Σελίδες

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Απαγορεύεται κολύμπι και ψάρεμα - Πέφτουν πρόστιμα από το Λιμενικό

Το κολύμπι, το ψάρεμα με βαρκάκι για ψυχαγωγικούς λόγους, το ψαροντούφεκο και τα θαλάσσια σπορ γενικότερα δεν ανήκουν στην κατηγορία “6” της σωματικής άσκησης, γι' αυτό και δεν επιτρέπεται να γίνονται όσο διαρκεί η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων.
Αυτό ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, μετά τις σχετικές οδηγίες του Αρχηγείου Λ.Σ. για το εν λόγω ζήτημα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει:
“Κατόπιν παροχής οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μετακίνησης [αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (Β΄986)] και ως εκ τούτου απαγορεύονται.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι παραβάτες τιμωρούνται με το διοικητικό πρόστιμο των

150 ευρώ”.
Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, σε ερώτηση της “Ε” μας απάντησαν από την υπηρεσία ότι έχουν επιβληθεί κάποια σε πολίτες, και ένα μάλιστα αφορούσε ψαροντουφεκά. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχεί στα περιοριστικά μέτρα και δεν κυκλοφορεί χωρίς γραπτή βεβαίωση εξόδου ή SMS στο 13033 - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι οποίοι... ψάχνουν τη δικαιολογία για να μετακινηθούν στην Παραλία. Οταν διαπιστωθεί μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στην παραλιακή, στελέχη του Λιμεναρχείου, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία, προβαίνουν σε συστάσεις.  Ν.Κ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα