Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Καύσιμα: Κάτω από 1,4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Αργά η αναπροσαρμογή

Η τιμή της βενζίνης έφτασε στα επίπεδα Μαρτίου 2016 – Κατρακύλησε η τιμή της βενζίνης, λόγω κοροναϊού – 30% πτώση στο πετρέλαιο
Όπως περιμέναμε, η αγορά αρχίζει και προσαρμόζει τις τιμές στα καύσιμα. Έχουμε ήδη σε πρατήρια της Αττικής τιμές κάτω από το 1,4 ευρώ το λίτρο, αγγίζοντας τον μέσο όρο πώλησης του Μαρτίου του 2016».
Αυτό σημείωσε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ του Κράτους-Επαγγελματιών- Καταναλωτών».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή είχε δηλώσει σχετικά με το θέμα: «Η μείωση των τιμών του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή.
Υπάρχει ήδη μία μείωση περίπου 5% στη βενζίνη, 7% στο diesel και 10% στο πετρέλαιο

θέρμανσης. Δεν είναι η μείωση που βλέπουμε στις διεθνείς αγορές. Θέλει κάποιες μέρες για να περάσει αυτή η μείωση και στους Έλληνες καταναλωτές. Θα περάσει γιατί αν δεν περάσει θα βάλουμε αυστηρά πρόστιμα».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Οι τιμές των καυσίμων αρχίζουν και πέφτουν ραγδαία. Ήδη έχουμε πρατήρια με 1,379, 1,382 και 1,389! Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Οι μειώσεις των Διεθνών Τιμών θα περάσουν στον καταναλωτή».
Κατρακυλά το πετρέλαιο
Εξάλλου, ο κοροναϊός έχει προκαλέσει οικονομικό «κραχ», ενώ το Μπρεντ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με το βαρέλι να κατρακυλά από τα 50,3$ στις 25/2 στα 45,5$ στις 6 Μαρτίου, με τη μείωση να είναι τεράστια και να φτάνει το 9,5%. Η μέση τιμή της αμόλυβδης έπεσε από το 1,618€ στις 24/2 σε 1,576€ στις 5/3 με τη μείωση να υπολογίζεται στο 2,6%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα συνεχίσουν να πέφτουν οι τιμές στο Μπρεντ, αρά και στις αντλίες θα υπάρξει περαιτέρω μείωση.
Ως απόρροια του κοροναϊού και της κόντρας που υπάρχει μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας. Ο ΟΠΕΚ ζήτησε να μειωθεί η παραγωγή για να στηριχθούν οι τιμές, η Ρωσία κι ο Πούτιν είπαν «όχι» με αποτέλεσμα να αυξήσει την παραγωγή της η Σαουδική Αραβία και να πουλάει πιο φθηνά στην Κίνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η τιμή να πέφτει κατά 30%, με την πτώση να είναι η μεγαλύτερη από τον Πόλεμο του Κόλπου το 1991 και πιθανώς θα δούμε πολύ μεγάλη    ethnos.gr
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα