Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Γιατί ο Τσίπρας δεν θέλει τον Λοβέρδο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ - Η δήλωση στην Τρέμη που άναψε φωτιές


Ο Αλέξης Τσίπρας λίγους μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, έριξε φαρμακερά βέλη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου.
Και ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας λίγους μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και ενώ ακόμα δεν έχει ανοίξει όλη η βεντάλια των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, έριξε φαρμακερά βέλη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, λέγοντας ότι αν εκείνος κερδίσει τις εκλογές θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας.
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ξαφνικά μια τέτοια επίθεση. Ήταν ένα λάθος ή είπε φωναχτά κάτι που σκέφτεται ή φοβάται; Γιατί από τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Τσίπρας στην Όλγα Τρέμη φάνηκε το άγχος που έχει για τις επόμενες εκλογές και κυρίως για το πως μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα, ότι σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει εκείνες τις συμμαχίες, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Και έτσι να αποφευχθεί μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Βέβαια οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι απέχει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ από το να αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Όμως επειδή το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική τα διλήμματα φαίνεται ότι χτίζονται από τώρα στην Κουμουνδούρου.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμμαχήσει μαζί του, το ίδιο και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι από δύσκολο έως τελείως απίθανο να γίνει ο νέος Πάνος Καμμένος. Για τον κ. Τσιπρα άρα, το μόνο κόμμα που μένει είναι το Κίνημα Αλλαγής.
Το ερώτημα είναι εάν ο κ. Τσίπρας ξεχωρίζοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο από τους άλλους υποψήφιους, ως τον μόνο που δεν θα μπορούσε και δεν θα επιθυμούσε να συνεργαστεί μαζί του, του έκανε κακό ή καλό.
Και το ερώτημα αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία όταν κανείς βλέπει από τις ποιοτικές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων, πως η πλειονότητα των ψηφοφόρων και των οπαδών του Κινήματος Αλλαγής διέπονται από μία έντονη αντί ΣΥΡΙΖΑ λογική.
Όταν λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας πυροβολεί τον Ανδρέα Λοβέρδο και αφήνει στο απυρόβλητο τους άλλους υποψηφίους, δηλαδή τη Φώφη Γεννηματά και το Νίκο Ανδρουλάκη μέχρι στιγμής, ως πιθανούς συνομιλητές του για την επόμενη μέρα, εκουσίως ή ακούσια δίνει επιχειρήματα στον κ. Λοβέρδο, που θα μπορέσει την κατάλληλη ώρα να τα χρησιμοποιήσει ως διλήμματα απέναντι στους συνποψήφιους του.
Γιατί με βάση την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα, θα έχει πια τη δυνατότητα να πει πως αν δεν εκλεγεί εκείνος αρχηγός αλλά κάποιος άλλος, μπορεί να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στο να γίνει συνομιλητής, συμπλήρωμα ή σκαλοπάτι επιστροφής του κ. Τσίπρα στην εξουσία.
Έμπειρα και παλιά κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέποντας τόσο την τοποθέτηση Τσίπρα όσο και την αντίδραση του κ. Λοβέρδου, έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου πως ο Ανδρέας Λοβέρδος, για το δώρο που του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να του στείλει λουλούδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα