανδρινόπουλου).
Του Ηλία Γιαννόπουλου, Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα