Σελίδες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Κεντρικό οικόπεδο για 4ώροφο κτήριο η δωρεά Καρέλια στο «Χαμόγελο του Παιδιού»


Σε ένα ολοκαίνουργιο τετραώροφο κτήριο στο κέντρο της Καλαμάτας, σε οικόπεδο το οποίο δώρισαν η κ. Μίνα Σπυροπούλου-Καρέλια και η κ. Ιωάννα Καρέλια, ο Οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα παρέχει με την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα, σε ξεχωριστό χώρο μέσα στο κτήριο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα φτιάξει ένα "σπίτι για φοιτητές", που παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
Η φυσική παρουσία του οργανισμού στο νομό είναι άλλωστε ένα όνειρο πολλών χρόνων για τον εμπνευστή και ιδρυτή του οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα και διατηρεί όμορφες παιδικές και νεανικές μνήμες από τον τόπο και την πόλη. Το όνειρο αυτό κάνουν πραγματικότητα, χάρη στην πολύτιμη για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" δωρεά τους, οι κυρίες Μ. Σπυροπούλου-Καρέλια και Ι. Καρέλια, στη μνήμη των Ιωάννη Γ. Καρέλια καπνοβιομήχανου και της συζύγου του Ναυσικάς Ι. Καρέλια-Καίσαρη, τέως προέδρου της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ και προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, γονέων του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καρέλια, συζύγου και πατέρα των δωρητριών.
Επιπλέον, η κ. Μίνα Σπυροπούλου-Καρέλια δώρισε ποσό 150.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τη μελέτη ανέγερσης του Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης του οργανισμού, καθώς και του ξενώνα για τη φιλοξενία σπουδαστών και φοιτητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ
Ο Κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στην "Ε" λέει ότι προετοιμάζουν στο κέντρο της πόλης κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, το οποίο λείπει από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Οι υπηρεσίες αυτές θα καλύπτουν και τη Μάνη, αλλά και όλο το νομό, ενώ υπενθυμίζει ότι ήδη λειτουργούν άλλες δομές του οργανισμού στον Πύργο και την Κορινθία, που θα συνεργάζονται για κάθε παιδί θύμα βίας ή εξαφάνισης, με πρόβλημα υγείας ή σε κατάσταση φτώχειας. Κι όπως λέει, είναι ευγνώμονες γιατί τίποτα από αυτά τα τόσο σημαντικά για τα παιδιά δεν θα μπορούσε να γίνει και κανένα όνειρο ή στόχος να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη των δύο δωρητριών. Επιπλέον, η κ. Μίνα Σπυροπούλου-Καρέλια θα καλύψει και τα έξοδα κατασκευής και λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών για παιδιά και οικογένειες.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Στο τετραώροφο κτήριο θα στεγαστούν όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει "Το Χαμόγελο του Παιδιού" σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Ετσι, θα υποστηρίζονται ουσιαστικά και ολιστικά, αλλά κυρίως με αξιοπρέπεια όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που διαβιούν στη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, καλύπτοντάς τους "ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσει μια οικογένεια σε καταστάσεις κρίσης".
Ο οργανισμός θα λειτουργεί επίσης από εδώ και τα τρία τηλεφωνικά κέντρα: την Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111. Μέχρι τώρα οι παραπάνω γραμμές "χτυπούν" σε συνολικά 4 τηλεφωνικά κέντρα, ενώ αυτό της Καλαμάτας θα είναι το 5ο, το οποίο για την διευκόλυνση των δραστηριοτήτων του οργανισμού θα διασυνδεθεί με τα άλλα σαν ένα.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Ο Κ. Γιαννόπουλος αποφεύγει τη λέξη ξενώνας για φοιτητές, γιατί όπως λέει "ο ξενώνας είναι για τους ξένους" και μέχρι να βρει μια πιο ταιριαστή ονομασία μιλά για έναν χώρο μέσα στο κτήριο, όπου θα φιλοξενούνται φοιτητές από οικογένειες οι οποίες διαβιούν σε δύσκολες καταστάσεις. Ο ίδιος υπολογίζει ότι θα μπορούν να "υιοθετήσουν" γύρω στους 25 φοιτητές, μεταξύ των οποίων και παιδιά που μεγάλωσαν στα σπίτια του Χαμόγελου ή σε ιδρύματα και χρειάζονται υποστήριξη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο οργανισμός θα λειτουργήσει έναν τέτοιο χώρο για πρώτη φορά πανελλαδικά.
"ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ"
Ο Κώστας Γιαννόπουλος μέσα από την "Ε" απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους δήμους και φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ασχολούνται με τον πολιτισμό και θέματα οικογένειας. "Ερχόμαστε συμπληρωματικά κι όχι για να ακυρώσουμε τη δουλειά άλλων φορέων", λέει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι μοναδική προϋπόθεση συνεργασίας είναι οι φορείς αυτοί "να έχουν υγιή σκέψη και δράση, για να μπορούμε να συμβαδίσουμε". Εξάλλου, "Το Χαμόγελο του Παιδιού", σημειώνει ο ιδρυτής του, "στηρίζει άλλους 45 φορείς που ασχολούνται με παιδιά, δίνοντας τρόφιμα κ.ά., γιατί όλα τα παιδιά έχουν αξία, όχι μόνο τα “δικά μας”". Επίσης, όπως παντού "επιζητούμε τη συνεργασία και με δικαστικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων, όπως και ανθρώπους στο Δημόσιο οι οποίοι έχουν διάθεση για δουλειά", ώστε και τοπικά "να παίξουμε ρόλο στη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να έχουμε αποτελεσματικότητα".  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα