Σελίδες

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Αντιδράσεις και στην Τριφυλία για το click away


Σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει λειτουργικό το click away ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας, που βλέπει την πιο κερδοφόρα περίοδο του χρόνου να μην μπορεί να δουλέψει.
«Ουσιαστικά παραμένουμε κλειστά» μας επισημάνθηκε, ενώ οι έμποροι σημειώνουν ότι τα μικρά καταστήματα των μικρών επαρχιακών πόλεων θα μπορούσαν να είναι ανοικτά, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, καθώς ποτέ δεν παρατηρείται συνωστισμός σε αυτά.
Με τις πληγές να έρχονται από τον περασμένο Μάρτιο, εκτιμούν ότι η νέα χρονιά θα φέρει αρκετά λουκέτα στην αγορά, καθώς πολλοί επαγγελματίες δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ο Παρασκευάς Παπασταθόπουλος, πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών, μας ανέφερε:
«Λόγω του ότι είμαστε επαρχιακή περιοχή, ο κόσμος δεν έχει εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές αγορές και τις παραγγελιές. Τα καταστήματα της περιοχής μας θα μπορούσαν να είναι ανοικτά και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να εξυπηρετούν τον κόσμο. Στην ουσία μιλάμε για μικρά μαγαζιά που δεν μπορούν να δουλέψουν αλλιώς. Δεν είναι μαγαζιά με 30 και 40 άτομα, αλλά μικρά μαγαζιά που θα μπορούσαν στο χώρο τους να εξυπηρετήσουν 2-3 άτομα. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για την αγορά.
Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις και οι επαγγελματίες βλέπουν ότι έτσι δεν μπορούν να δουλέψουν. Ο εμπορικός κόσμος έχει πάθει μεγάλη ζημιά. Ειδικά όσοι είχαν κάνει μικροανοίγματα θα έχουν σημαντικά προβλήματα, υπάρχει ζήτημα επιβίωσης για πολλά καταστήματα.
Ούτε μπορούμε να πούμε ότι η όλη διαδικασία βοηθά στη μείωση της κινητικότητας. Ενας που θα πάρει ένα ρούχο και δεν του κάνει θα πρέπει να ξαναπάει στο μαγαζί να το αλλάξει, και αυτό θα τον αναγκάσει να ξαναβγεί. Επίσης ούτε όλος ο κόσμος είναι εξοικειωμένος με τις ηλεκτρονικές πληρωμές».
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Κωνσταντίνα Γκλιάτα επισήμανε:
«Ο,τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει και στην περιοχή μας, δεν είναι το click away τρόπος που μπορεί να εξυπηρετήσει το αγοραστικό κοινό. Τα Χριστούγεννα περιμέναμε να δουλέψουμε, αυτός είναι ο μήνας που θα μας ανεβάσει οικονομικά, που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους υπόλοιπους δύσκολους μήνες. Είναι η περίοδος τώρα που κάνουμε το 30% του τζίρου μας, είναι ο μήνας που καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Τα εμπορικά καταστήματα πάνε πίσω από τον προηγούμενο Μάρτιο, ειδικά η ένδυση και η υπόδηση. Τα μαγαζιά δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και δυστυχώς από τη νέα χρονιά θα έχουμε πολλά λουκέτα. Το click away είναι ένα παραμύθι, μια κοροϊδία, μια καραμέλα που μας πέταξαν. Πώς θα δουλέψουμε όταν δεν κυκλοφορεί έξω κόσμος, βγαίνεις έξω και δεν υπάρχει ψυχή, ποιος θα πάει για ψώνια.
Η περιοχή μας δεν θα έπρεπε να έχει τόσο αυστηρά μέτρα, όπως η Βόρεια Ελλάδα που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, δεν υπάρχουν τόσα κρούσματα στην περιοχή μας που να δικαιολογούν τόσο αυστηρά μέτρα. Τα μικρά επαρχιακά μαγαζιά θα μπορούσαν να ανοίξουν, δεν μπορεί στις τράπεζες να πηγαίνει τόσος κόσμος και τα μαγαζιά που θα έχουν 2-3 πελάτες όλη μέρα να είναι κλειστά. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε έτσι με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης πού θα δοκιμάσει αυτό που θα πάρει, στο δρόμο; Θεωρώ ότι είναι μια μαχαιριά στην καρδιά του εμπορικού κόσμου».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής τόνισε:
«Εχουμε μπει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όσον αφορά την εμπορικότητα, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά στο σύνολο της χώρας. Τα δεδομένα είναι καινούργια, το click away είναι μια καινούργια μέθοδος πώλησης. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές τις ημέρες τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Θεωρούμε ότι τα καταστήματα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, σε μια περίοδο όπως είναι η χριστουγεννιάτικη όπου πραγματοποιείται περίπου το 40% του τζίρου μας. Στα δικά μας μάτια είναι λίαν παράδοξο το ότι μια επιχείρηση μπορεί να παραμένει ανοιχτή και να εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό και τις ανάγκες του, και η δίπλα επιχείρηση να παραμένει κλειστή και να εξυπηρετεί στο πεζοδρόμιο.
Δυστυχώς έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα στον κλάδο μας, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την επιβίωση των οικογενειών μας αλλά και του κλάδου, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, με 600.000 οικογένειες να απασχολούνται στον τομέα αυτό».  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα