Σελίδες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Με την επιμονή του δημάρχου ομόφωνο «ΟΧΙ» από το Δ.Σ. Τριφυλίας για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στη ΤτΕ

Ηχηρό «όχι» είπε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην επιβαλλόμενη με υπουργική απόφαση μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, έπειτα από επιμονή του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το μέτρο ως «δικτατορικό»!
Ο δήμαρχος Τριφυλίας έδειξε ότι δε φοβάται ακόμη και να συγκρουστεί με την κυβέρνηση όταν θεωρεί ότι πλήττονται ο Δήμος και τα συμφέροντά του. Μιλώντας στο Σώμα τόνισε ότι δεν πρέπει να σπεύσουν να πάρουν μια τέτοια απόφαση, που επιβάλλεται από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία όταν ήταν στην αντιπολίτευση αντιδρούσε. Μάλιστα, εμφανώς προβληματισμένος και οργισμένος είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα πέρασε όλα, αλλά τη μεταφορά διαθεσίμων στην πράξη δεν την πέρασε, επειδή αντέδρασαν οι δήμαρχοι, η ΠΕΔ και η ΚΕΔΕ, και «έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να το περάσει αυτό με επιβολή, με υποχρέωση της υπουργικής απόφασης».
Μπακούρος, Πανουσιοπούλου και Παναγιωτοπούλου, που επί μακρόν έθεταν προβληματισμούς και ζητήματα, αντικρούοντας την πρόταση του δημάρχου για «όχι», τελικά άλλαξαν απόψεις και ψήφισαν και αυτοί «όχι», ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πως για πρώτη φορά σε ζήτημα μείζονος σημασίας συμφώνησε με το δήμαρχο ο επικεφαλής της

ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, λέγοντας μάλιστα από μικροφώνου ότι έχει δίκιο ο δήμαρχος σε όσα ανέφερε!
Το θέμα «Άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων» τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και αμέσως μόλις ανέγνωσε τον τίτλο ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο κ. Μπακούρος ρώτησε εάν έχει υποχρεωτικότητα ή προαιρετικότητα, με τον πρόεδρο να του απαντά «ναι. Και λήγει η προθεσμία» και τον κ. Μπακούρο να λέει «είναι υποχρεωτικό, δηλαδή. Όλα τα διαθέσιμα να πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν μπορούμε να πούμε όχι».
Μιλώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης είπε ότι, όταν είχε τεθεί ξανά προηγούμενα το θέμα, «για να τα λέμε καθαρά και ξάστερα, αντέδρασε η Ν.Δ. και οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια». Επίσης, ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με δημάρχους τού είπαν να μη βιαστούν να πάρουν απόφαση.
«Να μη βιαστούμε να πάρουμε τέτοια απόφαση γιατι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για το Δήμο. Να το έχετε υπόψη σας. Πρώτα απ’ όλα δε μας εξασφαλίζει ρευστότητα. Μετά, το επιτόκιο, όποιο κι αν είναι αυτό. Απλώς μας λέει φέρτε τα λεφτά εδώ. Εγώ το θεωρώ το μέτρο αυτό κάθετο, δικτατορικό, καταναγκαστικό. Διότι δε μας δίνει μια εξήγηση, να πει “τα βάζετε εκεί κι έχετε αυτό τον ελιγμό” ή “θα πάρετε αυτό το επιτόκιο”. Μας στέλνουν ένα χαρτί και λέει σώνει και καλά. Εν πάση περιπτώσει, όλο λένε “θα” και “θα” και σας κάνουμε και παίρνουμε τους γιατρούς, σας παίρνουμε εκείνο, δε σας δίνουμε εκείνο. Όλο μας επιβάλλουνε. Αλλά κατά τ’ άλλα έχουμε Δημοκρατία. Όλο μας επιβάλλουνε και μας ζητάνε. Να μας δώσουνε, δε μας δίνουμε. Ούτε μας εξηγούν. Μας θεωρούν δεδομένους. Ο καθένας, δε λέω γι’ αυτούς σήμερα. Και για τους χθεσινούς και τους προχθεσινούς. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ζημιά για το Δήμο… […] Και γιατί; Εφόσον είχαν αντιδράσει. Και είχε πει τότε, θυμάμαι χαρακτηριστικά, ο σημερινός πρωθυπουργός ότι αυτό είναι καταστροφικό για τους Δήμους. Σήμερα έρχεται και μας στέλνει χαρτί και λέει “βάλτε τα”. Και δεν είναι αυτό. Δε μας έχουνε πιστώσει και το λογαριασμό στην τράπεζα της μισθοδοσίας. Δηλαδή; Να σας πω κάτι; Μας έχουν παρακρατήσει τα χρήματα, δε μας έχουν πιστώσει τα χρήματα».
Ο Σωτήρης Μπακούρος ρώτησε «αν πάρουμε απόφαση ν’ ανοίξουμε» και ο δήμαρχος του απάντησε πως «αν πάρουμε την απόφαση ν’ ανοίξουμε το λογαριασμό, η απόφαση έχει φτάσει αύριο εκεί που πρέπει και θα πει “τους πήραμε”»…
Τελικά, έπειτα από συζήτηση, ομόφωνα το Σώμα αποφάσισε να μην ανοίξουν λογαριασμό στην ΤτΕ και να μη μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα.
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα