Σελίδες

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Bόμβες για Παππά από Δήμο Βερύκιο- Τι κρυφάκουσε, τι του είπε ο Κοντομηνάς για την απόπειρα ΣΥΡΙΖΑ "να πάρει" τον Alpha


Τι αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος για τη συνομιλία Καλογρίτσα- Κοντομηνά με τις απαιτήσεις Παππά από τον επιχειρηματία
Βόμβες επιφυλάσσει η κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες και τον ρόλο του Νίκου Παππά.
Μετά τις ρουκέτες του Χρήστου Καλογρίτσα που αποκάλυψε ότι του ζήτησαν 3 εκ ευρώ και όταν δεν κατάφερε να πάρει την άδεια, τα χρήματα διοχετεύθηκαν για τη δημιουργία της εφημερίδας Ντοκουμέντο- συνοδεία όλων των sms που αντήλλαξε με τον Νίκο Παππά- έρχεται τώρα η σειρά του Δήμου Βερύκιου.
Η κατάθεσή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς ο δημοσιογράφος είχε κρυφακούσει ένα κομμάτι από τα όσα είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τους ανθρώπους του Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ ένα άλλο κομμάτι είναι τα όσα του είπε ο ίδιος ο πρώην καναλάρχης. Αλλωστε η παρουσία του Δήμου Βερύκιου δίπλα στον πρώην ισχυρό άνδρα του Αλφα του επιτρέπει να αποκαλύψει πολλά άγνωστα γεγονότα της υπόθεσης.
Αλλωστε ήδη στο παρελθόν, είχε περιγράψει την άφιξη του Χρήστου Καλογρίτσα στον Αλφα, κατ΄εντολή του Νίκου Παππά και την απαίτησή του να παραδώσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς το κανάλι του στον Χρήστο Καλογρίτσα και τον ΣΥΡΙΖΑ.


Τι είχε πει ο Δήμος Βερύκιος

"Είναι η περίοδος που ο AlphaTV μένει χωρίς άδεια και τα "λιμοτάγαρα" επιδιώκουν να του φάνε το κανάλι, καθώς τον θεωρούν ξοφλημένο, (έχουν ενημέρωση εκ των έσω για δάνειο το οποίο με δυσκολία αποπληρώνεται σιγά-σιγά), σημειώνει ο δημοσιογράφος.
"Zητάνε από τον Κοντομηνά (σσ Ο Νίκος Παππάς) να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα που ήδη έχει πάρει την άδεια για να συνεργαστούν. Ο Κοντομηνάς με το όπλο στο κρόταφο δέχεται να δει στο γραφείο του στην Κάντζα τον Καλογρίτσα. Το ραντεβού κλείνεται για τις 11 το πρωί. 
Ο Καλογρίτσας έρχεται κανονικά στην ώρα του και ο Κοντομηνάς είναι εξαφανισμένος. 
Η γραμματέας του Κοντομηνά ενημερώνει τον Καλογρίτσα ότι ο Πρόεδρος σας ζητάει συγνώμη, αλλά κάτι σοβαρό του έτυχε και θα καθυστερήσει. Εάν δεν μπορείτε να τον περιμένετε να κλείσετε ένα άλλο ραντεβού".
"Εγώ είμαι στο διπλανό γραφείο κρυμμένος και τον ακούω. Ο Καλογρίτσας με ύφος λέει στην γραμματέα: "Πρώτη φορά στην ζωή μου δέχομαι τέτοια προσβολή. Να έρχομαι στο ραντεβού και ο οικοδεσπότης να λείπει και ούτε ένα τηλεφώνημα να μην μου κάνει”. Τηρείται μια σιωπή λίγων δευτερολέπτων και ακούγεται ο Καλογρίτσας να της λέει θυμωμένος, "Όχι θα τον περιμένω και να ξέρετε ότι η προσβολή δεν είναι δική μου αλλά δική του και να του το πείτε”" συνεχίζει ο Βερύκιος και προσθέτει:
"Ο Κοντομηνάς εμφανίζεται 45 λεπτά μετά το προκαθορισμένο ραντεβού. Η χειραψία ψυχρή. Ο Καλογρίτσας ευγενής και χωρίς τσαμπουκά μπαίνει στο γραφείο του Κοντομηνά, Και ω του θαύματος: Ο Καλογρίτσας του δίνει την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία. (σσ Ο Λάκης Λαζόπουλος). Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια. "Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω” είπε στον Κοντομηνά".
"Την επομένη ο Κοντομηνάς μου λέει να πάω στα στούντιο Pro και θα βρεθούμε εκεί. Αφού μίλησε με τον κόσμο, μου λέει πάμε στη Μενεγάκη. Μου λέει "ετοιμάσου” κα μπούκαρε στην εκπομπή και είπε αυτά που είπε. Εκεί ανέφερε τον Νίκο Παππά με έναν τρόπο πολύ σκληρό. Κατήγγειλε ότι αυτός έστειλε αγγελιοφόρους, δεν είπε όμως για τον Καλογρίτσα γιατί σεβάστηκε τον άλλον επιχειρηματία", κατέληξε.

Ο Κοντομηνάς μπουκάρει στο στούντιο της Μενεγάκη
Η συνέχεια γράφεται από τον ίδιο τον Δημήτρη Κοντομηνά που πάει στο στούντιο της Ελένη Μενεγάκη και αποκαλύπτει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά να του πάρουν το κανάλι.
Η περιγραφή του επεισοδίου:
Ο πρόεδρος του Alpha αγκάλιασε την παρουσιάστρια, πήρε το μικρόφωνο και μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες.
"Ηρθα να φάω, δεν είχα τι να φάω σπίτι, μου μείωσαν τη σύνταξη. Επαιρνα 10.000 το μήνα σύνταξη, μου την έκοψαν και έμεινα με δύο κατοστάρικα. Πώς να ζήσω; Τα γράφετε αυτά να τα δει ο κόσμος;", συνέχισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς απευθυνόμενος στους τεχνικούς και συνέχισε.
"Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός "σκοτώθηκε" τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;".
Και πρόσθεσε: "Οι άνθρωποί του, αυτός που τους υποστηρίζει χωρίς να έχει δεκάρα -μη λέμε ονόματα- ήρθε και μου λέει: "Θα μου δώσεις το 51 %". Λέω "τι άλλο θέλεις;". Λέει: "Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα, πολιτικές. Να βλέπει ο κόσμος τι καλά που πάμε". "Άλλο τίποτα θέλεις;" τον ρώτησα. Μου λέει: "Θέλω το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων". "Πήγαινε στο καλό, αγόρι μου. Το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους"".
"Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κ. Παππά", κατέληξε ο κ. Κοντομηνάς.
Η συνέχεια με την κατάθεση του Δήμου Βερύκιου…   thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα