Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Πάγια ρύθμιση: Τι κερδίζουν όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση των 24 δόσεων

Στις 26 Φεβρουαρίου ανοίγει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πάγια ρύθμιση προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 24-48 δόσεις.
Οι οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 θα έχουν την ευκαιρία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις
Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων.
Η εξόφληση των οφειλών σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις επιβαρύνεται με πιο αλμυρό επιτόκιο, αλλά όσοι είναι συνεπείς στη ρύθμιση μέχρι το τέλος θα επιβραβεύονται με μπόνους επιστροφής του 25% των τόκων με τους οποίους επιβαρύνθηκε η ρυθμισμένη

οφειλή τους.
Η πάγια ρύθμιση
Από τις 26 Φεβρουαρίου που θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες της νέας πάγιας ρύθμισης οι φορολογούμενοι θα μπορούν εξοφλήσουν:
– Σε έως 24 μηνιαίες δόσεις τον φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.
– Όλα τα παλαιά χρέη προς την εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
– Όλα τα νέα χρέη προς την εφορία, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
Σύμφωνα με το νέο σχήμα της πάγιας ρύθμισης το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης ορίζεται σε 30 ευρώ ενώ η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%.
Για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 12 δόσεις, ο τόκος θα υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πλέον 0,25%, ετησίως υπολογιζόμενο.
Για οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις, το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 1,5%, ενώ στην περίπτωση που κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις για την εξόφληση του χρέους (τακτικής ή έκτακτης οφειλής), για να μπορέσει να επανενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει διπλή προκαταβολή, θα αφαιρεθούν οι δόσεις στις οποίες ήταν συνεπής, ενώ το επιτόκιο θα είναι προσαυξημένο κατά 1,5 μονάδα. tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα