Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων: «Στον αέρα» η ένταξη του έργου

-Δεν μπορεί να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ;
«Στον αέρα» βρίσκεται το έργο του ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, καθώς – σύμφωνα πάντα με την ίδια – ύστερα από επικοινωνία με την ΕΥΔ του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, και Αειφόρος Ανάπτυξη» διαπιστώθηκε πρόβλημα στην ένταξή του στην Πρόσκληση «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ-ΝΕΑ ΕΡΓΑ), 14.29.14.17, ΟΠΣ 3340» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Στο πρόβλημα που διαπιστώθηκε αναφέρθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, πρώτης, συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.
Μάλιστα, ο ίδιος μαζί με το μέλος της ΔΕΥΑΤ και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Στάθη Ανδρινόπουλο, προγραμματίζουν επαφές και παρεμβάσεις προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και τυχόν εμπόδια που παρουσιάζονται, η

διαδικασία να προχωρήσει κανονικά και κάποια στιγμή να υλοποιηθεί.
Μάλιστα, σε αυστηρό ύφος ο κ. Ανδρινόπουλος ανέφερε προς τον κ. Λεβεντάκη ότι πρέπει να κάνει ΕΔΕ για να ερευνηθούν τα πάντα και οι πάντες, αιρετοί και υπάλληλοι και να αποδοθούν ευθύνες, τονίζοντας «900.000 ευρώ (σ.σ. για τη μελέτη από τις αρχές του 1990) πού πήγαν;».
Σημειώνεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2018 το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων τ. Δήμου Γαργαλιάνων στη θέση ΝΟΤΣΑΙΝΑ της ΔΚ Γαργαλιάνων»!
Στη συνέχεια, στις 20 Δεκεμβρίου 2018, ομόφωνα έλαβε τη με αριθμό 331/2018 απόφαση, που αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 6ΥΘΙΩΗΕ-Δ57, σύμφωνα με την οποία «αποφασίζει ομόφωνα -εγκρίνει την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι" για το έργο με τίτλο "Αποχέτευση Λυμάτων Γαργαλιάνων", το οποίο περιλαμβάνει τα κάτωθι δύο (2) υποέργα: α) "Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων πόλης Γαργαλιάνων - Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων πόλης Γαργαλιάνων - Αγωγός διάθεσης λυμάτων πόλης Γαργαλιάνων", προϋπολογισμού 17.754.320,00 ευρώ (με ΦΠΑ), β) "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων πόλης Γαργαλιάνων", προϋπολογισμού 7.068.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Εγκρίνει τη σύνταξη Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΕΥΑΤ για το έργο με τίτλο "Αποχέτευση Λυμάτων Γαργαλιάνων", στο οποίο θα ισχύουν τα εξής: Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου: ΔΕΥΑΤ. Φορέας Υλοποίησης – Κατασκευής του έργου: Δήμος Τριφυλίας. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου για την υποβολή της πρότασης».
Τι, άραγε, συμβαίνει;   Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα