Σελίδες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Αναβρασμός στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης


Οι λόγοι που οδήγησαν τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ να υποβάλλει την παραίτησή του - Φουντώνουν οι φήμες και για τον Π. Αρκουμανέα.
Παρελθόν αποτελεί από τον ΕΟΔΥ, ο αντιπρόεδρός του, υπεύθυνος για τα μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης καθώς όπως έγινε γνωστό υπέβαλε την παραίτησή του στον Οργανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr οι λόγοι είναι προσωπικοί - επαγγελματικοί ενώ δεν αναμένεται να βγει κάποια ανακοίνωση για το ζήτημα.
Η είδηση έρχεται λίγο μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν να είναι θέμα ωρών ή ημερών και η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ανακοινώσεις αναμένονται την προσεχή Δευτέρα. Άγνωστο παραμένει επί του παρόντος, εάν ο ίδιος θα μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού καθώς θεωρείται στενός φίλος του Βασίλη Κικίλια.
Όσον αφορά το νέο πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει την προεδρία του ΕΟΔΥ, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο πρόσωπα, τα οποία θεωρούνται πιο σίγουρα με ένα εξ αυτών να αναλαμβάνει τελικά το πόστο.
Το ένα, που δείχνει να είναι και το επικρατέστερο, είναι αυτό του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου. Επιπλέον όμως έχει ακουστεί και το όνομα του πρώην Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνου Ευσταθίου.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, διογκώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον κ. Αρκουμανέα να αποχωρεί, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει ενημερωθεί σχετικά και να ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση.
Το σχόλιο στην εφημερίδα Τα Νέα
Εντύπωση πάντως προκαλεί το σχόλιο που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα για τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, στην στήλη Πανδώρα του Στέφανου Κασιμάτη: "Η παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ θεωρείται δεδομένη, αν δεν έχει ήδη συμβεί την ώρα που διαβάζετε αυτό σημείωμα.
Και είναι πολύ αμφίβολο αν πρόκειται να αξιοποιηθεί αλλού. Ακουγόταν ότι ενδεχομένως θα βολευόταν κάπου δίπλα στον Βασίλη Κικίλια, του οποίου είναι φίλος και προστατευόμενος. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι λόγοι για τους οποίους απομακρύνεται είναι πολιτικοί και μάλιστα τόσο σοβαροί ώστε να αποκλείεται η επιβίωσή του κάπου στο σύστημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα