Περισσότερο αρένα παρά συνεδρίαση Σώματος θύμιζε το βράδυ της Τετάρτης η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Το Συμβούλιο βρίσκεται σε διαρκή κατρακύλα, μιας και σε ακόμη μια συνεδρίαση κυριάρχησαν οι φωνές, οι υψηλοί τόνοι, οι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί, οι προσωπικές επιθέσεις, τα χτυπήματα των χεριών στα τραπέζια, αλλά και οι συνεχείς διακοπές - σε μια προσπάθεια να υπάρξει ηρεμία. Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης όχι μόνο είχε χάσει τον έλεγχο, αλλά ευθυνόταν κιόλας για αυτή την κατάσταση, καθώς αυτός είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του ανώτερου οργάνου του δήμου.
Στο συμβούλιο κυριάρχησαν οι κόντρες του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, τόσο με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Κατσίβελα όσο και με τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Μερκούρη και Γιάννη Αδρακτά. Η κόντρα μάλιστα με τον τελευταίο
είναι αυτή που προκάλεσε και την μεγάλη αντιπαράθεση όπου η συνεδρίαση διακόπηκε για δεύτερη φορά. Από εκεί και πέρα, έχοντας αποχωρήσει οι περισσότεροι σύμβουλοι, το συμβούλιο συνεχίστηκε με μόλις 9 συμβούλους, οι οποίοι και αποφάσισαν για όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού οι επί ένα δίωρο εντάσεις και διακοπές ήταν πριν ακόμη η διαδικασία μπει στη συζήτηση των θεμάτων. Τα όσα λέγονταν δε στις διακοπές της συνεδρίασης, τόσο εντός αίθουσας όσο και εκτός, θύμιζαν περισσότερο γήπεδο πάρα Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενα χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής, δυστυχώς το επίπεδο των εντάσεων παραμένει ίδιο, με συνεδριάσεις όπου χάνεται το νόημα και κυριαρχούν οι προσωπικές κόντρες. Κόντρες που ξεκινούν από το δήμαρχο και την εκρηκτικότητά του κατά συμβούλων. Ετσι ελάχιστες είναι οι φορές που συνεδριάσεις έχουν κυλήσει μέσα στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τις περισσότερες φορές χάνεται το μέτρο, ξεπερνιούνται τα όρια και στην ουσία δεν παράγεται τίποτα πέρα από εντυπώσεις.
Σε μια τέτοια κατάσταση τα ουσιαστικά ζητήματα περνούν σίγουρα σε δεύτερη μοίρα. Αν δεν βρεθεί πλαίσιο ήρεμης λειτουργίας του Συμβουλίου και αντιπαράθεσης στα όρια του πολιτικού πολιτισμού, δεν προβλέπεται τίποτα ευοίωνο.
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οσον αφορά τα θέματα και τα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως και την ενημέρωση του δημάρχου, από τον κ. Λεβεντάκη τονίστηκε ότι ο έλεγχος στο Σύνδεσμο Υδρευσης (που τον μπέρδεψε και με το Φορέα) ο οποίος ξεκίνησε από ορκωτούς λογιστές δείχνει ότι έχουν χαθεί όλα τα έγγραφα. Ανέφερε επίσης ότι το κτήριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία δεν είχε γραφτεί στο Ε9 του Δήμου και έτσι δεν μπορεί να μπει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Απαντώντας σε ερωτήματα του κ. Κατσίβελα για τον βιολογικό Γαργαλιάνων, είπε ότι το έχει πάρει πάνω του και σε λίγες ημέρες θα έχουμε αποτελέσματα.
Για το open mall της Κυπαρισσίας είπε ότι υπέγραψε να μπει τεχνικός σύμβουλος και ό,τι ήταν να κάνει ο δήμος το έχει κάνει.
Για το έργο στο κολυμβητήριο ανέφερε ότι ακυρώθηκαν οι όροι από έναν λάθος κωδικό και θα οριστούν πάλι.
Ο δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα ύδρευσης το καλοκαίρι, επιρρίπτοντας πάλι ευθύνες στον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΤ και λέγοντας πως πλέον γίνονται συνεχείς προσπάθειες και θα βελτιωθούν όλα.
Απαντήσεις για αναθέσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή ύψους 200.000 ευρώ έδωσε ο σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης, παρουσιάζοντας τις συμβάσεις αλλά και το έργο που εκτελέστηκε με την καθεμία.
Κόντρα υπήρξε για το αν υπάρχει μελέτη για το κτήριο Συγγρού στον Αετό, ενώ ο κ. Μερκούρης αναφέρθηκε και σε προγράμματα που ήδη έκλεισαν χωρίς να τα εκμεταλλευτεί ο δήμος.
Από τον Ευστάθιο Ανδρινόπουλο τονίστηκε ότι υπάρχει προμελέτη για την αποχέτευση του Μαράθου. Σημείωσε πως χρειάζεται μόνο επικαιροποίηση και υπάρχει μελετητής που την κάνει δωρεάν, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα την εντάξει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Να ζητήσει ο δήμος την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου που χρηματοδοτήθηκε, για να φτάνει μέχρι τον Πύργο, ζήτησε ο Παναγιώτης Αλευράς σημειώνοντας πως το κόστος μέχρι την Κυπαρισσία είναι 50 εκ. ευρώ.
Την ανάγκη βελτίωσης των αγροτικών δρόμων ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταματία Αλεξοπούλου και Γιάννης Παρασκευόπουλος. Παρεμβάσεις στο δρόμο για τη Νέδα ζήτησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τσακανίκας θέτοντας και το ερώτημα πότε θα ολοκληρωθεί το πεζοδρόμιο στο Ροντάκι που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.
Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αγροτικά εισοδήματα χτύπησε ο Αγγελής Κοροβίλας σημειώνοντας πως το 70% της καλλιέργειας της ντομάτας έχει καταστραφεί από ίωση.
Τέλος, πρόταση ψηφίσματος για τη στήριξη του νοσοκομείου κατέθεσε ο Σαράντος Κουκούμης. Κ.Μπ. eleftheriaonline
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα