Σελίδες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

OR V ZAKONE: Η γεωργιανή μαφία που είχε ρημάξει 42 σπίτια σε Αττική, Χαλκίδα, Λουτράκι


Τα μέλη της γεωργιανής μαφίας είχαν καταφέρει να "εισβάλλουν" σε τουλαχιστον 42 σπίτια σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι, αποσπώντας λεία που υπερβαίνει τις 194.000 ευρώ.
Αυθημερόν ληστρικές ..."αποδράσεις" στην επαρχία, ασύρματη επικοινωνία διαρρηκτών-τσιλιαδόρων, οχήματα διαφυγής με ...γαλλικές πινακίδες. Με οργάνωση Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων, δρούσε η σπείρα διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Μέσα σε ένα χρόνο, τα μέλη της είχαν καταφέρει να "εισβάλλουν" σε τουλάχιστον 42 σπίτια σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι, αποσπώντας λεία που υπερβαίνει τις 194.000 ευρώ. Ανάμεσα στους 6 συλληφθέντες και ο 42χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μέλος της Γεωργιανής μαφίας VOR V ZAKONE ("κλέφτες εντός νόμου") με αδυναμία στα ...Luis Vuitton.
Τα 4 επιχειρησιακά οχήματα της σπείρας προσέγγισαν τις κατοικίες-στόχους και αφού οι διαρρήκτες βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν την είσοδο. Άμεσα έβλεπαν τις φωτογραφίες των ενοίκων και ενημέρωναν τους τσιλιαδορους που επιτηρούσαν τους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών για τα χαρακτηριστικά τους. Όσον αφορά τις διαρρήξεις εκτός Αττικής, αυτές γίνονταν αυθημερόν. Τα κλοπιμαία φρόντιζαν να τα διοχετεύουν στην αγορά.
Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση σε Πεύκη, Περιστέρι, Πατήσια και Κυψέλη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή της Europol, συνέλαβαν 6 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 30, 32, 33, 42, 46, 51 ετών. Οι δύο από αυτούς μάλιστα, αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη και προσπάθησαν να διαφύγουν. Μαζί με τα κλοπιμαία, οι αρχές εντόπισαν ένα ξυλόγλυπτο τάβλι πάνω στο οποίο, εκτός από τα χαρακτηριστικά σύμβολα των VOR V ZAKONE, είναι αποτυπωμένη μια εξέγερση σε φυλακές.
Ο 42χρονος αρχηγός της σπείρας, είναι σεσημασμένος στην Ουκρανία και στη Γεωργία, από όπου αποφυλακίστηκε το 2012 αφού εξέτισε ποινή για εκρήξεις, ληστείες, ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων. Το 2004 είχε πάρει τον τίτλο του VOR, σε συγκέντρωση μελών της Γεωργιανής μαφίας στην Ελλάδα. Φαίνεται μάλιστα ότι συμμετείχε ενεργά σε δύο από τις διαρρήξεις, κάτι σπάνιο για υψηλόβαθμα στελέχη της μαφίας. Στην μονοκατοικία που διέμενε στην Πεύκη οι αστυνομικοί εντόπισαν ακριβά ρούχα και παπούτσια στα οποία είχε ...αδυναμία.
Παράλληλα οι αρχές συνέλαβαν και τον 32χρονο επιχειρησιακό αρχηγο της σπείρας που έδινε τις εντολές για τις διαρρήξεις, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας 51χρονος δραπέτης από τις Φυλακές Κασσαβέτειας, που είχε εξαφανιστεί το 2014 όταν παραβιασε την τακτική εννιαήμερη άδεια που του είχε δοθεί.

Δείτε βίντεο και εικόνες:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα