Σελίδες

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Με κούρεμα στους φόρους το νέο πρόγραμμα επιδότησης για τους πληττόμενους


Στο νέο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν τις δαπάνες που πραγματοποιήσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για μισθούς, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ. Από το ποσό που θα αθροίζεται, θα αφαιρείται η οικονομική ενίσχυση που έχει δοθεί για επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ή 6.
Αν ωστόσο μένει κάποιο υπόλοιπο, τότε η επιχείρηση θα επιδοτείται με ένα ποσό της τάξης 70-90% με τη διαφορά ότι αντι για χρήματα στο... χέρι, θα δίνονται για να χαριστούν μελλοντικοί φόροι. Αν δηλαδή μια επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας κάνει να επιδοτηθεί για 10.000 ευρώ επειδή τα μέτρα στήριξης που έχει εκμεταλλευτεί μέχρι τώρα δεν κάλυψαν το σύνολο των δαπανών του, τότε θα απαλλαγεί από την υποχρέωση να πληρώσει τον επόμενο ΦΠΑ συνολικού ύψους 5.000 ευρώ και θα πάρει και άλλα 5.000 ευρώ σε μετρητά.
Πώς όμως θα λειτουργεί το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης
Οι επαγγελματίες θα δηλώνουν σε πλατφόρμα το σύνολο των πάγιων δαπανών το 2020 για μισθούς, ΔΕΚΟ, ενοίκια κλπ
Με το τρόπο αυτό και με την βοήθεια κάποιου αλγόριθμου θα υπολογίζεται το ποσό των δαπανών για τις οποίες η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας δεν έχει χρηματοδοτηθεί μέσα από τις επιστρεπτέες προκαταβολές
Επί του ποσού που θα προκύπτει θα επιδοτείται με ένα ποσοστό η επιχείρηση.
Η επιδότηση θα γίνεται είτε με απευθείας κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό είτε με διαγραφή μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα