Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Πανελλήνιες 2020: Δυσκολότερα και περισσότερα τα θέματα της Φυσικής σε σχέση με πέρσι Οι απαντήσεις στα Λατινικά & απαντήσεις και λύσεις στη Φυσική

Δυσκολότερα αλλά και μεγαλύτερης έκτασης σε σχέση με πέρσι είναι τα θέματα πανελληνίων 2020 για την Φυσική που διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με το νεο σύστημα
Σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του Μεθοδικό τα θέματα της Φυσικής στις πανελλήνιες 2020 είναι κλιμακούμενης δυσκολίας με το θέμα 1ο να αφορά στη θεωρία, το θέμα 2ο περιλαμβάνει τρία θέματα πολλαπλής με αιτιολόγηση τα οποία συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της σε περιορισμένης έκτασης φυσικό πρόβλημα, ενώ το τρίτο και το τέταρτο θέμα είναι ασκήσεις που απαιτούν καλή γνώση όχι μόνο της θεωρίας αλλά και των τεχνικών επίλυσης τα ποία έχουν διδαχθεί οι μαθητές.
Συγκεκριμένα, το 3ο Ζήτημα είναι άσκηση από το νέο κεφάλαιο του Ηλεκτρομαγνητισμού ενώ το 4ο Ζήτημα είναι συνδυαστική άσκηση από τα κεφάλαια του Στερεού, των

Κρούσεων και των Ταλαντώσεων και παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Τα θέματα καλύπτουν όλη την ύλη και εξετάζουν σε βάθος την κατανόηση και τη γνώση που έχουν αποκτήσει οι μαθητές και αποτελούν ενδιαφέρουσες προεκτάσεις ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.
Παρότι υπάρχει μείωση της ύλης, τα θέματα στη Φυσική είναι συγκριτικά μεγαλύτερης έκτασης και δυσκολίας σε σχέση με πέρσι. Οι υποψήφιοι αναμένεται να συναντήσουν δυσκολία καθώς τα προβλήματα είναι σχετικά απαιτητικά και ειδικά το 4ο ζήτημα είναι μεγάλης έκτασης με περίπλοκα σχήματα και χρειάζονται αρκετές αλγεβρικές πράξεις και υπολογισμοί. Εκ πρώτης όψεως τα θέματα θα φανούν απαιτητικά στους υποψηφίους, αλλά οι μαθητές που είναι καλά προετοιμασμένοι και διατηρούν τη ψυχραιμία τους μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.
Οι καθηγητές του Μεθοδικό δίνουν τις απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών

Οι απαντήσεις και οι λυσεις της Φυσικής







Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελληνίων 2020

Οι εξετάσεις των πανελληνίων για τα ΓΕΛ ολοκληρώνονται με την εξέταση στις 26/6 στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα.

Το προγραμμα των ειδικών μαθημάτων



Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
μέχρι τις 17:00 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 17:30 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.
Β) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.   dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα