Πλαφόν στην τιμή των τεστ για κορωνοϊό αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση, προκειμένου, όπως σημειώνει, να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης και λοιπών μη θεμιτών εμπορικών πρακτικών.
Πιο αναλυτικά, με βάση την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το κόστος διαμορφώνεται ως εξής:
1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR: α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.) το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 20 ευρώ.
2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test): α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.
«Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα. Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ.
«Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν παράγουν κόστος, είναι στο τέλος αυτής της αλυσίδας. Το πληρώνουν και στη συνέχεια, το διαχειρίζονται», σημειώνουν στο ygeiamou.gr στελέχη της αγοράς, υπογραμμίζοντας πως τα τεστ προσφέρονται δωρεάν στους ασφαλισμένους των προγραμμάτων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. «Σε περίπτωση δε, που το αποτέλεσμα είναι θετικό, κάποιες από τις επιχειρήσεις δίνουν την δυνατότητα και επαναληπτικής εξέτασης, επίσης δωρεάν, συνήθως μετά την πάροδο 14 ημερών», προσθέτουν, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση εάν το κόστος για το τεστ διάγνωσης υπερβαίνει το πλαφόν, τότε θα υπάρξει μείωση, εάν, όμως, είναι μικρότερο τότε θα συνεχίσει να ισχύει η συμφωνία που έχει κάνει η ασφαλιστική εταιρία με το εκάστοτε ιδιωτικό κέντρο».
Υπενθύμιση: Όπως εξηγεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες πιστοποιούν την ιατρική αναγκαιότητα, ώστε να υποβληθεί κάποιος σε εργαστηριακές εξετάσεις για τον εντοπισμό του ιού. «Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό σας γιατρό, προκειμένου να σας κατευθύνει ανάλογα. Εφόσον πιστοποιείται η ιατρική αναγκαιότητα θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία ή τον διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί για το τι προβλέπει το δικό σας συμβόλαιο σχετικά με το κόστος της εξέτασης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα